Bruiloft

Online trouwen: kan het virtueel of toch niet?

online trouwen

Dat het COVID-19 coronavirus ons land stevig in de greep heeft, zal helemaal niemand zijn ontgaan. Het is een periode waarin we genoodzaakt zijn om te improviseren en creatief moeten zijn maar dit gaat ons Nederlanders altijd uitstekend af! We kunnen immers volop gebruik maken van de digitale mogelijkheden. De vraag die misschien ook bij je opkomt is of je online kunt trouwen.

We moeten je helaas teleurstellen, dat kan nog niet maar je kunt al wel heel veel regelen deze periode.

Als gevolg van de snelle uitbraak van het corona virus heeft het RIVM (het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) ons een aantal dringende adviezen gegeven.

Het is van groot belang om fysieke sociale contacten zoveel mogelijk te vermijden. Veel mensen werken thuis, de kinderen kunnen niet naar school en je kunt eigenlijk alleen naar buiten als het strikt noodzakelijk is.

Je zou zeggen dat je niet zo snel het plan zou opvatten om te gaan trouwen. Toch zijn er meer mensen die hier zeker wel aan denken!

Trouwen tijdens corona

Laten we eerlijk zijn: de maatregelen die je moet treffen om de kans op besmetting van het coronavirus te verkleinen zijn voor veel relaties een absolute test.

Praktisch gezien wil dit zeggen dat je elkaar meteen wel erg goed leert kennen als je nog niet zo’n lange tijd samenwoont, dus ook de goede- en minder goede gewoontes van je partner.

toffe uitnodiging bruiloft

#savethedate

De leukste save the date kaarten! Zorg dat je goed voor de dag komt met een romantische kaart.

Het kan zijn dat je relatie niet slaagt voor de test en dat jullie in deze periode tot inzicht komen dat jullie toch niet helemaal de geschikte partner voor elkaar zijn.

Helaas komt dit veel voor.

Wat echter ook veel voorkomt is dat mensen juist besluiten om te trouwen tijdens de corona periode! Zij beseffen dat hun partner echt de ware is en dat trouwen het eerste is wat ze willen doen als deze nare periode achter de rug is! Trouwen tijdens corona zou nog beter zijn maar dat kan helaas niet.

Mogelijkheden om online te trouwen

Helaas zijn er nog geen mogelijkheden om online te trouwen maar je kunt uiteraard wel heel veel op afstand regelen.

Laten we beginnen bij het begin en dat is het plannen van je trouwdatum.

Bij veel gemeenten (niet allemaal overigens) kun je dit eenvoudig digitaal regelen met behulp van iBurgerzaken. Uiteraard is het lastig om jullie gewenste trouwdatum van tevoren te plannen omdat niemand je met zekerheid kan zeggen wanneer deze corona periode achter de rug is.

Als jullie een datum hebben gekozen die wat verder weg ligt, is het misschien wel raadzaam om deze alvast vast te leggen.

De huwelijken die deze periode voltrokken zouden worden, zijn door de corona crisis allemaal uitgesteld waardoor er zeker sprake zal zijn van een verhoogde interesse in trouwen als alles achter de rug is.

Daarnaast is moet je beseffen dat je niet de enige persoon bent die tijdens de periode van “het verplicht samen thuis zijn” voor zichzelf besluit dat zijn of haar partner absoluut de ware is en dit heugelijke feit snel wil bezegelen met een huwelijk.

Trouwdatum 2021
Trouwdatum

Tot slot…… (en dit moeten we toch voor de volledigheid noemen) is er negen maanden na dit soort periodes ook een babyboom zichtbaar en veel mensen willen als getrouwd stel papa en mama worden.

Je snapt dus wel waarom het misschien wel handig is om juist nu digitaal in ondertrouw te gaan. Let bij het bepalen van de datum wel op, de ondertrouw is voor één jaar geldig.

Lees ook: corona en feestjes

Bruiloft online regelen

Veel mensen maken van de gelegenheid (het verplicht thuis zitten) gebruik om deze periode de zaken en de klussen te doen waar ze anders niet aan toe komen.

Met betrekking tot trouwen kun je van je nood een deugd maken. Wat is er nu leuker dan samen lekker de tijd te nemen om je bruiloft online te regelen?

Denk aan het zoeken (en vragen naar beschikbaarheid) van je locatie waar je het feest gaat geven, onderzoek met behulp van Google waar de mooiste plekjes zijn om foto’s te maken, stel je gastenlijst samen, droom samen weg over de trouwauto, kies je trouwambtenaar uit en laat je inspireren in de vele andere mogelijkheden hoe jullie jezelf en jullie de gasten heerlijk kunnen verwennen op deze dag.

Er is dus genoeg te doen om jullie bruiloft voor een groot deel online te regelen. Jullie zullen je zeker niet vervelen.

Overigens, voor de twee laatstgenoemde punten kun je prima bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op om je te laten informeren wat wij hierin voor jullie kunnen betekenen als je er een onvergetelijke dag van wilt maken.

Geef een reactie