Champagne, Wijn

De beste champagne en wijnboeken van Gert Crum: dit zijn ze!

boeken van gert crum

Wil je meer lezen over champagne en wijn, en dan specifiek de boeken van Gert Crum? Dat kan! Wij hebben zijn beste boeken voor je op een rij gezet. Gert Crum is een van de meeste gewaardeerde en bekende auteurs in Nederland op het gebied van wijn en champagne. Gert Crum is van huis uit socioloog, en werkte jarenlang aan een universiteit. Toch is zijn grootste passie wijn, en daar heeft hij in het verleden dan ook zijn beroep van gemaakt. Hij volgt de wijnwereld al meer dan 25 jaar op de voet, en hij bezocht vele wijngebieden en producenten van wijn.

De beste champagne en wijnboeken van Gert Crum!

Gert Crum publiceert regelmatig in allerlei (vak)bladen, en eerder ook in het maandblad van de NRC. Verder geeft hij workshops, en wil je een presentatie bij hem boeken, dan is dat ook mogelijk! Crum wordt ook wel de ‘Bourgogne– en Champagne-expert’ van Nederland genoemd, maar zelf vindt hij dat zijn kijk en kennis breder is dan alleen deze regio’s.

Wijnen van over de hele wereld hebben zijn aandacht, hoewel hij wel een voorkeur heeft voor wijnen uit het Franse land. Hij schreef meer dan 10 boeken over wijn en champagne, waarvan we er 5 hebben uitgelicht in dit artikel. Veel leesplezier alvast!

Champagne (le réveil des terroirs)

Champagne (le réveil des terroirs) kan weleens een hele goede aankoop zijn, als je op zoek bent naar een zeer veelzijdig boek over deze toverdrank. In maar liefst 400 pagina’s legt Gert Crum je alles uit over champagne wat je moet weten.

Denk hierbij aan het productieproces, een beschrijving van ettelijke champagnehuizen, en de beste champagnes die deze huizen voortbrengen. Ook is er ruime aandacht voor de ontwikkelingen binnen champagneland, onder andere met betrekking tot de domains en maisons, en de groeiende belangstelling voor de zogeheten ‘terroir champagnes’.

Ben je een fan van duurzaamheid en gezondheid, dan kun je met dit boek ook je hart ophalen, want ook aan biologische wijnbouw besteedt Crum de nodige aandacht.

Champagne (le réveil des terroirs)

#proefnotities

Goed aan dit boek is ook dat er honderden proefnotities zijn opgenomen. Zo weet je snel welke champagnes voor jou interessant zijn, en welke niet. Dit boek legt verder nadruk op de beschouwing van de grotere, en meer bekende champagnehuizen, die een keur aan champagne op de markt brengen, en ook het grootste marktaandeel hebben.

Op Bol.com werd dit boek tot nu toe door 7 mensen beoordeeld, en wel met gemiddeld 4,7 sterren. De maximale score is 5 sterren. Aldus, het gaat hier om een uitstekend champagneboek.

Het boek wordt door eerdere kopers beschreven als een degelijk naslagwerk, maar ook als formidabel boek, mede ook door de vele schitterende foto’s van het land, de champagnestreek, de mensen en de champagnes zelf.

Tot slot nog de prijs van het boek, deze is 60 euro. Daarmee is dit champagneboek weliswaar niet het goedkoopste champagneboek dat er in de handel is, maar voor een van de beste champagneboeken die op dit moment verkrijgbaar is, is deze prijs naar onze mening te rechtvaardigen.

Le Domaine de la Romaneé-Conti (deluxe)

Dit is de herziene en de nog verder verbeterde druk van het standaardwerk over Romanée-Conti. Het gaat hier om een prestigieus wijnboek, dat ook nog eens de winnaar was van de prijs ‘Best Wine Book of the year worldwide’, op de Gourmand World Cookbook Awards 2013.

In deze hernieuwde versie van dit boek over het belangrijkste (en meest boeiende) wijndomein van de Bourgogne streek, krijg je te zien dat er de laatste jaren nog meer is verbeterd bij het maken van wijn.

