Feest

Festival gadgets: 7 handige hebbedingetjes

festival gadgets

De zomer is het festivalseizoen. Want zeg nu zelf, wat is er leuker dan met een groep vrienden, je favoriete muziek en een hapje en drankje te dansen tot de zon ondergaat, en daar voorbij? De afterparty’s op campings zijn vaak nog legendarischer dan het festival zelf 😉 Heb je nu geen zin om je hele hebben en houwen mee te nemen, de volgende keer dat je een festival gaat bezoeken? Maar wil je wel zeker weten dat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt? Zoek niet verder, dit is hét ultieme festival gadgets overzicht!

Festival gadgets (niet zo spannend, wel heel handig)

Ben jij zo iemand die al weken nadenkt over de ultieme festivaloutfit? Of trek jij op het laatste moment iets uit de kast? Op een festival zie je altijd twee soorten mensen: de voorbereiders en de ‘ik zie wel’ types.

De eerste groep heeft het weerbericht bekeken, en komt voorbereid met poncho, jas, tas en allerhande gemakkelijke dingen om de dag, of dagen, door te komen.

Het tweede type festivalgangers heeft vaak niet meer bij zich dan de kleding die gedragen wordt, een telefoon en een bankpas, als je geluk hebt. En natuurlijk een paspoort of rijbewijs, al kan die, net als het ticket, ook net zo gemakkelijk vergeten worden.

Toch komt het met deze tweede groep meestal ook altijd goed, en dat komt niet zelden doordat er in de vriendengroep meestal ook wel één of twee voorbereide types aanwezig zijn die vrijwel overal aan denkt, ook voor anderen. En dat is het mooie van een festival: het komt meestal ook allemaal goed!

Voor degenen die wél goed op pad willen, zijn onderstaande festival gadgets onmisbaar. Want wie zorgt er anders voor dat de taxi gebeld wordt, degenen die genoeg gedronken hebben ook wat water tot zich nemen en dat de bleekscheten zich insmeren? Juist….

(draadloze) Powerbank

Video’s van je favoriete artiest, eindeloze selfies met je vrienden en appjes met ‘waar sta je?’: je telefoon is tijdens een festival onmisbaar. Maar helaas, de batterij vindt al die activiteit minder fijn. Wil je zeker weten dat je het de hele dag volhoudt? Neem dan zeker een powerbank mee!

En overnacht je op een camping op het festivalterrein? Bedenk dan dat stroom daar vast niet voor het oprapen ligt, dus dan is een grote powerbank waarmee je jouw telefoon meerdere keren op kunt laden, wel heel handig. Hoef je niet met je adapter de halve camping over voor een beetje ‘juice’.

Tip: check even hoeveel accucapaciteit jouw smartphone heeft en kies een powerbank die deze minimaal 2, maar liever vaker, kan laden. Zo heeft een iPhone XS een accu van 2685 mAh, een iPhone 11 heeft al 3110 mAh. Wij raden dus een powerbank aan van het liefst 10.000 mAh of meer.

#powerbank

Een powerbank opladen met de kracht van de zon!

En zit jij altijd in de knoop met je kabeltjes? No worries: de nieuwste powerbanks zijn zelfs voorzien van draadloos laden, dus als jouw smartphone dat ook ondersteunt dan heb je dat kabeltje helemaal niet meer nodig!

Ook al zoiets handigs zijn powerbanks op zonne-energie. Handig voor de festivals die een weekend duren, en je hebt dan niet zo’n grote, lompe unit nodig om toch af en toe bij te kunnen laden! Even in de zon leggen en je bent weer klaar.

Zonnebranddoekjes

De hele dag dansen op een festival, onder het genot van een drankje? De kans is groot dat je met mooi weer gaat verbranden. En meestal mag je geen (flesjes) zonnebrand mee naar binnen nemen, vanwege veiligheid enzo. Lastig!

Maar daar is natuurlijk iets op bedacht! Namelijk: zonnebranddoekjes. Je kent het misschien al van zelfbruiners; die heb je ook in doekjes. Even goed inwrijven en weggooien. Nou, zo werkt dat dus ook met deze zonnebranddoekjes.

Naast geen problemen bij de entree, geen vieze handen, geen flesjes of tubes die open kun gaan in je tas én toch niet verbranden, we snappen eigenlijk niet dat we dit nu pas ontdekken!

