Eten en drinken

Boeken over grillen: dit zijn de 11 beste!

boeken over grillen

In dit artikel hebben we de 11 beste boeken over grillen voor je op een rij gezet. Hou je van grillen? Dat zit je op deze pagina goed! Met deze boeken leer je hoe je goed moet grillen, op de barbecue (lees ook: beste BBQ boeken) of met een grillplaat.

Maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan alleen maar ‘standaard grillen’. Wat dacht je van de kamado, of de vuurpot? Ook met deze twee vuurmakers kun je overheerlijk grillen.

Grillen is eenvoudig, maar toch is er ontzettend veel mogelijk met de grill. Meer dan je denkt zelfs… Denkt men aan grillen, dan denkt men vaak aan vleesgerechten, maar ook vis is prima te grillen, en wat dacht je van lekkere vegetarische gerechten van de grill? Groentes kunnen namelijk ook prima gegrild worden.

Boeken over grillen: ga goed van start met dit leesvoer!

Met een of meerdere van deze boeken kun je straks zelf ook goed grillen en een echte grillexpert worden. De goedkoopste boeken over grillen zijn al te krijgen voor rond de 5 euro. Vaak zijn dit de wat kleinere boekjes die een prima vertrekpunt vormen om te beginnen met grillen. Wil je je echt verdiepen in de wereld van het grillen, of echt veel recepten hebben voor grillgerechten? Kies dan voor een van de wat grotere werken over dit onderwerp. Deze bevatten vaak wel 100 tot 200 recepten. Meer dan genoeg om jezelf en anderen goed te vervangen met de allerlekkerste en meest bijzondere grillgerechten.

Van de grill op de plank (stoere gerechten en avontuurlijke variaties) van Veltman Distributie B.V.

Grillen doen we overal ter wereld, en het is dan ook een populaire manier om maaltijden te bereiden. Meer basic dan grillen kan eigenlijk niet, maar tegelijkertijd is grillen op hoog niveau tegenwoordig mogelijk.

Ook in je eigen achtertuin zijn de mogelijkheden om te grillen eindeloos. En dat kan je met dit geweldige grill boek zelf ontdekken!

Met de 35 recepten uit dit boek zet je de meest geweldige grillgerechten op tafel, en dat kan met een grillpan of met de barbecue. Wat dacht je van gegrilde tonijnsteak, zoete maiskolven, gepekelde varkensentrecote, of overheerlijke beefburgers?

Van de grill op de plank (stoere gerechten en avontuurlijke variaties) van Veltman Distributie B.V.

#makkelijk

Met Van de grill op de plank maak je deze gerechten in een handomdraai klaar, en ook nog eens op de juiste manier. Grillen was nog nooit zo leuk en makkelijk!

Van de grill op de plank telt bijna 100 bladzijden, en wordt geleverd als hardcover. Dit geweldige boek is te krijgen voor nog geen 10 euro. En daar krijg je ook nog eens een gloednieuw exemplaar voor.

6 mensen die dit boek eerder hebben gekocht gaven al een beoordeling over dit boek. 4,3 sterren kreeg dit boek daarbij als gemiddelde score. Dit uit de maximale score van 5 sterren. Omgerekend dus een 8,6 als cijfer!

Hete kolen compleet (grillen & koken met kamado) van Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas

Heb je zin om te grillen of om te koken met kamado? Dan zou je Hete kolen compleet moeten aanschaffen. Dit is een van de weinige goede kamado boeken die wij hebben kunnen vinden.

Steeds meer mensen koken en grillen al met een Japanse kamado, zoals de Big Green Egg, de Kamado Joe of met de Primo. Met een kamado kun je ook het hele jaar door grillen en koken. Jaargetijden en het actuele weer spelen dus geen rol meer!

Hete kolen compleet bevat vele verrassende en originele recepten voor groente, vlees, en zelfs zoete gerechten. Daarnaast is er in dit boek ook aandacht voor de nieuwste technieken, en je krijgt een up-to-date uitleg voor elk merk kamado.

Hete kolen compleet (grillen & koken met kamado) van Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas

#kamado

Het goede hierbij is dat elk merk zo neutraal en objectief mogelijk is beschreven. Dit boek is de nieuwe bijbel voor de beginnende kamado chef, maar ook voor gevorderde kamado chef is dit boek de beste keuze op kamado gebied in de Nederlandse taal.

Mocht je nog twijfelen of je dit boek wel zou moeten kopen, dan willen we je even wijzen op de meer dan fantastische recensies over dit boek! Hete kolen compleet heeft namelijk een gemiddelde van 4,8 van de 5 sterren, op basis van 50 mensen die dit boek eerder kochten en een recensie achterlieten. Omgerekend is dit een 9,6 als gemiddeld cijfer! Een uitmuntend boek dus!

