Feest

De verjaardag van je huisdier vieren (6 tips)

verjaardag huisdier vieren

We realiseren het ons misschien te weinig, maar voor jouw huisdier ben jij zijn of haar hele wereld. Het is normaal om de verjaardag van mensen te vieren, maar jouw huisdier heeft ook gewoon een verjaardag. Het is tijd om daar ook een feestelijke gelegenheid van te maken!

Tips voor een spetterend feestje voor jouw huisdier!

De volgende tips zijn voornamelijk voor honden en katten bedoeld, maar in feite kan je elk huisdier verwennen!

Lekkernijen

Bij een feest hoort lekker eten en drinken. Je kan de dag beginnen met een taart speciaal voor dieren. Er zijn genoeg recepten op internet te vinden waarmee je een taart voor jouw hond of kat kan maken. Zo maak je bijvoorbeeld een leuke taart uit hondenkoekjes of een heerlijke vistaart voor jouw kat. Als je geen tijd hebt om de taart te maken, kun je natuurlijk ook een andere speciale lekkernij kopen.

Daarnaast bestaan er ook speciale drankjes voor huisdieren. Het is bekend dat katten van melk houden, maar er bestaat zelfs ook wijn voor katten. Dit is een combinatie van bieten en kattenkruid en katten schijnen dit heerlijk te vinden. Voor de hond is naast water ook een lekker drankje beschikbaar. Met wat hondenbier maak jij je viervoeter erg blij. Laat dus vooral jouw huisdier merken dat het een speciale verwen dag is en zorg de hele dag door voor lekkers.

hondenbier

#hondenbier

Drink samen met jouw hond een lekker pilsje! Proost!

Cadeautjes

Hoewel honden en katten zichzelf over het algemeen prima kunnen vermaken, vinden ze het toch het allerleukste als je met ze speelt. Je kunt je kat bijvoorbeeld wat muisjes met kattenkruid geven. Van kattenkruid krijgen katten een gelukzalig gevoel en hebben ze veel meer zin om te spelen. Doe dus een beetje kattenkruid op het speeltje en laat je kat lekker genieten.  

Daarnaast kun je katten ook al blij maken met een grote doos waar ze lekker in kunnen wegkruipen. Honden maak je uiteraard blij met een piepende knuffel, een bal of een lekkere bot. Naast eten of speeltjes vinden honden het ook heerlijk om even lekker te liggen.

Versiering

Natuurlijk merken dieren er niets van dat het huis is versierd en waar het voor dient. Toch is het leuk om ook die moeite erin te stoppen, zodat het huis er ook echt feestelijk uitziet. Wij geven uiteindelijk betekenis aan een verjaardag, dus als je het besluit te vieren, doe het dan goed!

Je kunt bijvoorbeeld slingers in de vorm van je huisdier kopen of veel ballonnen opblazen. Met de ballonnen heb je namelijk ook gelijk iets om mee te spelen. Bekijk het assortiment feestversiering voor jouw huisdier via Gallant & More!

Activiteiten

Voor katten gaat deze tip niet op, want het is altijd maar de vraag of ze andere katten om zich heen willen hebben. Je geeft je kat een leuke dag als je de dag verdeelt in leuke activiteiten ondernemen en lekker laten slapen.
Honden zijn echter beter in samen spelen en het is daarom leuk om wat honden (met hun baasjes) uit te nodigen. Misschien kunnen jullie samen een wandeling maken en de honden lekker samen laten spelen.

Let er wel op dat als de gasten daadwerkelijk langskomen, je ook iets in huis haalt voor de baasjes, zoals een lekkere taart en wat drinken. Zo kunnen jullie allemaal proosten op de verjaardag van je huisdier.

Lees ook: huisdier bij je bruiloft betrekken

Fotoshoot

Dit is vooral leuk voor jou als baasje om dit moment vast te leggen. Je kan er zelf voor kiezen om een leuk feesthoedje op te zetten en je kunt kijken hoe ver je komt bij je huisdier. Je hebt bij feestwinkels bijvoorbeeld ook leuke zonnebrillen te koop speciaal voor dieren of een mooie doek die je om hen heen kunt doen. Maak het wel aantrekkelijk voor je huisdier om op de foto te gaan. Zorg er dus voor dat de snoepjes al klaarliggen als beloning.

honden verjaardag

#verjaardaghond

Pak lekker uit en kleed je hond aan met de allerleukste kleding

Catering

Als je besluit om gasten uit te nodigen die deze feestelijke gelegenheid willen meemaken, is het al helemaal leuk om hen ook in de watten te leggen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door professionele bediening in te huren.

Deze obers zorgen er niet alleen voor dat de drankjes koud staan, maar lopen ook rond om ervoor te zorgen dat niemand iets tekort komt. Je kunt ze ook de hapjes voor de dieren laten serveren, maar je moet er dan wel zeker van zijn dat niemand allergisch is van de bediening. Met deze tips kun je vast andere baasjes inspireren om voortaan ook de verjaardagen van hun huisdieren te vieren.

Geef een reactie