Universele dop of waterzak

Nog zo’n handigheidje voor een festival waar je geen flessen mee naar binnen mag nemen: de universele dop, die ook wel de festivaldop genoemd wordt, of een waterzak. Want af en toe water tussen je lekkere drankjes door drinken is wel handig, en op een festival krijg je meestal een beker of fles zonder dop.

festivaldop

#festivaldop

Ideaal als je geen dop hebt om je flesje af te sluiten

Hergebruiken of hervullen is dan lastiger, plus je moet continu opletten of er niets in je watertje belandt wat daar niet hoort. Een festivaldop past in principe op elk soort flesje. En een waterzak is zeker niet nieuw maar wel super handig, even vullen bij de kraan en je kunt er weer tegenaan. En is ie leeg, dan neemt ie bijna geen ruimte in beslag.

Partyplugs

Voordat je nu meteen heel rare gedachtes hebt: we bedoelen natuurlijk oordopjes 🙂 Want onderzoek heeft de afgelopen jaren wel aangetoond dat veel en lang naar (te) harde muziek luisteren flink invloed heeft op je gehoor. En dan hebben we het nog niets eens over tinnitus, waarbij je permanent een (irritante) piep of ruis in je oor hebt.

Hoe leuk festivals ook zijn, je moet er natuurlijk geen schade aan je gehoor voor over hebben. Geen wonder dat je steeds meer mensen op een festival ziet lopen met oordopjes. Maar… de ene oordop is de andere niet.

partyplug

#partyplug

Perfecte bescherming voor je gehoor.

Speciaal voor festivals en andere party’s en concerten zijn er partyplugs. De techniek wordt steeds beter, waardoor je nog steeds vol van de muziek kunt genieten, alleen dan iets subtieler zodat het beter voor je oren is. En vind je jezelf voor paal lopen met van die dingen in? Kies dan doorzichtige, die ziet vrijwel niemand zitten!

Festival gadgets voor de heb

De echte festivalganger heeft naast de musthaves ook graag wat opvallende hebbedingetjes bij zich. Opvallen is op een festival vaak het motto, dus naast dat je helemaal los kunt gaan met kleding, zijn accessoires dan ook een mooie manier om op te vallen.

Wij hebben de beste, nieuwste en coolste gadgets om op te vallen voor je geselecteerd!

Mega bellenblaas

In de hoop dat je dit mee mag nemen het terrein op, maar voor de camping is het zeker leuk: mega bellenblaas. Vergeet kleine belletjes, met dit touw met handvatten en een grote zeepbak maak jij bellen zo groot als mensen. Als je daar de show niet mee steelt…

Alles ‘glow’

Een interactief glow t-shirt, waarop je met een speciale sleutelhanger de meest geweldige creaties kunt tekenen. Een tekening blijft 5 minuten zichtbaar en is vooral in het donker een eyecatcher. En natuurlijk een leuke manier om met anderen in contact te komen.

Schoenen met ledlampjes kennen we als kinderschoenen met lampjes in de zool. De nieuwste gadget, die je gegarandeerd jaloerse blikken op gaat leveren op een festival, is een paar schoenen met ledlampjes in de stof, die van kleur en patroon kunnen veranderen. Of kies voor lichtgevende veters in je eigen sneakers.

Glow in de dark plakband helpt je alles waarvan je bang bent dat je het kwijtraakt, terug te vinden. Plak het op je tent zodat je die ’s nachts gemakkelijk kunt vinden. Maar ook je vrienden kun je hiermee beplakken, en je pikt ze er in de mensenmassa zo uit!

Ook make-up en bodypaint in glow in de dark kleuren geven je look een coole upgrade, of ga helemaal uit je dak met een glow masker. Petjes en zonnebrillen met ledlampjes hebben hetzelfde effect. Eigenlijk is glow te way to go, komend festivalseizoen!

Blazen maar

Opblaasbare figuren zijn niet alleen voor het zwembad: op een festival voelen ze zich ook als een vis in het water. Bijkomend voordeel als je een megazwemband in de vorm van een zwaan, eenhoorn of donut om hebt: niemand kan in jouw aura komen 😉

Less is more? More is more!

We snappen ook wel dat je het liefst zo weinig mogelijk meezeult naar een festival. Maar hoe leuk is het als je ter plekke wat fun hebt met je festival gadgets én je vrienden, en als je complimenten krijgt van wildvreemden?

Bovendien is het ook wel handig als jij, of jullie als groep, een beetje herkenbaar zijn. Zo vind je elkaar nu eenmaal gemakkelijker terug tussen die (tien)duizenden festivalgangers!

Geef een reactie