Eerdere kopers van Hete kolen compleet prezen dit boek vanwege de praktische opzet, de inspirerende schrijfwijze, de goede recepten, en de mooie foto’s. Wij zijn alvast benieuwd naar jouw mening!

Voor 32 euro is Hete kolen compleet van jou. Voor die prijs (in onze ogen een koopje) krijg je een gloednieuwe hardcover, die maar liefst 304 pagina’s telt.

Grill en Plancha – le creuset van Mieke Goffin

In Grill en Plancha krijgen je originele en klassieke recepten aangereikt. Alle recepten in dit boek zijn makkelijk, snel klaar, en te bereiden met weinig of geen vetstoffen.

Grill en plancha smaken altijd even lekker, of je het nou doet op een koele avond, of op een warme zonnige middag, binnen of buiten, iedereen kan grill en plancha waarderen. Vlees, vis, vegetarische gerechten, zoete gerechten, het is allemaal mogelijk, zowel met de grill als met de plancha bakplaat.

Grill en Plancha – le creuset van Mieke Goffin

#plancha

Grillen was al populair, maar koken op de plancha bakplaat wordt ook steeds bekender, en steeds populairder. Grill en Plancha – le creuset telt 72 pagina’s. Daarmee is het niet het meest uitgebreide boek over dit onderwerp, maar voor 5 tot 10 euro (de prijs die je ongeveer neerlegt voor dit boek) krijg je wel een leuk opstapje, waarmee je kunt gaan leren grillen en kunt gaan leren bakken met de plancha bakplaat.

Iedere begin is moeilijk zegt men weleens, maar dat geldt voor grillen en plancha met dit boek in de hand totaal niet! Dit boek kreeg gemiddeld 4,7 sterren als beoordeling, op basis van 3 recensies van eerdere kopers. Oftewel, we hebben hier een fantastisch grill en plancha boek voor ons liggen!

Grill, rook, bbq van Ben Tish

Grill, rook, bbq is een flink hardcover boek, dat meer dan 250 pagina’s telt. Met dit boek kun je verrukkelijke gegrilde, gerookte, en langzaam geroosterde vlees-, vis- en groentegerechten klaarmaken.

Dit kan met een eenvoudige houtskoolbarbecue of met een grillplaat. Dit boek knettert bijna letterlijk van de geweldige en goede ideeën voor grillgerechten.

Grill, rook, bbq van Ben Tish

#rokerig

De rokerige, rijke smaak van gerechten van de grill of barbecue is ongekend, en met dit flinke boek kun je je hart ophalen als je hier een liefhebber van bent. Al met al vinden wij Grill, rook, en bbq een mooi boek, met meer dan genoeg makkelijk te maken – en zeker niet te alledaagse – grillrecepten.

De prijs voor dit boek? Voor 29,99 euro is Grill, rook, bbq van Ben Tish van jou. Daarvoor krijg je een nieuw exemplaar. Verzendkosten brengt Bol.com niet in rekening als je dit boek bestelt, aangezien de orderwaarde boven de 20 euro ligt.

Tot slot nog de beoordeling: 5 sterren (de maximale score), op basis van 2 beoordelingen van eerdere kopers van dit boek. Grote kans dus als je dit boek aanschaft, dat ook jij een hoge waardering toekent aan dit boek!

Grillen (binnen en buiten) van Rachael Lane

Dit grillboek bevat meer dan 150 authentieke recepten voor de grill, en dan zowel voor binnen als buiten grillen. En wat kunnen wij dan allemaal verwachten in dit boek? Recepten voor hamburgers, voor steaks, kip, worst, pizza en vis.

Dit boek bevat niet alleen klassiekers, maar ook een flink aantal nieuwe recepten, die je nog niet kende. Dit alles gebaseerd op keukens van landen over de hele wereld.

Het grote aantal recepten in dit boek is een verademing. Werkelijk iedereen kan aan zijn trekken komen, zelfs de mindere eters onder ons. Maar daar blijft het niet bij in dit boek.

Grillen (binnen en buiten) van Rachael Lane

#techniek

Ook aan de grilltechnieken is goed aandacht besteedt, en ook de uitrusting die je nodig hebt om goed te grillen wordt goed onder de loep genomen. Meer grillboeken heb je eigenlijk niet nodig, als je Grillen (binnen en buiten) van Rachael Lane in je bezit hebt.

Grillen (binnen en buiten) is een fors boek, want het telt maar liefst 320 pagina’s. De foto’s van de gerechten in dit boek zijn ook nog eens prachtig. Echter is de prijs maar 14,99 euro, waarmee dit boek echt een hele goed prijs-kwaliteitverhouding heeft! Voor dat kleine prijsje krijg je ook nog eens een nieuw exemplaar, en een hardcover versie. Wat wil je nog meer?

