Cadeau

Lego cadeau doen? Dé 7 beste Lego shops!

lego cadeaus

Heb je binnenkort een feestje voor een kind? Dan is Lego mogelijk het beste dat je cadeau kunt doen! Zeker als het gaat om een jong kind dat jarig is. Maar waar koop je Lego? Nou, bijvoorbeeld bij één van onderstaande Lego shops!

Lego is er in principe voor alle leeftijden, maar de speelgoedfabrikant deelt zijn speelgoed zelf in de volgende leeftijdscategorieën in: 1-2 jaar, 3-5 jaar, 6-8 jaar, 9-11 jaar en 12 jaar en ouder.

Bij het kopen van Lego voor een kind is het belangrijk dat je Lego koopt dat qua leeftijdscategorie overeenkomt met de leeftijd van het kind dat jarig is. Anders is hij (of zij) gauw uitgespeeld.

De kleinste kinderen spelen veelal met Duplo, legostenen die twee keer zo groot zijn als normale Legostenen, terwijl kinderen die 12 jaar of ouder zijn haast alleen nog maar kunnen worden uitgedaagd met complete bouwwerken van Lego, zoals ruimtestations, geavanceerde auto’s, en complete voetbalstadions van Lego.

In dit blog benoemen we uitsluitend de beste shops voor dat ene Lego cadeau.

Het ultieme Lego cadeau: de 7 beste Lego shops

Hieronder zetten we nu de 7 beste Nederlandstalige Lego shops op een rij waar je Lego kunt bestellen. Het Lego assortiment van de meeste van deze websites is goed of zelfs meer dan overweldigend te noemen, dus het juiste Lego verjaardagscadeau moet je op een van deze websites toch zeker wel kunnen vinden. Veel plezier alvast met rondneuzen, uitzoeken en bestellen!

Bol.com

In dit lijstje mag Bol.com (de winkel van ons allemaal) natuurlijk niet ontbreken. Deze webwinkel is groots in zo’n beetjes alles, en dat geldt ook voor het Lego aanbod.

In de shop vinden we meer dan 5.000 Lego items. Het meeste daarvan is speelgoed (meer dan 3.200 items), maar ook de Legoboeken zijn populair, en hetzelfde geldt voor Legokleding, en de Legogames.

Totaal zijn er meer dan 20 rubrieken binnen de Legosectie van Bol. Verder kun je zoeken op serie, en op leeftijd. Dat laatste is handig (zoals we in de intro al aangaven), want je wil natuurlijk niet met het verkeerde Lego komen aanzetten op een feestje van een kind…

Handig is daarnaast ook dat je kunt zoeken op Lego voor jongens, voor meisjes, voor jongens en meisjes, en zelfs op Lego voor volwassenen.

Wil je een Legocadeau kopen dat bestaat uit weinig onderdelen, of juist uit veel onderdelen? Ook hier kun je op filteren. Over het algemeen hebben de items met minder onderdelen ook een lagere prijs, en de items met veel onderdelen hebben vaak juist een wat hogere prijs.

Direct naar het juiste Legothema? Stel dan in binnen welke thema’s je Lego zoekt. Er zijn vele mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld: Dieren, Circus, Boerderij, Kermis, Kerst, Leger, en Vakantie. Uiteraard ontbreken hierbij ook Piraten en Ridders niet, thema’s waarvoor de fabrikant al decennialang Lego ontwikkeld.

Een (extra) reden om juist bij Bol te bestellen is de snelle service voor wat betreft de levering. Heb je morgen, of overmorgen al een feestje? Dan kan Bol.com je uit de brand helpen als je nog geen (Lego) cadeautje hebt.

