Bruiloft

Festival bruiloft: zeker het overwegen waard

festival bruiloft

Zijn jullie van plan om in de zomer te trouwen? Dat is het organiseren van een festival bruiloft zeker het overwegen waard. Een festival bruiloft kenmerkt zich door een ongedwongen unieke ervaring. Je zult een onvergetelijke dag hebben. Dit is de reden dat festival bruiloften helemaal hot zijn, zeker in de zomer.

Maak van je bruiloftsgasten festivalgangers op een festival bruiloft

Als jullie liefhebbers zijn van festivals en vooral van de sfeer die er hangt (misschien hebben jullie elkaar wel op een festival ontmoet), is het organiseren van een festival bruiloft zeker een optie.

Festivals kenmerken zich door een wat vrije- en ontspannen sfeer. De bohemian tentjes, de lampjes, lampionnen, lange tafels, live muziek en niet te vergeten de food trucks passen perfect in deze setting.

Door te kiezen voor een festival bruiloft gooi je de traditionele bruiloft tradities voor een groot deel overboord en maak je hier een feest van dat volledig bij jullie past.

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires voor een trouwfeest! Uiteenlopende thema’s (waaronder een festival bruiloft).

Trouwen op je festivallocatie

Doordat het organiseren van een festival bruiloft helemaal trending is, ontstaan er steeds meer mogelijkheden om jullie unieke feest te organiseren.

Deze organisatie begint uiteraard met de keuze voor jullie trouwlocatie. Je kunt hiervoor een grote tuin kiezen maar ook een binnenplaats van een kasteel is hiervoor uitstekend geschikt.

Er zijn zeer veel plekken die hiervoor geschikt zijn of geschikt voor kunnen worden gemaakt. Een camping (lees ook: trouwen op de camping), een groepsaccommodatie of een open plek in het bos zijn hier uitstekend geschikt voor.

Bij het maken van je keuze moet je wel rekening houden dat er toilet of opfris mogelijkheden zijn. De bekende festival voorzieningen dus. Let er uiteraard ook op dat je een plek kiest waar je geen geluidsoverlast veroorzaakt.

Inrichting van het festivalterrein voor jullie bruiloft

De volgende keuze die jullie moeten maken, is hoe je jullie festivalterrein gaat inrichten. Bij een festival hoort natuurlijk een grote (liefst ronde) feesttent. Dit kan een tipi, yurt of een stretchtent zijn.

De tent heeft meerdere functies. Je gaat hierin uiteraard je feest geven (zeker als de weerssituatie niet is zoals je gehoopt had) maar je kunt hier ook de trouwceremonie houden. Je kunt immers de trouwambtenaar uitnodigen op jullie festival locatie! Dat is geen probleem.

Festival bruiloften om meerdere dagen feest te vieren  

Als we het toch over tenten hebben, moet je er ook over nadenken of je jullie bruiloft in één dag viert of dat je hier meerdere dagen van gaat genieten.

Deze vraag is vooral bij het organiseren van een festival bruiloft actueel omdat er veel meerdaagse festivals zijn en juist het overnachten op locatie voor de karakteristieke festivalsfeer zorgt. Als dit jullie keuze is, moet je zorgen voor tenten waarin jullie en je bruiloft gasten kunnen overnachten.

Daarnaast is een festival de plek om lekker te chillen. Hiervoor zou je loungesets kunnen huren of lenen. Door strobalen neer te zetten met kleedjes ervoor, krijg je hetzelfde effect maar ligt het kostenplaatje veel lager.

Ook de aankleding van een festival bruiloft is zeker iets waar jullie over na moeten denken, zeker als je het feest over meerdere dagen viert. Je kunt je gasten entertainen door workshops of sport en spel mogelijkheden. Uiteraard mag de DJ of live muziek niet ontbreken! 

Originele uitnodigingen versturen voor je festival bruiloft

Wat betreft de dresscode voor je feest zal je keuze eenvoudig zijn: ongedwongen. Hiermee beperk je jezelf helemaal niet. Er zijn korte trouwpakken en korte trouwjurken verkrijgbaar.

Wat is er op tegen om in het kort te trouwen op een festival bruiloft? In deze ongedwongen setting kan en mag immers alles. Je gasten zullen dit waarderen.

Het is wel goed om je gasten erop te attenderen dat ze laarzen meenemen. Als we het hebben over de dresscode bij festivals zijn laarzen hier wel een belangrijk onderdeel van maar hiermee vertellen we je vast geen nieuws.

Tot slot de finishing touch van het organiseren van een festival bruiloft. Dat is het versturen van uitnodigingen. Een originele bruiloft vraagt een originele uitnodiging.

Met het versturen van festivaltickets kun je alle kanten op. Wat dacht je van het maken van polsbandjes? Je brengt je gasten hiermee al op de meest stijlvolle manier in de festival stemming. 

Geef een reactie