Bruiloft

Bruiloft stress vermijden? Deze 5 tips helpen jou op weg!

bruiloft stress tips

Een bruiloft is voor veel mensen de mooiste dag van hun leven. Op deze dag moeten de meest mooie dromen uitkomen en mag er uiteraard niets mis gaan! Juist dit laatste veroorzaakt veel stress bij de aankomende bruidsparen. In veel gevallen is deze bruiloft stress eigenlijk niet nodig. Daarom delen we hier 5 essentiële tips om onnodig stress voor je bruiloft te vermijden. 

Bruiloft stress, iedereen heeft er last van

Laten we beginnen om je gerust te stellen door aan te geven dat iedereen die gaat trouwen wel last heeft van bruiloft stress. Dit is niet alleen het geval als je samen voor de trouwambtenaar staat maar het is goed mogelijk dat de zenuwen de hele dag door je buik gieren.

uitnodiging trouwerij

#uitnodiging

Start op tijd met het versturen van de uitnodigingen en voorkom daarmee stress. Ontdek de mooiste trouwuitnodigingen!

Dat is ook wel logisch, je leeft een hele lange tijd naar deze dag toe, je hebt zeer veel moeten regelen voor je bruiloft en…. (laten we eerlijk zijn) een bruiloft kost veel geld. Misschien heb je er wel heel lang voor gespaard.

Het laatste punt waardoor je “net even wat meer stress hebt dan een gewone dag” is dat je er ongetwijfeld vanuit gaat dat je je de ware jouw “ja-woord” gaat geven. Er komt dus géén tweede kans. Alles moet goed gaan op deze dag en dat legt wel wat druk op mensen.

Pas op dat stress voor je bruiloft niet de overhand krijgt!

Een van de belangrijkste dingen die we je mee willen geven, is dat je op moet passen dat stress voor je huwelijksdag niet de overhand krijgt. Dit is wat makkelijker gezegd dan gedaan maar realiseer je: het organiseren van je bruiloft en vooral het beleven van deze dag moet een heugelijk moment zijn. Je moet kunnen genieten van iedere minuut.

decoratie huwelijksdag

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires voor een bruiloft feest! Uiteenlopende thema’s.

Probeer hiervoor je selffulfilling prophecy (zelf vervullende voorspelling) te voorkomen. De gedachten dat je kunt uitglijden tijdens de openingsdans, je jouw trouwjurk niet meer past, de trouwauto onverwachts niet beschikbaar is (en je op de fiets naar het gemeentehuis moet) of dat de bediening het drinktempo van je gasten niet aankan, kun je gerust zien als doemscenario.

Dit zijn situaties die niet voorkomen of op een creatieve kunnen worden opgelost. Dit is zeker niet iets om je van tevoren of op de dag zelf zorgen over te maken. Jullie moeten immers van ieder moment van je bruiloft genieten want deze dag zal voorbij vliegen!

Het bovenstaande brengt ons meteen bij jullie eigen invloed in het voorkomen van stress voor je huwelijksdag. Je kunt een aantal keuzes maken waarmee je die bruiloft stress minimaal flink kunt reduceren.

Lees maar eens deze onderstaande tips. Als je deze tips kunt toepassen, ga je een stuk relaxter je bruiloft in!

5 essentiële tips om onnodig stress voor je bruiloft te vermijden

Neem je tijd om je bruiloft te organiseren

Je maakt een hele verstandige keuze om ver van tevoren te beginnen met het organiseren van je bruiloft. Dit kan zelfs al voordat je dit heugelijke nieuws hebt aangekondigd bij je familie, vrienden en kennissen.

Je zult merken dat je een stuk minder stress hebt als je alle stappen in het plannen van je bruiloft in alle rust kunt zetten.

Maak een goede planning

“Eerst plannen dan rennen” is een hele bekende uitdrukking maar van groot belang bij het organiseren van je bruiloft en het maken van je draaiboek voor je bruiloft zelf. Dit is een heel praktisch punt.

Door een goede planning te maken, verklein je de kans op fouten en het vergeten van zaken. Je hebt hiermee ook minder kans op zaken die misgaan. Het is zeker aan te raden om een mindmap of checklist te maken.

Hou je aan je eigen ideeën

Als je bekend hebt gemaakt dat jullie gaan trouwen, zal iedereen die dicht bij je staat graag met je meedenken en komen met de meest creatieve ideeën. Dit is allemaal goed bedoeld maar kan ook stress verhogend werken.

Jullie weten immers als geen ander op welke manier je jullie mooiste dag van je leven ingevuld wilt hebben en wat jullie budget is. Maak er ook jullie eigen dag van om je bruiloft op een zo ontspannen manier te beleven.

Maak gebruik van de hulp van een weddingplanner en/of ceremoniemeester

Weten jullie van jezelf zelf dat jullie best chaotisch zijn of geen organisatietalent hebben? Maak dan gebruik van de diensten van een goede weddingplanner of ceremoniemeester.

Je kunt hiermee veel taken uit handen geven. Een weddingplanner of ceremoniemeester heeft niet voor niets de belangrijke taak geaccepteerd om jullie te helpen voor en tijdens de grote dag en is ongetwijfeld bereid om veel taken (zoals de organisatorische taken op de dag zelf en het checken van alle afspraken vooraf) voor jullie uit handen te nemen.

Maak hier zeker gebruik van, zeker als jezelf een control freak bent. Het is immers onmogelijk om alles zelf te doen.

Neem af en toe rust en zorg goed voor jezelf.

Een zeer belangrijk punt is dat je ook zorgt voor je rustmomenten gedurende de organisatie en in de aanloop van je bruiloft.

Daarnaast is het goed voor jezelf zorgen ook zeer belangrijk, iets wat je wellicht in deze chaotische periode nog wel eens wilt vergeten. Gezond eten, veel bewegen en voldoende slaap zijn belangrijke factoren die helpen om onnodig stress voor je bruiloft te vermijden.  

      

Geef een reactie