Eten en drinken

Boeken over ovengerechten: dit zijn de 14 beste!

boeken over ovengerechten

Hou je van ovengerechten? Dit zit je op deze pagina goed, want in dit artikel presenteren we je de 14 beste Nederlandstalige boeken over ovengerechten. Gerechten voor in de oven zijn er in vele soorten, vormen en varianten. Denk maar aan hartige taarten, zoete lekkernijen, spinazierollen, visschotels, en wildgerechten.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn ovengerechten erg makkelijk om te maken, en ze zijn eigenlijk altijd superlekker. Ovengerechten hoeven ook niet lang te duren om klaar te maken. De oven kun je al voorwarmen op het moment dat je bezig bent met het verzamelen van ingrediënten en het in elkaar zetten van je gerecht.

Als de oven eenmaal warm is kunnen veel gerechten in 10, 20, 30 of 40 minuten klaar zijn, op 180 tot 220 graden (afhankelijk van het gerecht). Verder zijn er ook nog de handige braadslee en de bakplaat waarop je je gerechten kunt plaatsen, en hoppa… zo de oven in kunt doen.

Boeken over ovengerechten: heerlijk genieten!

Koken met de oven is leuk, makkelijk, en super smaakvol. Met deze boeken over ovengerechten kun je als beginner, gevorderde of als expert prima uit de voeten om allerlei soorten ovengerechten te maken, voor jezelf, voor je gezin, maar ook voor al je gasten! Eet smakelijk alvast!

De bomvolle oven Van Boven (meer dan 200 oer makkelijke ovenrecepten) van Yvette van Boven

Wauw, wat een geweldig boek met ovengerechten is dit nu weer! De bomvolle oven Van Boven geeft je meer dan 200 lekkere recepten voor de oven, die ook nog eens bijzonder makkelijk zijn te maken. Dit blijkt al uit de ondertitel van het boek, maar dit geldt ook echt in de praktijk als je met dit boek aan de slag gaat.

Yvette bedenkt al enkele jaren iedere week een nieuw ovenrecept voor Volkskrant Magazine. Deze recepten zijn nu gebundeld in De bomvolle oven Van Boven.

De recepten van Yvette (die door NRC de diva van de ‘home cooking’ wordt genoemd) zijn ‘foolproof’ zoals dat soms wordt genoemd. Dit wil zeggen dat zelfs de grootste keukenkluns de recepten nog goed kan uitvoeren, mits alle stappen gewoon goed worden opgevolgd. De kans dat een recept misgaat is dus tot een minimum beperkt, als gevolg van de duidelijke opzet van de recepten.

De bomvolle oven Van Boven (meer dan 200 oer makkelijke ovenrecepten) van Yvette van Boven

#illustraties

Bij elk recept in dit boek is ook een mooie tekening en foto opgenomen, zodat je alvast een idee hebt wat voor lekkers je gaat maken! De meer dan 200 recepten in dit boek voor de oven zijn verder erg gevarieerd. Alles gaat de oven in: vlees, vis, vegetarisch, zoet en meer.

De nadruk in dit boek ligt wel wat op ovengerechten met vlees, maar ben je een vleesliefhebber, dan kun je je hart ophalen! Dit boek is een schatkamer vol lekkers en moois. Tipje van de sluier: de pinda-amandelkoeken uit de oven zou je zeker moeten maken, die zijn zeer lekker voor bij de koffie, bijvoorbeeld na het diner.

Wij wensen je alvast veel inspiratie en plezier in de keuken en met je oven als je voor geweldige ovenboek kiest! Gemiddeld kreeg deze ovenbijbel 4,8 sterren. Omgerekend is dit dus een 9,6 als cijfer. Kortom, een zeer goed boek dus! Voor 35 euro krijg je een hardcover versie, die ook nog eens geheel nieuw is.