Als je op maandag tot en met vrijdag voor 14.00 uur besteld, dan kun je dezelfde avond nog je Lego cadeau thuis geleverd krijgen, als je kiest voor een van de extra’s bij de bezorgmogelijkheden. Je kunt dan bijvoorbeeld zelf de bezorgdatum kiezen, en levering op zondag behoort ook tot de mogelijkheden. Kies je voor een normale bezorging, dan kun je je Lego morgen al in huis hebben, als je tenminste voor 23.59 uur besteld.

De verzending is verder gratis als je voor meer dan 20 euro besteld; deze drempel is erg laag in vergelijking met de drempels van andere aanbieders van Lego. Nog een reden dus om juist bij Bol.com te bestellen.

Olgo.nl

Olgo.nl is een website die zich (haast) uitsluitend richt op de verkoop van Lego. Koop je hier je Lego, dan weet je zeker dat je je speelgoed bij een specialist koopt. “Eenvoud is onze kracht”, zo zegt men wel eens, en dat geldt zeker ook voor Olgo.nl.

Deze Lego webshop is namelijk eenvoudig van opzet, en daardoor erg prettig en overzichtelijk in het gebruik. Het aanbod is weliswaar minder dan dat van Bol.com, maar bij het bekijken van deze site zien we toch honderden Legoproducten, die zijn onderverdeeld in 35 handige themarubrieken. Wat dacht je van Frozen, Super Heroes, of Angry Birds Lego? Olgo.nl heeft het allemaal voor je…

Binnen alle Legoproducten zoeken is eenvoudig. Naast zoeken op thema, kun je ook nog zoeken op leeftijd (binnen 5 leeftijdscategorieën), en zoeken op prijs. Olgo heeft Lego in 5 prijsklassen, namelijk 0-20 euro, 20-40 euro, 40-60 euro, 60-80 euro en 80 euro of meer.

De website biedt ook nog een sectie Duplo, hoewel het aanbod daarbinnen wel wat uitgebreider had gemogen. Olgo.nl claimt meer dan 500 Legoproducten te hebben, hoewel wij bij het bekijken van het assortiment slechts een ruime 300 Legoproducten aantroffen, wat overigens nog steeds een interessante hoeveelheid is om goed te kunnen slagen voor het aankopen van Lego.

De bezorging bij deze partij is overigens gratis vanaf 60 euro. Daarnaast heb je 30 dagen bedenktijd, en je kunt je bestelling kosteloos retourneren.

Ook goed om te weten: op Kiyoh.nl is Olgo.nl gemiddeld beoordeeld met een 9,2, wat is gebaseerd op meer dan 500 mensen die hun stem uitbrachten na het doen van een aankoop bij deze webshop.

Lobbes.nl

Lobbes.nl is een van de grootste allround speelgoed websites van Nederland en België. De missie van het bedrijf achter Lobbes.nl (dat al 30 jaar bestaat) is dat spelen met speelgoed leuk en ontspannen moet zijn, maar dat het ook nog eens bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind.

Ieder kind heeft zijn of haar eigen kwaliteiten, talenten, hobby’s en dromen, en zou moeten spelen met het speelgoed van zijn of haar keuze, passend bij de leeftijd van het kind. Op die manier verlegt het kind grenzen, ontdekt het kind nieuwe dingen, en vindt de beste ontwikkeling van vaardigheden plaats.

Lobbes biedt dan ook een enorm speelgoedassortiment aan met meer dan 20.000 verschillende speelgoedartikelen. Daardoor is het mogelijk om voor elk kind, en voor elke levensfase het juiste speelgoed te vinden.

Het hoofdmenu van deze website kent 13 speelgoed categorieën, waarbij je onder andere kunt kiezen uit buitenspeelgoed, puzzels en spellen, poppen en knuffels, kinderboeken, houten speelgoed, en baby- en peuterspeelgoed.

Lego is bij Lobbes ingedeeld in de categorie Bouw en constructie. Totaal worden in de online shop meer dan 1.000 Lego-artikelen aangeboden. Het Lego is ingedeeld in ongeveer 20 verschillende thema’s, waardoor je snel het juiste Lego vindt, zowel voor jongens als voor meisjes.