Dutch oven – Ja, ik gril! – 50 heerlijke vuurpot recepten van Mora Futterer

De nieuwste trend: een vuurpot, waarmee je kunt grillen in je tuin! Hoe gaaf is dat! Sommige mensen hebben al een vuurpot, maar veel mensen moeten nog gaan ontdekken hoe gezellig, leuk en lekker het is om met een vuurpot te koken.

Dit kookboek is voorzien van prachtige foto’s, en komt als hardcover met een luxe foliedruk. De prijs van dit boek is heel betamelijk, namelijk 16,99 euro.

Dutch oven – Ja, ik gril! - 50 heerlijke vuurpot recepten van Mora Futterer

#vuurpot

Voor die prijs krijg je een kookboek dat bestaat uit 160 bladzijden, en 50 geweldige recepten voor de Dutch Oven. Naast de lekkere recepten krijg je ook goede informatie over hoe een vuurpot te gebruiken en te onderhouden. Dat is natuurlijk wel zo handig!

In Dutch oven – Ja, ik gril! krijg je professionele tips om te grillen, koken, smoren, braden, roken, en bakken op het vuur in je eigen tuin. Ideaal dus als je echt goed wilt leren omgaan met een vuurpot.

Wist je verder dat een vuurpot ook op een balkon goed is te gebruiken? Handig dus als je geen tuin hebt, en niet een hele barbecue op je balkon wilt installeren.

Wil je echt weten hoe je een vuurpot kunt gebruiken, en wil je leren grillen met een vuurpot, dan is dit het beste boek dat je kunt kopen. Verras je gezinsleden, je partner, en/of je gasten binnenkort met geweldig lekkere gerechten van de vuurpot.

Groente op de grill van Martin Nordin

Dit 192 pagina’s tellende grill boek gaat specifiek over groente op de grill. Daarmee is dit een interessant boek voor liefhebbers van groente en grillen.

Martin Nordin is een Zweedse groente grillmaster, en hij leert je in dit boek alles over het bereiden van groentes op de grill, en direct op kolen. Chilipepers grillen, of maak rookkaas op de grill, of toch lekkere artisjokken? De zoete smaak van uien, of de rooksmaak van aubergines? Jij mag het zeggen!

Maar hoe dan ook, met dit fantastische grill boek kun je alle kanten uit, en ook nog eens gezond grillen. Naast de vele goede recepten biedt het boek je ook technieken om goed te grillen.

Groente op de grill van Martin Nordin

#vegetarisch

Groente op de grill van Martin Nordin is de opvolger van Groene burgers op de grill, en een zeer goed boek voor de vegetariërs onder ons. Goed aan dit boek is verder dat de recepten gemakkelijk zijn te maken, en de gerechten eenvoudig zijn. Je hoeft dus zeker geen top kok te zijn om de lekkerste groentes en groentegerechten met de grill te maken.

Groente op de grill is te krijgen als hardcover boek, en wel voor een bedrag van 24,99 euro. Hier krijg je uiteraard een nieuw exemplaar voor. Groente op de grill verscheen recent, namelijk in april 2020.

Ga je voor dit grill boek dan schaf je dus ook nog eens een up-to-date boek aan. Hoewel dit boek online nog niet beoordeeld, is dit boek in onze ogen een echte aanrader!

Culinary Notebooks Grillen van Rebo Productions

In de serie van Culinary Notebooks verscheen in 2018 ook een boek over grillen, en wel dit prachtige boek, een paperback die 120 pagina’s telt, en volledig gaat over alles wat met grillen te maken heeft.

In dit boek staan meer dan 100 goede ideeën voor de barbecue en de grill. Daaronder begrepen uiteraard klassiekers als chilidogs, cheeseburgers, en baby back ribs, maar dat niet alleen, want ook diverse nieuwe, minder bekende gerechten worden gepresenteerd.

Culinary Notebooks Grillen van Rebo Productions

#heerlijk

Pittige kalkoenburgers, Japanse kipdrumsticks, en gegrilde garnalen op Thaise wijze. Het ene grillgerecht is nog lekkerder dan het andere. Bedenk alvast maar waar je als eerste in hebt!

Niet alleen de recepten uit dit boek zijn erg leuk, ook het prijsje van Culinary Notebooks Grillen is erg interessant… Je legt namelijk maar 4,99 euro neer voor het boek. Tja, als dat je nog zou weerhouden om dit boek aan te schaffen, dan weten wij het ook niet meer! 2 mensen beoordeelden dit grillboek eerder. Zij gaven beiden de maximale score van 5 sterren.

Winter BBQ – 50 heerlijke barbecuerecepten voor in de winter van Guido Schmelich

Het lijkt iets voor de zomer, barbecueën en grillen in je tuin, maar niets is minder waar! Ook in de winter (lees ook: winter bbq) kun je naar hartenlust aan de slag met je bbq en met je grill. In een lekkere warme jas of met een dikke trui achter de grill, het is leuker dan je denkt!

