Themafeest

Roaring Twenties feest: een fantastisch thema!

roaring twenties

The roaring twenties. Alleen de naam al roept verwachting en emotie los. Precies wat je wil bereiken als je een feest organiseert. Maar wat maakt de roaring twenties zo speciaal? Waarom is dit een fantastisch feestthema? En hoe zorg je ervoor dat jouw roaring twenties feest helemaal tot in de puntjes geregeld is?

Waarom roaring twenties?

De roaring twenties, oftewel de roerige jaren ‘20 van de vorige eeuw, was een tijd dat het even beter leek te gaan in de wereld. De vrede hielp de economie te herstellen en mensen waren positief.

De volkenbond beweerde vrede te kunnen verzekeren op aarde en de welvaart nam toe. De massaconsumptie begon. Ook de arbeidsklasse kon zich nu mooie kleding veroorloven.

Versiering roaring twenties feest

#versiering

Ontdek de gaafste attributen voor een jaren twintig feest, geheel in stijl!

Daarnaast droegen vrouwen geen korsetten meer en knipten massaal hun haren kort. Ook brak het jazztijdperk aan. Jazzmuziek bestond al jaren eerder, maar werd opeens populair. En dat was heerlijke muziek om op te dansen.

Veel veranderingen in een korte tijd dus, wat het bewogen jaren maakten.

Kenmerken van de roaring twenties

Dus, wat maakt de roaring twenties nou zo anders? De kledingstijl allereerst voor vrouwen is los en feestelijk, korter dan eerder. Vrouwen droegen parels en veren bij hun outfit. De mannen droegen een pak en een hoed. De muziekstijl jazz was heel populair en daar werd graag op gedanst. Hoe zagen de feestjes er in die tijd uit?

Veel kaarsen en veel bloemen op tafel en lange slingers over de muren en langs het plafond. Dat was de voornaamste decoratie in die tijd. Vaak werden er etentjes georganiseerd met veel gasten, en vooral heel veel bedienden. Er werd gedanst en bridge gespeeld.

Een perfect feestthema

Elegante kleding, parels, veren, jazz en mooie versiering. Zijn dat niet geweldige elementen voor een super feest? Doordat het zo goed ging in de jaren ‘20 werden er veel feesten georganiseerd, en maakt dat deze jaren nog steeds een inspiratie zijn voor de feesten van vandaag.

art deco stijl roaring twenties uitnodiging

#uitnodiging

De leukste uitnodigingen voor een roaring twenties feestje! Een kaart in art deco stijl voor een te gek feest!

Hoe organiseer je een roaring twenties feest?

Voor het antwoord op deze vraag moet je jezelf eerst afvragen wat je budget is, en hoe ver je wilt gaan. Een typisch roaring twenties feest moet in elk geval aan het volgende voldoen:

Kleding

Het is natuurlijk niet een echt roaring twenties feest als er veel gasten in hun spijkerbroek komen. Geef dus op tijd aan dat je dit feest gaat organiseren zodat iedereen een outfit kan regelen.

Kleding mannen

Voor de mannen is het het eenvoudigst: een mooi zwart pak, een overhemd met een vest erover en een stropdas of een strik/vlinderdas is de standaard outfit van die tijd.

Meestal droegen mannen hun haren in een scheiding of naar achter gekamd, met een beetje vet of gel krijg je de typische roaring twenties look.

Kleding vrouwen

Voor vrouwen is er meer variatie. Over het algemeen droegen vrouwen in die tijd losse jurkjes. De meeste jurken hadden knielengte, of zelfs onder de knie.

Een paar lange handschoenen zorgen voor de typische look van die tijd. Ook een (nep)bontjas en een veren boa zijn een goede keuze. En natuurlijk een parelketting om de hals.

De meeste vrouwen hadden kort haar in die tijd, maar versierden dat met mooie haar-accessoires. Een haarband met steentjes of parels, veren, een tulband, of satijnen sjaal, er zijn heel veel mogelijkheden.

Kijk wat het beste bij jou en jouw look past! Ook een sjiek klein handtasje mag natuurlijk niet missen, om de poeder en de lippenstift in te bewaren.

Muziek

Jazz, natuurlijk. Het is natuurlijk fantastisch als je een bandje kan inhuren wat fijne jazzmuziek speelt voor jouw feestjes. In de jaren twintig was jazzmuziek heel populair en dit werd altijd live gespeeld voor de gasten.

En livemuziek heeft toch een heel ander sfeertje dan muziek uit de boxen. Maar goed, als dit niet in je budget past bestaan er natuurlijk ook goede Spotify-lijsten en andere hulpmiddelen om voor goede muziek te zorgen.

In de roaring twenties werd graag de Charleston gedanst. Daar zijn veel voorbeelden van te vinden op internet en is helemaal niet zo moeilijk. In de roaring twenties werden vaak wedstrijden gehouden op feestjes.

Een ideale manier om dat element in je roaring twenties feest te verwerken is om een wedstrijd te houden van wie het best de Charleston danst. Een leuke manier om iedereen op de dansvloer te krijgen.

De aankleding van het feest

Als het een dinerparty is, zorg er dan voor dat er veel kaarsen en bloemstukken op tafels staan. Je kunt de muren versieren met smaakvolle slingers en ballonnen.

Het is een goed idee om een verhuurbedrijf in te schakelen zodat je ook de ‘obers’ hebt die de feestjes van die tijd zo eigen maken. En zo hoef je je de rest van het feest niet druk te maken over het eten en de zorg voor je gasten.

Gallant and more

Voor professionele bediening bij je roaring twenties feest moet je bij Gallant and More zijn. Van tevoren bespreken ze de wensen voor jouw roaring twenties feest met je en denken graag met je mee.

De bediening van Gallant & More komt in luxe kleding op je feest zodat ze niet uit de toon vallen bij jouw thema.

En omdat stijlvolle bediening een echt kenmerk is van een roaring twenties feest, maak je je feest dus helemaal af door te kiezen voor deze professionele bediening, met passie voor hun werk.

Geef een reactie