Bruiloft

Verlovingsfeest: 9 tips voor een vurig feest!

verlovingsfeest

Een verlovingsfeest ouderwets? Helemaal niet! Het feest is terug van weg geweest en hartstikke hip. Van Gallant and More begrijpen wij dat je wellicht niet goed weet waar je aan moet en kan denken bij het organiseren van dit bijzondere feest!

Wij leggen jou daarom in deze blog uit wie je uit kan nodigen, hoe je de genodigden uitnodigt, wat de regels omtrent de cadeaus zijn en al het andere omtrent de planning van een verlovingsfeest heen! Lees dus snel verder…

Verlovingsfeest: 9 zaken waaraan je kunt denken

Wie organiseert het verlovingsfeest?

Van origine is het een traditie dat de ouders van de bruid het feest organiseren.  Maar tegenwoordig mag iedereen deze taak op zich nemen.

De ouders van de bruidegom, overige familie en zelfs vrienden kunnen de voorbereidingen van het verrassingsfeest op zich nemen. 

Sommige koppels kiezen er zelf voor het verlovingsfeest te organiseren en op het feest zelf de verloving bekend te maken.

Wanneer plan je een verlovingsfeest?

In de eerste paar maanden nadat de verloving bekend is gemaakt is het het allerleukst om het verlovingsfeest plaats te laten vinden. Voor iedereen is het nieuws nog recent en het bruidspaar zelf heeft het (vaak) nog niet al te druk met de voorbereidingen van het huwelijk zelf!

Verloofd felicitatiekaart of uitnodiging

#verloofd

De leukste uitnodigingen of felicitaties kun je eenvoudig samenstellen!

Wie nodig je uit voor een verlovingsfeest?

Om geen scheve gezichten te krijgen en de pret dus niet te drukken, nodig je het beste de mensen voor het verlovingsfeest uit die ook op de huwelijksdag zelf uitgenodigd zullen gaan worden.

Als je sommige mensen wel voor het verlovingsfeest uitnodigt en vervolgens niet voor de huwelijksdag zelf kan hier teleurstelling van komen!

Hoe nodig je mensen uit?

Dat is helemaal aan jou! Voel jij je prettig bij het versturen van officiële uitnodigingen, doe dit dan gerust.

Een uitnodiging per mail of whatsapp kan ook prima. Het belangrijkste is dat de genodigden weten waar en wanneer zij op het verlovingsfeest verwacht worden.

Hartjes ballonnen rood (10 stuks) | Verjaardag - Jubileum - Bruiloft - Verloving - Valentijn

#love

Pak uit met de mooiste versiering voor jouw verlovingsfeest. Bekijk vrijblijvend ons assortiment

Cadeaus

Bij een verlovingsfeest kan er verwarring ontstaan over of het wel of niet gebruikelijk is om net als op het huwelijk zelf cadeaus te geven. Hier is geen eenduidig antwoord op maar de meeste bruidsparen vinden het bezwaarlijk om op het verlovingsfeest en het huwelijk (dus en-en) cadeaus te ontvangen. Uiteraard kan een lekker flesje champagne geen kwaad.

Om hier duidelijkheid over te geven onder de genodigden kun je in de uitnodiging aangeven dat er geen cadeauwensen zijn en dat het een cadeautje is als ze aanwezig zijn op het verlovingsfeest. Om dit te bekrachtigen is het leuk als het bruidspaar zelf tijdens het feest een klein cadeautje aan de gasten geeft!

Locatie

De meeste verlovingsfeesten vinden zich bij het bruidspaar thuis af.

Vroeger was dit niet mogelijk, omdat je toen pas na de huwelijksvoltrekking samen mocht gaan wonen.

Maar dat is gelukkig niet meer van deze tijd. Is het huis of de tuin van het bruidspaar te klein om alle genodigden te kunnen ontvangen?

Kies er dan voor om het verlovingsfeest bij familie of vrienden van het bruidspaar plaats te laten vinden die hier wel ruimte voor hebben. 

Als dat niet mogelijk is kun je een mooie locatie voor het feest afhuren. Misschien is het zelfs wel mogelijk om op de plek waar de verloofden elkaar hebben ontmoet het feest plaats te laten vinden?

Kledingthema

Het bruidspaar zelf kan natuurlijk niet over de top op het verlovingsfeestje verschijnen, dit gebeurt al op de trouwdag zelf.

Maar om het verlovingsfeestje wel feestelijk eruit te laten zien is het wel tof als iedereen er feestelijk uitziet. Verbind daarom een thema of kleur voorschrift aan het verlovingsfeest. 

Zie ook: themafeest organiserenEen perfecte kleur voor de kledingvoorschrift is de voor de hand liggende kleur ‘rood’ van passie en de liefde! Dit laat je uiteraard ook terugkomen in de verloving decoratie.

Eten en drinken

Afhankelijk van het tijdstip, budget, aantal genodigden en jaargetijde maak je een keuze uit appetijtelijk eten en drinken voor op het verlovingsfeest.

Geef de gasten een warm welkom en verras ze bij binnenkomst met een welkomstdrankje voor de perfecte start van het verlovingsfeest. Hoe leuk is het om in de zomer zelf een cocktail bar te creëren? Of in de winter een champagne/wijnbar?

Voor de hapjes kun je een cateraar laten komen of een foodtruck inhuren. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf de keuken in de te gaan en het smakelijke eten tijdens het verlovingsfeest door de bediening van Gallant & More op te laten warmen en uit te laten serveren.

hapjes voor het verlovingsfeest

#catering

Lekker eten thuis laten bezorgen? Tot in de puntjes geregeld. Ontdek honderden cateringbedrijven!

Fotograaf

Ook een goede fotograaf is onmisbaar. De foto’s van het verlovingsfeest kunnen een prachtige aanvulling zijn op de foto’s van de huwelijksdag zelf.

Is de fotograaf van het huwelijk al bekend? Vraag dan of deze fotograaf ook mooie kiekjes op het verlovingsfeest kan komen maken. Op deze manier leren de fotograaf en het bruidspaar elkaar ook vast kennen

Geef een reactie