Champagne

De beste boeken over champagne en voeding, en koken met champagne

boeken over champagne en voeding

In het vorige artikel zijn wel al uitgebreid ingegaan op de beste boeken over champagne . In dit artikel behandelen we de beste boeken over het combineren van champagne en voeding, zoals snacks, hapjes, en kaviaar, maar ook het combineren van champagne met complete maaltijden.

De beste boeken over champagne en voeding, en koken met champage: een geweldige combinatie!

In deze boeken vind je dan ook allerhande recepten hiervoor. Daarnaast gaan enkele van deze boeken ook in op koken met champagne. Zelfs dat is dus mogelijk! Wil je iets meer verdieping? Dan zou een boek waarbij champagne naast andere mousserende wijnen wordt gezet ook een goede aankoop kunnen zijn.

Champagne en kaviaar – van M. Clark

Het kon natuurlijk niet missen… over champagne én kaviaar (die zo vaak in een adem genoemd worden) bestaat ook een boek! Hoewel dit boekje alweer 20 jaar oud is, is het nog steeds up-to-date, aangezien de informatie in dit boekje nauwelijks kan verouderen.

De auteur is een Amerikaanse culinair journaliste, en het boekje is dan ook vanuit het Engels naar het Nederlands vertaald, maar dit mag de pret, en de opleving van je smaakpapillen niet drukken.

Allereerst behandelt het boekje (dat je zou kunnen zien als kookboek) de verschillende soorten kaviaar, de smaak, en de textuur en uiterlijkheden ervan.

Champagne en kaviaar – van M. Clark

#verwerking

Ook is er aandacht geschonken aan de vangstgebieden, de verwerking en het aspect zouten. Nog handiger is de informatie over het kopen en bewaren van kaviaar na aankoop, waardoor je niet alleen de beste kaviaar in huis kunt halen, maar deze daarna ook zo goed mogelijk kunt conserveren om de smaak te behouden.

Vervolgens enkele recepten met kaviaar, waarvan je al had verwacht dat deze niet zouden ontbreken in dit boekje.

Voor wat betreft champagne is er door de schrijfster aandacht besteed aan het gebied van de champagnestreek, de verschillende champagnehuizen (die overigens lang niet allemaal worden behandeld), en de manier van produceren.

Vintage champagnes (champagnes die zijn gemaakt met druiven uit een oogstjaar) worden speciaal uitgelicht in dit boek. Het gedeelte over champagnes wordt afgesloten met een aantal gemakkelijke recepten waarin champagne en kaviaar worden gecombineerd.

Voor velen misschien afzonderlijk al genoeg reden om dit boekje aan te schaffen. De tekst wordt verder begeleid door genoeg sfeervolle kleurenfoto’s. De 112 pagina’s die dit boekje telt zul je mogelijk in een slag weglezen!

Op het moment dat wij online keken was dit boekje te krijgen vanaf zo’n 6,50 euro, en werd het aangeboden door tien aanbieders, via het platform van Bol. Voor de fans van zowel champagne als kaviaar is dit boekje een must-have, en zeker voor dit erg lage aanschafbedrag kun je er geen armoede van lijden. Als je het ons vraagt het beste boek onder de boeken over champagne en voeding.

Champagne – van Hans Belterman

Het boekje Champagne van Hans Belterman bewijst dat champagne en eten goed samengaan. Wat dacht je van ijssoufflés met champagne, of van gepocheerde zalm met een overheerlijke champagnesaus? En zo zijn er nog veel creatieve en bijzondere voorbeelden te geven waarbij champagne en eten de perfecte combinatie vormen.

Dit boekje pleit er overigens wel voor om de champagne die wordt gekozen bij het koken (dus in de keuken), ook te gebruiken voor consumptie aan tafel. Dit is volgens Hans Belterman beter dan een andere champagne drinken, dan die je bij het koken gebruikt.

Het boekje bevat naast een aantal recepten, ook veel informatie over het ontstaan van champagne, de bereidingsmethode, en de manieren waarop je champagne behoort te gebruiken.

Champagne – van Hans Belterman

#altijd

Verder is het boekje een pleitnotitie voor het drinken van champagne op vele momenten over de dag! Champagne hoeft namelijk lang niet alleen te worden gedronken bij feestelijke gelegenheden, en is evenmin uitsluitend voorbehouden aan elitefiguren.

Het gouden goedje wordt steeds populairder bij de gewone man, en is al jaren aan een opmars bezig, en wint steeds meer terrein, ten opzichte van gewone wijn.

Champagne van Hans Belterman is een klein boekje (bestaande uit 39 pagina’s), met daarbij een gepast ‘klein prijsje’. Voor 7,50 euro (exclusief verzendkosten) valt dit boekje al bij jou op de deurmat. Op het moment dat wij online keken naar de beschikbaarheid van dit boekje, was het zowel in nieuwe staat als in gebruikte staat te krijgen.

Wijn en spijs champagne – uitgegeven door Caplan Books

Binnen dit rijtje met boeken over champagne en voeding, en koken met champagne is dit het boek dat je zeker zou moeten hebben als je een grote verzameling recepten wilt hebben voor gerechten die uitstekend passen bij champagne en andere mousserende wijnen (zoals cava, sekt, en prosecco).

Wijn en spijs champagne – uitgegeven door Caplan Books

#hapjes

In dit boek (een paperback) vind je namelijk 62 hapjes en gerechten voor bij champagnes en mousserende wijnen. Hiermee kun je voorlopig wel even voort dus!

Voor zo’n 14 euro (inclusief servicekosten) is dit champagneboek voor jou, en kun je binnenkort al starten met het maken van hapjes en gerechten.

Vergeet niet om verschillende champagnes te bestellen, om zo de hapjes en gerechten uit te proberen, in combinatie met champagne. Het beste is echter wel om dit te doen nadat je het boek hebt doorgenomen, om zo de best bijpassende champagnes in huis te halen.

Party (Feestelijke Hapjes Bij Champagne En Mousserende Wijn) – van J.P. Vincken

Net als het hiervoor besproken boek Wijn en spijs champagne, gaat ook Party (Feestelijke Hapjes Bij Champagne En Mousserende Wijn) niet uitsluitend over eten en champagne.

Dit boek is geschikt voor mensen die zich breder willen verdiepen in de wereld van mousserende wijnen en de mogelijkheden om deze te combineren met allerlei soorten hapjes en snacks.

Party (Feestelijke Hapjes Bij Champagne En Mousserende Wijn) – van J.P. Vincken boeken over champagne en voeding

#feestjes

De titel van dit boek doet al vermoeden dat het boek inspeelt op feestjes en gelegenheden waarbij mousserende wijnen en hapjes goed samengaan. Dit kunnen allerlei soorten feestjes zijn, zoals thuisfeestjes, maar ook recepties bij een huwelijk, een feestje voor een opening van een winkel, of een andere feestelijke aangelegenheid.

Party is een boek vol heerlijke recepten voor gerechten (zowel hartig als zoet), met bij elk gerecht een passende wijnsuggestie. De juiste wijn kiezen bij het juiste gerecht is een vak apart! Maar na het lezen van dit boek heb je daar straks vanzelf meer feeling bij.

Dit champagneboek is op Bol.com te krijgen voor 14,95 euro (als nieuw exemplaar). Tweedehands betaal je er zelfs nog minder voor, en zien wij hem al aangeboden voor 9,95 euro! Bestel je rechtstreeks bij Bol, en doe je dit voor 23.00 uur, dan kun je er – onder normale omstandigheden – op rekenen dat je dit champagneboek de volgende werkdag al in huis hebt.

Geef een reactie