Ovengerechten (50 zoete en hartige baksels) van Janny van der Heijden

Janny van der Heijden is bekend als jurylid van het zeer populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt. Ze is een van Nederlands grootste culinaire kenners, en heeft tientallen kookboeken geschreven. Ook van haar tv-optredens bij Tijd voor Max is zij bekend.

Janny schreef het boek Ovengerechten (50 zoete en hartige baksels) kortgeleden, en heeft in dit boek 50 heerlijke recepten voor de oven opgenomen. Hartige gerechten, maaltijdschotels, en zoete gerechten.

Ovengerechten (50 zoete en hartige baksels) van Janny van der Heijden

#veelzijdig

Het zijn allemaal goed maakbare recepten die zelfs de beginner goed zou moeten kunnen maken. Een paddelstoelentaart uit de oven, en fish pie met aardappel en prei, of toch een Bretonse frambozentaart? Zeg jij maar waar je zin in hebt. Dit boek is veelzijdig qua recepten, en geeft je voor elke soort gelegenheid wel passende recepten.

Verwacht van dit boek heldere uitleg, originele tips, eenvoudige taal, en creatieve gedachten. 112 pagina’s telt dit boek, om precies te zijn. Voor 20 euro haal je dit boek al in huis, en kun je zelf aan de slag gaan met het maken van de 50 ovengerechten van Janny.

Je krijgt een nieuw exemplaar voor dit bedrag, en ook nog eens een boek met een harde kaft, wat erg handig is voor in de keuken om vlekken en beschadigingen te voorkomen.

Ovenbijbel (makkelijke ovengerechten, van aardappelgratin tot zalm-spinazierol) van Chickslovefood

In deze ovenbijbel vind je allerhande recepten voor ovenschotels. Zowel recepten voor stoomovens, als recepten voor gezonde baksels en heerlijke zoete klassiekers. De aardappelgratin en de zalm-spinazierol zijn daar maar twee voorbeelden van.

Zowel voor het ontbijt als voor de lunch en het diner zijn er ovenrecepten opgenomen. Want duidelijk mag zijn dat je lang niet alleen maar gerechten voor het diner kunt maken in je oven.

In deze ovenbijbel laten Elise en Nina van Chickslovefood.com (misschien wel het meest populaire foodblog platform van Nederland) zien wat je allemaal met je oven kunt doen, en hoe je hem maximaal kunt benutten!

Goed van deze ovenbijbel is ook dat de opgenomen recepten nooit ingewikkeld zijn; een hele dag in je keuken staan is er dus niet bij! En de schrijfwijze die is gehanteerd in boek is al even eenvoudig als het boek zelf.

Ook dat is prettig, want dat maakt het een verademing om in het boek bezig te zijn. Voor de meeste ovengerechten heb je ook niet al te veel ingrediënten nodig. Dus je hoeft niet stad en land af om deze ovengerechten te kunnen maken.

Ovenbijbel (makkelijke ovengerechten, van aardappelgratin tot zalm-spinazierol) van Chickslovefood

#indrukwekkend

Deze ovenbijbel bevat niet alleen geweldige recepten voor gerechten voor in de oven, ook is het boek indrukwekkend qua omvang. Maar liefst 432 pagina’s! Goed voor jarenlang ovenplezier…, en plezier en genieten aan tafel natuurlijk!

Voor 33,99 euro is dit boek van jou. Voor dat bedrag krijg je een hardcover versie, en uiteraard een nieuw exemplaar. De beoordeling is ook om over naar huis te schrijven, namelijk gemiddeld 4,9 van de 5 sterren die maximaal zijn te behalen binnen het beoordelingssysteem van Bol.com.

Omgerekend is het gemiddelde cijfer van eerdere kopers voor dit boek dus een 9,8! Twijfelen of je dit boek zou moeten aanschaffen is dus niet meer nodig.

De mensen die je voorgingen vinden deze ovenbijbel geweldig. De prachtige foto’s van de te maken ovengerechten, de makkelijke recepten, de inspirerende opzet en schrijfwijze van de auteurs, en de goede prijs-kwaliteitverhouding zijn daar debet aan!

