Bruiloft

Jouw huisdier bij je bruiloft betrekken: zo doe je dat!

huisdier bruiloft

Huisdieren vormen bij de meeste mensen een echt onderdeel van het gezin. Sommige mensen zien hun hond of kat zelfs als hun kind. Hoe geweldig is het dan om je huisdier bij de mooiste dag van je leven te betrekken? Natuurlijk is niet ieder dier even geschikt hiervoor, een vogel, een hamster of een vis wordt misschien wat lastig maar toch zijn er een hoop mogelijkheden om je huisdier deel uit te laten maken van je bruiloft. Wij gaan je er in deze blog meer over vertellen.

Je huisdier laten helpen met je aanzoek

Laten we even beginnen bij het begin, want voordat er getrouwd kan worden moet er natuurlijk een aanzoek worden gedaan. Je huisdier laten helpen bij je aanzoek is natuurlijk helemaal top. Je kunt de ring aan de halsband van je hond doen en deze een kaartje in zijn bek geven om naar je aanstaande te brengen. Zorg er wel voor dat je viervoeter er geen potje van maakt en denkt dat het kaartje is om mee te spelen en lekker te verscheuren. Achteraf zal je er vast om moeten lachen maar of het op het moment suprême, als je stijf staat van de zenuwen, nou zo leuk is……….

Je bruiloft aankondigen met behulp van je huisdier

Als je aanstaande gesmolten is van je originele huwelijksaanzoek en ja gezegd heeft, kun je je huisdier ook betrekken bij het aankondigen van je bruiloft. Hang een bordje met de tekst: “My humans are getting married, Save the date!” om de nek van je huisdier, maak een superleuke foto en gebruik deze als voorkant van je aankondigingen.

Save the date kaart versturen: wanneer

#savethedate

De mooiste save the date kaarten. Verstuur ze zodra je weet wanneer het feest plaats gaat vinden.

Je huisdier op je bruiloft

Zoals aangegeven wordt het betrekken van je hamster, vogel of vis misschien een te grote uitdaging maar je hond, kat, paard, big of ander huisdier is natuurlijk zeker wel een optie. Vraag van tevoren wel even aan de locatie waar je gaat trouwen óf waar je je feestelijkheden onder gaat brengen of het toegestaan is om je huisdier mee te nemen. Er zijn namelijk locaties waar dit niet toegestaan is.

Gaat de locatie echter akkoord met het meenemen van je huisdier zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden om je huisdier bij de mooiste dag van je leven te betrekken.

We geven je een paar voorbeelden:

  • Ben je een paarden liefhebber of bezit je zelf een paard dan kan het natuurlijk super leuk zijn om deze onderdeel van het trouwvervoer te maken. Je kunt zelfs in je bruidsjurk op je eigen paard aan komen rijden als je dat leuk vindt maar je kunt er ook voor kiezen om met een koets naar je trouwlocatie toe te gaan. Natuurlijk is je paard ook een geweldige toevoeging voor de trouwfoto’s.
  • Ben je dol op je kat en wil je deze bij je bruiloft betrekken kom je misschien iets meer voor een uitdaging te staan. Katten gaan het liefste hun eigen gangetje en van vreemde omgevingen en/of vreemde mensen zijn de meeste katten niet zo van gecharmeerd. Je kunt natuurlijk van tevoren oefenen met een tuigje zodat je kat met één van de bruidsmeisjes mee kan lopen tijdens de ceremonie. Mocht je kat hier echter niets van willen weten, dan kun je je kat natuurlijk altijd nog bij het maken van de trouwfoto’s betrekken. Hou er wel rekening mee dat katten nog wel eens de neiging om lekker te verharen dus hou de kleding roller zeker bij de hand.
  • Veel mensen zien hun hond als het kind van het gezin en willen niets liever dan dat Bello aanwezig is bij het huwelijk. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt je hond natuurlijk inzetten als ringdrager. Je kunt hiervoor een kussentje met de ringen op zijn of haar rug binden of in een doosje aan de halsband bevestigen en de hond naar je toe laten lopen tijdens de ceremonie. Een andere optie is dat je je hond dog of honour of best dog laat zijn en met eventuele bruidsmeisjes of jonkertjes aan de riem mee laat lopen. Je kunt hierbij de hond bijvoorbeeld een stropdas passend bij het pak van de bruidegom om doen of wat dacht je van een leuke bloemenkrans passend bij het bruidsboeket?

Niet alles loopt altijd even soepel als gepland

Hou er rekening mee dat als je je huisdier betrekt bij de mooiste dag van je leven, dit iets is wat een dier zich zeker niet zal beseffen. Zeker honden willen er nog wel eens een potje van maken wat vaak wel voor hilarische taferelen zorgt maar als je hier niet op bedacht bent ook voor ongemak en vervelende situaties kan leiden.

Het kan namelijk zo maar zijn dat Bello het geweldig dat de hele zaal vol zit met mensen. Bello kan dan zo maar in zijn hoofd halen, dat hij in plaats van rustig naar het altaar lopen waar jullie staan, hij even iedereen gedag gaat zeggen. Het kan echter ook gebeuren dat hij jullie ziet en dermate blij is dat hij een spurt door de locatie neemt om vervolgens van blijdschap tegen je witte jurk op te springen. Als hij net daarvoor even uit geweest is zou dat best voor enige irritatie kunnen zorgen.

Buiten trouwen

Trouw je buiten, dan kan het zo maar zijn dat Bello het dermate gezellig vindt met al die mensen, dat hij eens even flink gaat liggen rollen. Honden zijn erg gevoelig voor stemmingen en gras om op te rollen vinden ze fantastisch. Dan hebben we het nog niet over de versieringen die misschien wel op poot hoogte hangen en waar even wat geurvlakken op uitgezet moeten worden…….

Wees er dus op bedacht dat misschien niet alles even soepel loopt als gepland. Probeer hier zo veel mogelijk op te anticiperen en zorg er daarnaast voor dat er iemand is die zich op deze dag om je huisdier bekommerd. Mocht er zich echter een situatie als hierboven beschreven voordoen, ga er dan vooral flexibel mee om. Lekker lachen is goed voor je en al helemaal op je bruiloft!

Tot slot is het goed om je erop te wijzen dat je jouw huisdier niet kunt inzetten voor de bediening. De kans is groot dat je gasten weinig te eten krijgen als je Bello met een schaaltje worst laat “rondgaan”. Gelukkig zijn er prima alternatieven als je op zoek bent naar bediening op je bruiloft of op een ander feest.

Geef een reactie