Interessant is zeker ook de sectie met de aanbiedingen, waar je Lego kunt scoren voor verlaagde prijzen. De kortingen zijn vaak leuk, en soms zelfs heel behoorlijk!

Wil je de plank zeker niet misslaan bij het kopen van Lego cadeau voor een kind? Kijk dan bij het populairste Lego, dat momenteel erg in trek is.

Lego vinden voor de juiste leeftijd is bij Lobbes nog gemakkelijker, doordat er een ruime indeling is van Lego binnen maar liefst 10 leeftijdsklassen.

Hetzelfde geldt voor het zoeken van Lego binnen bepaalde prijsklassen, waarbij je onder meer kunt kiezen uit Lego tussen de 3,50 en de 5 euro, tussen de 5 en de 10 euro, en tussen de 10 en de 20 euro. Onder de 20 euro vinden we meer dan 130 Lego-items, waardoor het zeer eenvoudig is om via Lobbes een goedkoop Lego cadeau te vinden.

Retourneren is bij Lobbes gratis, en bestel je voor 39 euro of meer, dan rekent het bedrijf geen verzendkosten.

Kende je Lobbes.nl nog niet? Twijfelen is niet nodig! Dit bedrijf en de site zijn namelijk aangesloten bij Trusted Shops. Meer dan 16.000 mensen hebben Lobbes inmiddels beoordeeld, met een gemiddelde score van 4,63 (uit de maximale score van 5)!

Verder is Lobbes een van de weinige partijen in de markt die (nog) een speelgoedcatalogus uitbrengt. Deze verschijnt 4 keer per jaar, en kun je als klant optioneel ontvangen. In iedere editie van de catalogus staat ook het Lego-aanbod.

Intertoys.nl

Iedereen kent Intertoys wel, en sinds de komst van het internet is de bekende speelgoedwinkel zich ook steeds meer op online verkoop gaan richten.

Naast vele tienduizenden andere speelgoedartikelen vind je ook volop Lego in de webshop van Intertoys.

Alle soorten Lego die je kunt bedenken zijn wel te krijgen, van gewoon Lego tot technisch Lego, maar ook het Lego rondom de bekende thema’s als Star Wars, Super Heroes en Harry Potter.

Het meeste Lego vinden we in de prijsklasse tot 25 euro, maar ook als je een ruimer budget hebt om een cadeau te kopen zijn er volop mogelijkheden, zoals een gave Star Wars Millenium set, en een prachtige technische Legokraan voor alle terreinen, met prijzen boven de 100 euro.

Intertoys heeft ook bijzonder goed gedacht aan de allerkleinste kinderen onder ons die met Duplo kunnen spelen. Het Duplo aanbod is namelijk groter dan op de meeste andere Legowebsites die we in dit artikel benoemen.

Binnen het Duplo assortiment vinden we zeer uiteenlopend speelgoed, zoals Mickey Mouse Duplo, een Duplo politiebureau, babydieren en treintjes van Duplo. Zeer leuk, en voor de prijs hoef je het niet te laten, want Duplo is meestal een stuk goedkoper dan gewoon Lego.

Voor minder dan een tientje, of voor minder dan twee tientjes haal je al een onvergetelijk Duplo cadeau in huis, waar een kleintje zo één of twee jaar speelplezier van kan hebben!

Bestel je op werkdagen voor 14.00 uur, dan heb je je bestelling doorgaans de volgende dag nog in huis. Retourneren is gratis bij Intertoys, en vanaf een orderwaarde van 35 euro zijn er geen verzendkosten meer.

Aangezien er filialen van Intertoys door het hele land zijn, kun je er ook voor kiezen om je bestelling gratis af te halen in de winkel, in plaats van deze te laten bezorgen. Dit is vooral handig als je dicht bij een vestiging in de buurt woont, en je je Lego cadeau (of ander speelgoed) snel nodig hebt, bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje van een kind.