Uit de oven (100 gerechten waar je niet naar om hoeft te kijken) van Diana Henry

Diana Henry is de culinair journaliste van The Sunday Telegraph. Zij schreef dit boek, en had het doel om easy-going ovenrecepten te bundelen in dit boek. Laat je oven het werk doen zo stelt zij!

Alle recepten in dit boek kunnen met één schaal of pan worden gemaakt. Is dat niet handig? Een snelle ovenschotel voor doordeweeks, of toch groots uitpakken op een zondag met familie en/of vrienden. Dit boek bevat recepten voor alle gelegenheden. En misschien wel even belangrijk, ieder recept is even smaakvol!

Uit de oven (100 gerechten waar je niet naar om hoeft te kijken) van Diana Henry

#handomdraai

Uit de oven bewijst dat iedereen in een handomdraai een heerlijke maaltijd kan maken. Dus ook de leek en de keukenhobbyist! Uit de oven is een up-to-date boek, dat in 2019 verscheen.

Je kunt Uit de oven dan ook krijgen als nieuw exemplaar, en wel voor 24,99 euro, als hardcover. Voor dit bedrag krijg je 240 pagina’s vol met ovengerechten.

De komende jaren zit je dus wel gebakken als dit het boek is waar je voor kiest. 4,7 sterren kreeg dit boek gemiddeld (op basis van 3 eerdere beoordelingen). Aldus, een zeer goed boek over ovengerechten!

Oven en stoven van Aram van Beek

Oven en stoven bevat 35 overheerlijke recepten voor de oven en de stoofpan. Je mag zelf kiezen of je de oven of de stoofpan gebruikt, maar de gerechten die je met dit boek klaar kan maken verdienen alle rust om langzaam gaar en mals te worden. Snelle gerechten kunnen niet op tegen de oven en de stoofpan, en dat bewijst dit boek zeer zeker!

Oven en stoven is zeer leuk geschreven, bevat goede en duidelijke uitleg, en is superhandig om in je keuken te hebben staan. Ook de foto’s in dit boek zijn zeer fraai, het water loopt je mede door die foto’s al in de mond als je nog bezig bent met het prepareren van de gerechten…

Oven en stoven van Aram van Beek

#stoven

Het is een boek dat je door de jaren heen zal blijven gebruiken. Totaal bestaat het boek uit een kleine 100 pagina’s, en daar past ook een klein prijsje bij: 9,95 euro.

Voor dat bedrag krijg je een hardcover, in nieuwe staat. Oven en stoven is zeer goed ontvangen door het publiek. 7 eerdere kopers van dit boek gaven gemiddeld 4,4 sterren, wat overeenkomt met een 8,8 als cijfer. Ben jij de volgende die gaat stoven, of die in slow motion gaat met de oven? Als het aan Aram van Beek ligt wel!

Mini-kookboekjes – Ovengerechten van Naumann

Ovengerechten zijn super veelzijdig, je kunt er letterlijk alle kant mee uit! Pizza, gartin, kliekjes, of een lekkere vleesschotel. Met de oven wordt alles een stuk lekkerder, en de oven gebruiken is ook nog eens supermakkelijk.

In dit boek over ovengerechten krijg je vele klassiekers gepresenteerd, maar ook allerlei minder bekende creatieve creaties. Ontspannen koken is met de oven gegarandeerd!

Mini-kookboekjes – Ovengerechten bevat heel veel (originele) recepten die duidelijk zijn uitgelegd. Het ene recept is misschien wat moeilijker dan het andere, maar genoeg eenvoudige recepten om te maken.

Mini-kookboekjes – Ovengerechten van Naumann

#variaties

Goed aan dit 237 pagina’s tellende boek is verder dat er bij veel recepten variaties zijn aangegeven, zodat je kunt uitwijken in het geval de startversie van het recept je niet mocht aanspreken, of als je niet alle ingrediënten in huis hebt. Echter, vrijwel alle ingrediënten voor de in dit boek opgenomen ovengerechten zijn goed verkrijgbaar.