In dit boek krijg je 50 recepten om de winter door te komen op uiterst smakelijke wijze. De 50 recepten zijn veelzijdig te noemen, want je krijg niet alleen maar recepten voor vleesgerechten, maar ook recepten voor visgerechten en vegetarische gerechten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uiterste lekker recepten voor zoete gerechten en toetjes.

Winter BBQ – 50 heerlijke barbecuerecepten voor in de winter van Guido Schmelich

#winterbbq

Wat dacht je van een winterse gevulde speenvarken rollade met wintergroenten of Glühweinperen met zout-kaneelkaramel als dessert? De winter lijkt niet vroeg genoeg te kunnen beginnen als je di boek eenmaal in huis hebt!

Winter BBQ telt 160 pagina’s aan leesvoer, en is te krijgen voor een bedrag van 16,99 euro. Hiervoor krijg je ook nog eens een recent verschenen boek, dat up-to-date is.

Hete vuren – grillen en koken op houtskool en briketten van Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas

Hete vuren leert je hoe je moet grillen en koken op houtskool en briketten. Barbecueën is niet alleen iets voor in de zomer, en in tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn dure apparaten en dure hulpmiddelen echt niet nodig om perfect te grillen. De juiste kennis en het toepassen van de juist technieken zijn veel belangrijker!

In dit boek krijg je veel informatie over de beste materialen en accessoires die je kunt gebruiken, maar nadruk is er ook vooral op de juiste technieken om het vuur aan te steken, en natuurlijk hoe je op de juiste manier moet grillen.

Je krijgt vuistregels aangereikt voor de juiste gaarheid, en voor de juiste temperaturen voor bepaalde soorten voeding, en er zijn genoeg beschrijvingen van bereidingen en de verschillende ingrediënten die daarvoor nodig zijn.

In Hete vuren – grillen en koken op houtskool en briketten zijn tekst en beeld prachtig in balans, want naast zeer goed informatie en uitleg over grillen zijn er ook vele prachtige foto’s opgenomen in dit boek. Dit maakt het allemaal nog duidelijker hoe je de juiste grillgerechten moet bereiden.

Hete vuren – grillen en koken op houtskool en briketten van Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas

#variatie

De recepten in dit boek zijn goed maakbaar, en zeker niet al te moeilijk. Hou je van vuurtjes stoken, van lekker eten, van grillen, en van variatie, dan zou Hete vuren weleens jouw favoriete grillboek kunnen worden.

Hete vuren is geschreven door een echte open vuur expert, namelijk Jeroen Hazebroek. Hij is al van jongs af aan bezig met koken op open vuur, en verzorgt vele demonstraties en workshops rondom dit thema. De bekende en populaire barbecue website BBQ-forum is van hem. Leonard Elenbaas is eigenaar van een restaurant in Zuid-Holland. Hij kookt voor zijn gasten dagelijks op een houtskoolbarbecue. En daarnaast ook nog trots eigenaar van één van de beste boeken over grillen!

Koop je dit boek, dan koop je een grillboek dat is geschreven door 2 mensen die weten waarover zij praten! Hete vuren telt 160 pagina’s, en is te krijgen voor 19,99 euro. Je mag dan zelf kiezen: een hardcover versie, of een paperback versie. De prijs is in dit geval namelijk gelijk.

Gemiddeld kreeg dit boek 4,3 van de 5 sterren. Omgerekend als cijfer heeft dit boek dus een 8,6 gekregen. Dit cijfer kwam tot stand op basis van 7 beoordelingen van mensen die dit boek eerder kocht en een recensie achterlieten.

Grillen (heerlijke caloriearme gerechten) van Francis van Arkel

Wil je caloriearm grillen dan is dat ook mogelijk, want Francis van Arkel schreef dit boekje daarvoor. ‘Boekje’, want het telt slechts 96 pagina’s. Maar in die 96 pagina’s krijg je meer dan genoeg informatie over hoe je beste kunt grillen, zonder dat je al te veel calorieën tot je neemt.

Grillen (heerlijke caloriearme gerechten) van Francis van Arkel

#recepten

Wist je dat bijna alle soorten groente, vlees, en vis kunnen worden gegrild? In totaal krijg je 35 overheerlijke recepten in dit boek. Panini, tostada’s, en allerlei lekkere vlees- en visgerechten, grillen was nog nooit zo leuk, en lekker!

Laat je ook in verroering brengen door de zeer lekkere bijgerechten uit dit boek, waarmee je een culinair grillfestijn kunt creëren! Voor 10,95 euro is Grillen (heerlijke caloriearme gerechten) van jou. Voor dit meeneemprijsje krijg je ook een prachtige hardcover variant.

Geef een reactie