Themafeest

Een pink party organiseren: een lieflijk thema

pink party

Als je aan een thema feest denkt, denk je meestal in concrete onderwerpen, zoals bepaalde culturen en feestdagen. Je kan echter ook verder out of the box denken door een kleur als thema te kiezen. Een groot en vooral bekend voorbeeld als het aankomt op kleurthema’s is Sensation White of Sensation Black. Een heel stadion vol met mensen die in het wit of zwart zijn gekleed en samenkomen om te feesten. Dat kan niet anders dan spectaculair zijn. Maar het kan mogelijk nog spectaculairder, denk aan roze als kleur. Een pink party organiseren, hoe klinkt dat?

Pak uit met een pink party

Een thema feest zorgt voor verbroedering en als je het goed aanpakt kun je van het begin tot het eind voor een mooie beleving zorgen. Jij kunt er met de volgende tips ook voor zorgen dat jouw pink party een evenement wordt om nooit meer te vergeten.

Roze lenzen

#kleurlenzen

Maak je outfit compleet met deze roze kleurlezen. Te gek!

Uitnodigingen uiteraard in het roze

De pink pret begint met het ontwerpen en versturen van uitnodigingen. Het leuke van de kleur roze is dat het in verschillende tinten kan worden toegepast. Zo kan je voor heel subtiel roze kan, een knalkleur kiezen of juist klassiek oudroze gebruiken.

Bij de uitnodigingen is het dus wel even goed om te bedenken wie jouw gasten zijn en wat voor uitnodiging bij hen past. Als je bijvoorbeeld een feest organiseert voor jouw kind, dan kan je voor een leuk knalkleurtje kiezen.

Wil je echt een vriendinnen feest organiseren, dan kan je voor oudroze kiezen. Voor een gemengd publiek is zacht roze een aanrader. Zet duidelijk in de uitnodiging dat het thema roze is, zodat gasten weten dat ze niet in een andere kleur moeten komen.

Locatie: helemaal in roze kleuren

De grootste uitdaging bij een kleurenthema zit hem in de locatie. Mocht je liever niet het feest in jouw woonkamer houden of is jouw tuin er niet geschikt voor, dan kun je ervoor kiezen om een externe locatie te reserveren.

De meeste locaties zijn of gewoon wit van binnen of hebben al versierde wanden. Nu kun je uiteraard kijken of de eventuele muurversieringen al roze zijn, dan heb je gelijk de perfecte locatie te pakken.

Als de locatie zelf mooi is, maar niet in de juiste kleuren, kun je bijvoorbeeld kiezen om roze wandkleden aan te schaffen. Daarnaast zul je zien dat de decoratie ook een locatie kan transformeren.

pink party uitnodiging

#pink

De leukste uitnodigingen voor een pink party feest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een roze uitnodiging.

Pink party decoratie

Met roze decoratie kun je alle kanten op. Het is hierbij belangrijk dat de decoratie groot en opvallend is, zodat het de locatie vult. Er zijn ballonnen beschikbaar die bijna het formaat van een kleine luchtballon hebben. Als je die vult met helium en ze loslaat, kun je ze aan het plafond laten plakken.

Daarnaast zijn er diverse slingers beschikbaar die je door de locatie heen kan hangen. Als je van plan bent om te tafelen, kun je de tafel ook met roze tinten decoreren.

Denk aan verse bloemen, kaarsen, borden en bekers of glazen. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of je kan het krijgen in de roze kleur. Daarnaast kan je er zelfs in de muziek rekening mee houden, door bijvoorbeeld Pink in de playlist mee te nemen.

roze artikelen

#rozedecoratie

Maak je feest compleet met te gekke roze feestdecoratie. Van ballonnen tot roze lopers!

Opvallen met een roze outfit!

We hoeven uiteraard niet uit te leggen dat het noodzakelijk is ook jouw feestkleding af te stemmen op het kleurenthema. Het is veruit het mooist als je van top tot teen in roze gekleed gaat. Misschien kun je zelfs een roze haarspoeling gebruiken.

Mocht roze echt niet jouw favoriete kleur zijn, dan kun je er ook voor kiezen om kleding met roze accenten te dragen. Voor vrouwen is het wellicht nog steeds laagdrempeliger om roze te dragen en de meeste dames hebben vast iets roze in hun kast hangen. Daarnaast kun je als vrouw jouw outfit compleet maken met roze sieraden, kleurlenzen, haaraccessoires en make-up.

Voor mannen wordt het tegenwoordig ook steeds hipper om in roze gekleed te gaan. Zo kun je voor een roze pak kiezen of een overhemd waar roze tinten in verwerkt zijn. Ook kun je als man bijvoorbeeld een roze stropdas of strik dragen of een roze pet. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om het roze thema aan te houden en te verwerken in een outfit.

Roze versnapering: niets is te gek!

Als je een thema hebt, is het wenselijk daadwerkelijke alles in dit thema aan te houden. Dat geldt ook voor eten en drinken. Nu zul je wellicht denken dat er nauwelijks eten bestaat in die kleur, maar je zult versteld zijn wat de mogelijkheden zijn.

Ten eerste kun je roze koeken en tompouces serveren en je hebt daarnaast in de supermarkt koekjes met een roze vulling erin.

We kunnen ons voorstellen dat je wellicht niet alleen zin hebt in zoete hapjes, maar ook graag hartige hapjes wilt serveren. Zo kun je bijvoorbeeld toast met zalm serveren of garnalencocktails. Daarnaast kun je drankjes sowieso kleuren met roze kleurvloeistof, daarmee worden drankjes gegarandeerd roze. Dat staat ook nog eens leuk.

Roze drankjes zijn vaak te verkrijgen als een mousserende wijn, maar ook hier geldt dat je met wat vloeistof zelfs water in roze kan veranderen.

Rose Champagne
Rose Champagne

Bediening? Ja, ook een mogelijke optie voor een pink party!

Als je echt een feest wilt neerzetten, dan is het leuk om er zelf van te genieten en niet steeds met de versnaperingen bezig te zijn. Daarnaast is het nogal een werk om een feest te organiseren en daarnaast de catering te verzorgen.

Daarom is het aan te raden om professionele bediening in te zetten. Obers kunnen de catering verzorgen en de gasten voorzien van drankjes, zolang het feest duurt. Gezien het een roze thema is, kun je hen verzoeken ook in roze te komen.

Zo kunnen ze bijvoorbeeld roze dienbladen meenemen of roze schorten aantrekken. Alle creativiteit is mogelijk, zolang het roze is. Daarmee geef je deze kleur een hele nieuwe beleving.

Geef een reactie