Hoewel dit boek bijna 240 pagina’s telt, en redelijk van omvang is, is de prijs zeker niet hoog. Je legt namelijk maar 6,50 euro neer voor een nieuw boek.

Voor dat bedrag krijg je ook nog eens een prachtige hardcover versie, dus een boek met een harde kaft. Handig om vlekken en beschadigingen tegen te gaan, zeker als je het boek in de keuken gebruikt.

Gemiddeld kreeg dit boek 4 sterren, op basis van 5 beoordelingen van eerdere kopers. Een 8 gemiddeld dus als cijfer. Kortom, dit is een goed boek met ovengerechten!

Slow cooked (100 gerechten uit de oven, slowcooker en van het fornuis) van Olivia Andrews

Slow cooked van Olivia Andrews is een van de meest beoordeelde boeken over ovengerechten in de Nederlandste taal die wij hebben kunnen vinden. 31 mensen beoordeelden dit boek op Bol.com gemiddeld met 4,4 sterren (uit de maximale score van 5 sterren). Dit is omgerekend een 8,8 als cijfer.

Eerdere kopers van dit ovengerechten boek waarderen dit boek dus enorm! En daar hebben zij ook alle reden toe. In Slow cooked staan recepten die zowel te maken zijn op het fornuis, in de slowcooker, en in de oven. Kies zelf maar welk instrument je kiest om je gerecht klaar te maken!

Elk recept geeft je 2 varianten voor de bereiding, namelijk via de slowcooker, en als alternatief op het fornuis of via de oven. Heb je geen slowcooker in je bezit, dan kun je dus prima met je oven of met je fornuis aan de slag.

Slow cooked (100 gerechten uit de oven, slowcooker en van het fornuis) van Olivia Andrews

#internationaal

In Slow cooked staan precies 100 recepten voor internationale gerechten, waarmee je lekker aan de slag kunt gaan. Van bolognese tot soep, en van vegetarische stoofschotels tot en met zoete gerechten; met dit boek kun je vele kanten uit.

Ook de langzaam gegaarde buikspek in karamelsaus en de hazelnootpudding met pure chocolade (lees ook: chocoladeboeken) zijn regelrechte aanraders die je zeker geprobeerd zou moeten hebben!

Slow cooked telt 240 pagina’s, en verscheen voor het eerst in de handel in 2016. Deze bestseller is te koop voor 23,50 euro, waarvoor je een nieuw exemplaar krijgt. En goed om te weten: verzendkosten worden er niet gerekend voor de toezending van dit boek met ovengerechten.

Ingepakt! 60 in bakpapier verpakte ovengerechten van Louise Kenny

Ingepakt! geeft je de makkelijkste gerechten voor uit de oven. Je kunt de gerechten inpakken in bakpapier of in aluminiumfolie, en dan zo de oven in doen om klaar te maken. Hoe simpel is dit? Heel simpel! En dat is precies wat veel Nederlanders willen.

De vraag hoelang het duurt om iets te bereiden, en hoe makkelijk iets is om te bereiden, is bij veel Nederlanders dan ook leidend bij de doordeweekse maaltijden. Het moet (vooral doordeweeks) zo snel en zo makkelijk mogelijk, en dan zijn deze ingepakte ovengerechten een handige uitkomst. Dat ovengerechten lang duren om klaar te maken, en moeilijk zijn om te maken, wordt met dit boek toch echt ontkracht!

Ingepakt! 60 in bakpapier verpakte ovengerechten van Louise Kenny

#desserts

In het weekend heeft de gemiddelde Nederlander meer tijd, en ook dan kan dit boek goede uitkomst bieden voor een lekker gerecht uit de oven. Kies zelf maar welk van de 60 recepten uit dit boek je gaat maken. Ze zijn zeer gevarieerd, en ook aan ovenzoete desserts is gedacht. Heerlijk voor na het diner.

