Themafeest

Een Halloween feest organiseren: horror thuis!

halloween feest organiseren

Oktober is de maand waarin misschien wel een van de meest bekende feestdag plaatsvindt: Halloween. Oorspronkelijk komt deze horror uit Amerika, maar hij wordt steeds populairder in Nederland. Dat is ook niet zo gek, wij Nederlanders houden ervan om ons te verkleden. Een Halloween thema leent zich prima voor een feest en daarom geven wij graag wat tips om jouw Halloween feest onvergetelijk te maken. Een Halloween feest organiseren doe je zo!

Maak van jouw huis een spookhuis

Als je op een feest of festival komt kijk je altijd als eerste naar de aankleding. Goede Halloween decoratie is echt het halve werk. Decoratie bepaalt namelijk de sfeer, geeft het thema weer en kan ervoor zorgen dat je even in een andere wereld bent.

Met Halloween kun je goed uitpakken met decoratie. Zo kun je buiten je huis uitgezaagde pompoenen zetten met een lichtje erin, zodat het boosaardige gezichten worden. Je kan grote hoeveelheden nep spinnenweb in slaan en dat over de vensterbank draperen, met plastic spinnen erin.

Daarnaast zijn er ook grote, fluffige, spinnen te koop die je bij het plafond kan ophangen. Als je het hele huis wilt versieren raden we aan om naar feestwinkels zoals So Low te gaan. Daar heb je ook foto’s en schilderijen met licht- en geluidseffecten, waardoor het extra griezelig in huis wordt.

Je kan het thema ook verwerken tijdens het aankleden van de tafel waarop de hapjes en drankjes komen te staan. Je kan kiezen voor een griezelig tafelkleed, maar als je toch nog wat nep spinnenweb over hebt en kleine spinnetjes, dan kan je die ook als tafelkleed erop leggen. Zorg er dan wel voor dat je wat plekken overhoudt om de hapjes en drankjes op te zetten.

halloween decoratie

#horror

De griezeligste Halloween versiering kun je in onze shop vinden. Honderden horror items!

Horror dresscode

Bij een feest hoort feestkleding. Bij Halloween hoef je gelukkig niet mooi of knap te zijn. Het gaat er juist om dat je een griezelige indruk maakt. Je kunt een pruik opzetten en gekleurde lenzen in doen en losgaan met schmink of make-up. Je kan ervoor kiezen om als doel zo griezelig mogelijk voor de dag te komen, maar je kan ook een personage uitkiezen om die te gebruiken als kostuum.

In Amerika is het gebruikelijk om niet perse in een griezelige verschijning te komen, maar geheel in een personage. Als je het feest organiseert zorg er dan wel voor dat het duidelijk is wat voor dresscode je wilt. Het is namelijk niet heel leuk als bijna iedereen griezelig naar het feest komt, maar één gast in een Frozen prinses komt opdagen.

Voor sommige gasten kan het een drempel zijn om verkleed te komen. Je wilt iemand uiteraard niet dwingen om uit hun comfortzone te stappen, maar je kan er bijvoorbeeld een wedstrijd van maken wie het beste verkleed is. Voor de winnaar kan je een leuk aandenken kopen.

Griezelig eten en drinken

Het leuke van Halloween is dat het zo populair is geworden in Nederland dat je vrijwel alles in het thema kan aanschaffen. Je hebt bekers en bordjes in het thema, maar je kan het ook verwerken in het eten en drinken. Zo kun je bijvoorbeeld tomatensap of Bloody Mary serveren.

Als je het niet te ingewikkeld wilt houden, kun je ook gewoon normaal drinken aanschaffen en daarin bijvoorbeeld een spinnetje in gooien of een nep oog. Als je voor griezelige hapjes wilt gaan, is misschien wel de bekendste halve knakworstjes met wat ketchup.

Dit kon je vroeger als kind als een halve bloederige vinger zien en dat gaat tegenwoordig ook nog gewaardeerd worden. Daarnaast gaan de grotere snoepmerken ook mee in het thema, dus daar kan je ook altijd een kijkje bij nemen. Als je echt wilt uitpakken, kun je altijd op internet inspiratie opzoeken.

halloween uitnodiging

#horroruitnodiging

De leukste uitnodigingen voor een Halloween feest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een griezelige uitnodiging.

Stel een horror playlist samen

Zonder muziek heb je geen feest. Natuurlijk kan je muziek draaien die je zelf leuk vindt, maar als je het echt goed wilt doen, kies je bijvoorbeeld muziek uit horrorfilms. Je kunt bijvoorbeeld soundtracks opzoeken van bekende horrorfilms en die draaien.

Veel mensen zullen gelijk de muziek herkennen en komen daardoor helemaal in de sfeer. Je kan ook aanbieden dat mensen zelf met muziek kunnen komen van hun favoriete horrorfilm of wat ze een griezelige sfeer vinden hebben.

Zo krijg je een leuke afwisselende playlist en krijgt je feest een persoonlijke sfeer. Wil je van de muziek ook een speciale activiteit maken? Maak er dan een Karaoke feest van en kijk wie de meest griezelige stem heeft.

Griezelige bediening

De meeste sfeer haal je uit decoratie en de muziek en hoe jij en je gasten eruit zien. Wil je er echt een memorabele avond van maken, dan kun je bediening inhuren. Deze professionals kunnen bijvoorbeeld de deur open doen, waarmee je al een verrassingseffect creëert bij de gasten.

Uiteraard is het een beetje gek als de bediening strak in pak rondloopt, dus verzoek ze vooral om in hun meest griezelige verschijning te komen. Het voordeel van bediening is dat ze zonder op te vallen tussen de mensen kunnen lopen en de gasten te voorzien van welkomstdrankjes. Op deze manier wordt Halloween echt optimaal ingezet op jouw feest.

Geef een reactie