Themafeest

Safari feest organiseren: met deze tips maak je er een wilde beleving van!

safari feest organiseren

Er zijn een aantal thema’s uitermate geschikt om buiten uit te voeren. Als het mooi weer is en je wilt dat kinderen hun energie kwijt kunnen, dan is rondrennen in de tuin een betere optie dan in de woonkamer. Een voorbeeld van een geschikt feest thema is safari.

Safari feest organiseren: een tijdloos thema

Dit thema is tijdloos en kan je eindeloos mee variëren. Daarnaast is het niet alleen leuk voor kinderen, we kunnen garanderen dat volwassenen ook hun hart hierin kunnen ophalen. Lees vooral verder als je te weten wilt komen hoe jij van jouw tuin een safari ervaring maakt.

#versiering

Geef jouw tuin een echte safari look, met de leukste versiering!

Tuin als Zuid Afrika

Als je denkt aan safari, denk je aan natuur en dieren. Meestal is het een lange zit in de auto, maar het wordt goedgemaakt door al het moois wat je onderweg ziet.

We raden uiteraard niet aan om een halve dierentuin naar de achtertuin te verplaatsen, maar je kan wel veel inspiratie verwerken in de tuin.

Om te beginnen kun je een aantal beelden van dieren neerzetten. Als je het echt realistisch wilt maken, zet je een geluidsopname bij de dieren waardoor het wat levendiger wordt.

Zorg er uiteraard wel voor dat het volume niet te hoog is, voordat de buren de schrik van hun leven krijgen bij het horen van een brullende leeuw.

Mocht de tuin niet groot genoeg zijn, dan kan je ervoor kiezen om een locatie af te huren. Een groot park of daadwerkelijk een gedeelte van de dierentuin. Let er hierbij wel op dat het er ook uitziet als Zuid Afrika, zodat de beleving groter is.

Samen op safari

Of het safari feestje nu voor kinderen is of voor volwassenen: verkleden is altijd leuk. Een safari thema is dan ook de perfecte gelegenheid om die olifanten onesie uit de kast te halen. Bekijk ook eens ons assortiment voor safari versiering & kleding.

Hoe leuk is het als jullie gezamenlijk een grote safari vormen? Dierenprintjes als dresscode is voor iedereen haalbaar. Deze fashion stijl is namelijk tijdloos en als je het niet in je kast hebt hangen, hangt het vast in een of andere kledingwinkel.

Op kinderfeesten kan je het thema nog extra naar voren laten komen door de kinderen te schminken in een favoriete dier. Als je het extra spannend voor de kinderen wilt maken, laat je een ouder verkleden als safari toerist en maak je er een spel van hoeveel dieren de toerist kan spotten met zijn of haar verrekijker.

Gegarandeerd dat de tuin ineens vol zit met verstopplekken voor kinderen. Met deze simpele spellen geef je de kinderen en volwassenen echt het gevoel op safari te zijn.

safari feest uitnodiging

#uitnodiging

De leukste uitnodigingen voor een safari feestje. Een te gekke kaart voor een leuk feest!

Geen safari feest zonder geluid

Geen safari feest kan niet zonder wat special effects. In Zuid Afrika is het namelijk ook niet muisstil met al die wilde dieren samen. Zorg er daarom voor dat er geluidsboxen aanwezig zijn en er muziek gedraaid kan worden.

Je kunt denken aan muziek van de Lion King, maar ook aan een symfonie van trommels en djembés. Met één druk op de playknop is jouw achtertuin veranderd van oer-Hollands naar hartje Zuid Afrika.

Nu is het logisch dat op een feest uiteindelijk niet alleen de muziek voor geluid zorgt, maar ook de gasten zelf. Maak hier gebruik van! Je kunt bijvoorbeeld een wedstrijd maken van wie het hardst kan brullen. Degene die het hardst kan brullen kan een leuk cadeautje krijgen of een extra drankje of gebakje.

Of misschien is een dierenquiz ook leuk vermaak voor de kinderen. Voor volwassenen is de wedstrijd even leuk, maar kan van de gewone quiz een ‘pubquiz’ worden gemaakt.

Bij een safari themafeest gaat het vooral om de kleinere activiteiten tussendoor, omdat het thema zelf al een rijke invulling heeft.

Themafeest
Safarifeest met bediening

Catering op een safari feest

Een dagje in Zuid Afrika sferen maakt hongerig en dorstig. Als je langere tijd buiten bent is het belangrijk om veel eten en drinken klaar te zetten, omdat je buiten toch vaker langer staat of in beweging bent.

Bij een themafeest is het belangrijk om met alle onderdelen in het thema te blijven, zo ook met bijvoorbeeld de taart. Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken of de taart kan worden gemaakt. Zo kun je denken aan verschillende lagen in dierenprint, of de taart in de vorm van een Zuid Afrikaans dier.  

Als snacks kan je bijvoorbeeld Zuid-Afrikaanse hapjes te maken. Een bekend gerecht uit die streek is Boboti, wat zowel kinderen als volwassenen vaak erg lekker vinden. Het gerecht moet wel even opgewarmd worden, maar is zeer makkelijk te maken voor een grotere groep mensen.

Het maken van themagerichte drankjes is altijd een grotere uitdaging, maar met themagerichte glazen en bekers kom je al een heel eind.

Safari feest taart
Safari feest taart

Besteed het serveren uit

Hoewel een themafeest altijd succesvol is, vraagt het wel veel organisatievermogen en stressbestendigheid. Een safari feest organiseren is één ding, maar het managen op de dag zelf is ook niet te onderschatten.

Daarom is het aan te raden om de catering te laten verzorgen en voor professionele bediening te kiezen. Deze professionals houden rekening met het thema en gaan daar vaak ook helemaal op in.

Het is misschien niet professioneel om van de bediening te vragen in een olifanten onesie te werken, maar met een tropenhelm of een dierenmasker kom je ook al heel ver. Deze professionals blijven goed in hun rol en zorgen ervoor dat geen giraf of leeuw omkomt van de dorst.

Geef een reactie