Daarnaast is er ook aan gerechten zonder vlees en vis gedacht, dus ook de vegetariërs onder ons komen aan hun trekken met dit boek. Maar liefst 144 pagina’s aan recepten voor ingepakte ovengerechten. Heerlijk! Krijg je ook al trek?

Voor 22,95 euro krijg je verder een hardcover, die helemaal gloednieuw is. Verzendkosten zijn er niet, want die laat Bol.com vallen bij orderwaardes van 20 euro en meer. Dat is toch weer even mooi een besparing van 2,99 euro!

Cook this book (super simpele ovengerechten met handige receptsjablonen) van Stefanie Hiekmann

Elke avond een ander gerecht op tafel, op zeer eenvoudige wijze, en dat ook nog met de oven! Wie wil dat nou niet… Niet kunnen koken is met dit boek geen excuus meer.

Cook this book (super simpele ovengerechten met handige receptsjablonen) van Stefanie Hiekmann

#stapsgewijs

De recepten zijn zo goed beschreven, en er wordt bij elk recept in dit boek ook nog eens goed aangegeven hoe je het gerecht op de bakplaat moet leggen. De bereiding wordt in maximaal 6 stappen uitgelegd. Nog nooit was koken met je oven zo simpel, en daardoor ook nog eens heel leuk.

Dit boek telt 160 pagina’s, en bevat vele recepten, voor alle jaargetijden. Voor slechts 17,99 euro koop je al een nieuw exemplaar, en dat is dan ook nog eens een hardcover versie. Ben jij straks een kei in het maken van eenvoudige ovengerechten? Als het aan dit boek ligt wel! Eet smakelijk alvast.

Heerlijke gerechten uit de oven van Sue Quinn

Heerlijke gerechten uit de oven, en wel uit de braadslee. Dat is de makkelijkste, en meest snelle manier om lekkere maaltijden in de oven te bereiden.

De auteur van dit boek is expert op het gebied van de eenvoudige en de betaalbare keuken, en geeft je met dit boek 70 recepten voor dagelijks maaltijden.

De braadslee is prima geschikt om heerlijke maaltijden mee te maken, en kan zowel voor het ontbijt als voor de lunch en het diner worden gebruikt.

Voor het ontbijt kun je bijvoorbeeld appelpap klaarmaken in de braadslee, en voor de lunch kun je denken aan kipfajita’s en platbrood met gehakt.

Heerlijke gerechten uit de oven van Sue Quinn

#braadslee

Voor het diner zijn er maag vullende hoofdgerechten, zoals gratins, en ristto’s die gebraad zijn. En natuurlijk, ook aan gebak en desserts is gedacht, want ook die zijn prima klaar te maken met de oven.

Een voordeel van de braadslee is doorgaans nauwelijks opgemerkt. Je hebt namelijk erg weinig afwas als je voor deze kookmethode kiest, en dat is toch wel een zeer prettige bijkomstigheid, zeker na een harde dag werken!

Voor 16,99 euro stuurt Bol.com jou een 160 pagina’s tellende hardcover versie van Heerlijke gerechten uit de oven toe. Een nieuw exemplaar wel te verstaan.

Wellicht ben jij de eerste die dit fantastische boek beoordeeld op Bol.com, want tot nog toe vonden wij nog geen recensies over dit boek. Je moet het dus doen met onze beoordeling. Bij deze!

De wereldse bakplaat (75 kleurrijke gerechten uit de oven) van Rukmini Lyer

De wereldse bakplaat is een 240 pagina’s tellende hardcover, waarin je van Rukmini Lyer 75 kleurrijke gerechten uit de oven gepresenteerd krijgt. Ze neemt je mee op een heerlijke culinaire reis.

Je snoept in de Verenigde Staten mee van rocky-radbrownies, en in het Midden-Oosten krijg je een Perzische kruidenfrittata uit de oven. Maar de Aziatische kip tandoori is ook niet te versmaden! En wat dacht je van de hartige taart uit de oven? Ook die is waanzinnig, en zou afzonderlijk al een reden kunnen zijn om dit boek aan te schaffen.