Fundoo.nl

Fundoo.nl is een webshop die zich richt op feestartikelen, speelgoed en artikelen voor de vrije tijd. Handig als je meer artikelen wilt bestellen voor een feestje, dan uitsluitend Lego. In de online shop vind je duizenden items!

Binnen de rubriek speelgoed vinden we onder meer Playmobil, gezelschapsspellen, puzzels, poppen, en allerlei speelgoed voor baby’s en kleuters.

Navigeer je naar de Legorubriek dan presenteert de site je een startpagina waarop je via duidelijke afbeeldingen kunt navigeren naar nieuwe Lego-artikelen, de koopjes, en Lego-onderdelen die moeilijk te vinden zijn.

Verder is er een handige indeling met 5 leeftijdscategorieën, en wanneer we iets omlaag scrollen, dan vinden we daaronder allerlei Legothema’s, zoals treinen, huizen, technisch Lego, Harry Potter, Ninjago, Speed Champions, en architectuur Lego.

Het hele assortiment van Lego bestaat bij Fundoo uit meer dan 600 items. De keuze voor Duplo items is echter wat beperkt bij deze webshop; Duplo kun je dus beter elders scoren.

Fundoo
Fundoo

Fundoo.nl is een initiatief van het Belgische bedrijf Fun Belgium N.V., gevestigd te Brugge. Daardoor is het shoppen van Lego nog interessanter voor onze Belgische lezers, dit gezien de snellere levertijd.

De verzendkosten bedragen bij Fundoo.nl 4,99 euro, tenzij je voor 50 euro of meer een bestelling plaatst, dan rekent Fundoo helemaal geen verzendkosten.

De indicatielevertijd staat bij elk product in de webshop aangegeven, waardoor je snel kunt zien of je je Lego nog op tijd in huis hebt, in het geval je de Lego bijvoorbeeld cadeau doet aan iemand.

Marktplaats.nl

Wie kent Marktplaats niet! Meer dan de helft van de Nederlanders heeft hier wel eens iets gekocht of verkocht.

Marktplaats is ideaal voor goedkoop Lego, in gebruikte staat. Daar betaal je doorgaans een stuk minder voor dan voor nieuw Lego. Maakt het je niet uit dat het Lego eerder is gebruikt, door iemand anders? Kijk dan eens binnen de Legorubrieken op de grootste online marktplaats van Nederland en België.

Overigens kun je binnen het aanbod ook nieuw Lego vinden. Sommige mensen kopen namelijk Lego, en gebruiken het niet na aankoop. En soms is het zelfs niet eens uit de doos of verpakking gehaald!

In feite is dit soort Lego als nieuw, maar je betaalt er doorgaans wel een stuk minder voor dan in de normale (web)winkel. Het prijsvoordeel dat je hierbij kunt halen is meestal meer dan 20%, en soms zelfs meer dan 50 of 75%. Gebruikt Lego wordt op Marktplaats doorgaans aangeboden tegen prijzen die 50 tot 90% onder de nieuwprijzen liggen!

Het aanbod van Lego is op Marktplaats.nl ook echt enorm. Binnen de rubriek Duplo en Lego vind je al meer dan 80.000 aanbiedingen van (gebruikt en nieuw) Lego.

De tweede rubriek – met meer dan 800 advertenties – is de rubriek bouwstenen, met onder andere partijen losse Legostenen.

Daarnaast zijn er nog tientallen andere Legorubrieken waarbinnen je Lego items kunt scoren. Aldus, Legofreaks die van goedkoop Lego houden kunnen op Marktplaats hun hart ophalen, en desgewenst uren neuzen binnen de advertenties!

Lego.com

Tot slot halen we de website Lego.com nog even aan. Want hoe kan het ook anders, dat je hier je Lego cadeau kunt kopen! Lego.com is namelijk de officiële webshop van de fabrikant van Lego, en beschikbaar in vele talen, waaronder dus in het Nederlands.