De wereldse bakplaat (75 kleurrijke gerechten uit de oven) van Rukmini Lyer

#allround

De wereldse bakplaat is een allround boek met gerechten uit de oven. Je kunt gaan voor vis, voor vlees, voor veganistisch, en voor vegetarisch. Net waar je zin in hebt, of waar je gasten zin in hebben.

De wereldse bakplaat is recent verschenen, en wel in september 2020. Verwacht dus een up-to-date ovengerechten boek. Voor 19,99 euro is hij van jou.

Je krijgt voor die prijs een hardcover versie, en uiteraard een boek in nieuwe staat. Eenmaal werd dit boek al beoordeeld, en dat was meteen raak: de maximale score van 5 sterren! Ben jij de volgende die dit wereldse boek de maximale score van 5 sterren geeft?

Oven van Rebo Culinair

Koken met de oven is sfeervol, leuk en makkelijk. Terwijl je de oven op temperatuur laat komen verzamel je de ingrediënten, en zet je je gerecht in elkaar. Heb je je gerecht geprepareerd, dan kan het de oven in.

Oven van Rebo Culinair

#temperatuur

De juiste temperatuur van de oven, en de juiste tijdsduur zijn zeer bepalend voor het eindresultaat van je ovengerecht, maar door ervaring leer je hoe dit onder de knie moet krijgen.

Enkele recepten uit dit boek: tandoori vis met komkommer-raita, eendenborst met chilipeper, en gebakken groenten met mozzarella.

Krijg je al trek in een van deze ovengerechten? Bestel Oven van Rebo Culinair dan vandaag nog. Dit kan voor 18,95 euro. Hiervoor krijg je een 96 pagina’s tellende paperback versie.

Allerlekkerste ovengerechten van Jolanda te Lindert

Wil je alleen de allerlekkerste ovengerechten bereiden? Ga dan voor Allerlekkerste ovengerechten van Jolanda te Lindert. In dit waanzinnige en inspirerende boek staan 170 fascinerende recepten voor de meeste heerlijke gerechten uit de oven.

Allerlekkerste ovengerechten van Jolanda te Lindert

#vers

Ze zijn speciaal door Jolanda geselecteerd, en bedoeld om thuis te maken. Niets (althans weinig) is lekkerder dan de geur van versbereide gerechten uit de oven.

Met dit boek Allerlekkerste ovengerechten kun je wel even voort de komende jaren. Het boek telt totaal meer dan 250 bladzijden. Voor 32,50 euro koop je een prachtige hardcover versie, die je morgen al in huis kunt hebben. Ook voor dit boek geldt: je betaalt geen extra verzendkosten.

Beste ovengerechten van Fokkelien Dijkstra

Vele boeken over ovengerechten claimen de beste gerechten voor je te hebben geselecteerd, en dat is ook wat dit boekt claimt, en zelfs in de titel al! Of dit waar is mag je – na aanschaf van het boek – zelf beoordelen, maar feit is in ieder geval dat je in dit boek meer dan 300 ovenrecepten krijgt, waarmee je haast het jaar rond kunt.

Beste ovengerechten van Fokkelien Dijkstra

#ovenfreak

De recepten zijn zeer goed te doen voor beginners, maar ook gevorderde ovenfreaks kunnen met dit boek voorwaarts. De vele recepten voor vegetarische, vis, en vleesgerechten, en de grote keuze aan gerechten zijn een verademing. Voor iedere smaak, wens of eis is er wel een goed recept te vinden.

De beste ovengerechten is als paperback variant te krijgen, en wel voor ongeveer 10 euro. Hiervoor krijg je een gebruikt exemplaar, in goede staat. 339 bladzijden telt dit boek, ongeveer evenveel bladzijden als dat er recepten in staan! Tja, moeten we nog meer zeggen…, of start je vanaf morgen gewoon met genieten van de beste gerechten uit de oven?

Geef een reactie