Als je het op een van de vorige Legowebsites niet hebt kunnen vinden, dan moet je het toch zeker in de webshop van de fabrikant zelf kunnen vinden.

Op de voorpagina van de site prijkt de slogan: “als je het kunt dromen, kun je het bouwen.” En dat is nu precies wat wij ook vinden! De mogelijkheden die je met Lego hebt zijn werkelijk onbeperkt, en als je het hoofdmenu van de site doorneemt, dan kom je waarschijnlijk zelf ook tot die conclusie…

In het hoofdmenu vinden we allereerst het item Thema’s, waar je handig kunt zoeken binnen meer dan 35 verschillende Legothema’s. Om er enkele te noemen: Harry Potter, Jurassic World, Minecraft, Star Wars, Duplo, Technic, Disney, Batman en Super Mario. Dit geeft meteen ook aan dat de thema’s heel breed zijn, en er voor ieder kind wel iets is te vinden, binnen zijn of haar favoriete thema.

Het tweede item in het hoofdmenu van de Lego.com website is ‘Winkelen op’, waarmee je snel kunt filteren op prijs, Lego voor een specifieke leeftijd, het populairste Lego van dit moment, maar ook op Legostenen (bijvoorbeeld losse stenen).

Onder het kopje ‘Belangstelling’ vinden we nog meer leuke Lego rubrieken, die te maken hebben met ruimtevaart, treinen, auto’s, voertuigen, draken en fantasie. Binnen deze rubrieken zelf vinden we Lego tegen hele uiteenlopende prijzen.

Heb je slechts een of twee tientjes budget? Dan kun je heel goed slagen bij Lego.com!

Wil je echter een groot Lego cadeau aanschaffen, dan kun je kiezen uit een van de grotere Lego-artikelen. Zo zien we binnen de rubriek Ruimte(vaart) zeldzame en exclusieve items zoals complete ruimtestations, met prijzen van wel 400 tot 700 euro.

Wil je echt een koopje pakken, dan raden we je aan om even binnen te sectie Aanbiedingen en uitverkoop te kijken.

Lego kopen bij Lego.com
Lego.com

Vandaag besteld betekent bij Lego.com binnen 2-3 dagen in huis, en kies je voor een spoedverzending, dan kun je je Lego zelfs morgen of overmorgen al in huis hebben. Wil je de verzendkosten omzeilen? Bestel dan voor meer dan 55 euro aan Lego, dan worden deze kosten namelijk kwijtgescholden. Daaronder betaal je het standaardbedrag van 5,95 euro, voor een normale zending.

Met deze webshops in het achterhoofd moet het bestellen van een leuk Lego cadeau een eitje zijn.

2 thoughts on “Lego cadeau doen? Dé 7 beste Lego shops!

  1. Supersonic schreef:

    Ik ben groot Lego fan en moet zeggen dat ik over het algemeen mijn Lego via bol.com koop. Super snel in huis. En meestal verkoop ik unieke exemplaren via marktplaats. Ook heb ik wel eens Lego cadeau gedaan aan een van mij neefjes. Het is tijdloos! Durf het echter niet zelf in huis te halen omdat ik bang ben dat mijn katten de stukjes zullen inslikken.

  2. Patricia Mol schreef:

    Lego koop ik al jaren via bol.com. Ik vind de snelheid van leveren erg fijn. Ik heb minder vertrouwen in onbekende websites. Wel kijk ik steeds meer op Amazon, om te kijken naar mooie koopjes. Lego is daarnaast ook super om cadeau te doen, eigenlijk is het geschikt voor iedere leeftijd, dat maakt dit speelgoed zo uniek. Ik merk dat steeds meer mensen om mij heen Lego kopen, dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het programma Legomasters.

Geef een reactie