Le Domaine de la Romaneé-Conti (deluxe)

#details

De werkwijze van de wijnmakers is nog preciezer, en nog gedetailleerder. Dit leidt dan ook tot nog weer betere kwaliteitswijnen. In de wijngaarden van DRC wordt inmiddels zelfs geheel biodynamisch gewerkt, omdat puurheid een belangrijke rol is gaan spelen.

Dit boek is geschikt voor liefhebbers van het allerbeste op het gebied van wijn! De prachtige foto’s in dit boek maken tekst en beeld tot een fraai geheel.

Voor 76,49 euro haal je dit boek in huis. Daarmee is dit geen goedkoop wijnboek, maar je krijgt met en in dit boek dan ook wel het beste van het beste aangereikt, en buiten dat is dit boek een omvangrijk werk, met maar liefst precies 300 pagina’s. Ook dit boek werd op het Bol.com platform al eens beoordeeld met de maximale score van 5 sterren.

Legendarische Wijnverhalen

Dit 176 pagina’s tellende boek schreef Gert Crum met Frank Jacobs. Je krijgt in dit boek een kleine 50 verhalen vertelt. Dit zijn allerlei soorten verhalen over wijn, met feiten, mythes, borrelpraat, en meer. Je bent te gast op feesten, partijen en bijeenkomsten.

Legendarische Wijnverhalen

#wijnverhalen

Om je een kleine indruk te geven over de opgenomen verhalen in Legendarische Wijnverhalen: wat gebeurde er met de duurste fles ter wereld, wat ligt er in de privé kelder van Chateau Lafite-Rothschild, en zijn de oude flessen wijn van voor het jaar 1800 die voor een vermogen werden verhandeld echt of toch vervalsingen?

Dit boek geeft je antwoorden op onder meer deze vragen. Gezien de opzet van dit boek is dit waarschijnlijk het leukste boek van Gert Crum om cadeau te geven.

Daarnaast is het ook een tijdloos wijnboek. Dit boek is te koop voor 42 euro (inclusief de servicekosten), en kreeg al eens de maximale 5 sterren van een eerdere koper die een beoordeling gaf over het boek.

Champagne Compleet

Champagne Compleet is een van de meest veelzijdige boeken op het gebied van champagne die we in dit artikel hebben opgenomen. Ontdek alles over het productieproces van champagne en de wijnhuizen die deze champagnes maken.

Leer daarnaast ook over de verschillende soorten smaken die er zijn. Verder leert dit boek je hoe je champagnes zou moeten uitkiezen en aankopen. Hierdoor kun je straks meer rendement halen uit de euro’s die je investeert in deze waanzinnige bubbeldrank.

Aandacht is er verder voor de beste campagnejaren. Zoals je wellicht weet zijn er mindere, normale, goede, maar ook zeer goede jaargangen, die een grote samenhang hebben met de temperaturen en de hoeveelheid neerslag in de periodes dat de druiven groeien.

Maar dit boek gaat verder, want je krijgt ook een groot overzicht van geweldige gerechten voorgeschoteld, die uitstekend samengaan met in dit boek gepresenteerde champagnes.

Champagne-Compleet-de-wijn-de-steek-–-van-Gert-Crum

#veelzijdig

En alsof dat nog niet genoeg is gaat dit champagneboek ook in op de streek zelf! Daarbij worden de beste hotels en de beste restaurants gepresenteerd, die je kunt bezoeken als je zelf in deze Franse wijnstreek bent.

Crum heeft verder ook nog een set toeristische routes voor je uiteengezet, waardoor het wel erg verleidelijk wordt om dit boek te kopen, zeker als je toch al van plan bent om vroeg of laat af te reizen naar de champagnestreek.

Champagne Compleet kun je kopen voor zo’n 26 euro (inclusief servicekosten). Hiervoor krijg je een hardcover boek dat bestaat uit bijna 300 pagina’s. Nieuw is dit boek niet meer te krijgen, maar in gebruikte (en goede) staat kun je dit hardcover boek regelmatig nog op de kop tikken via Bol.com. Op diezelfde website werd dit champagneboek verder al eens beoordeeld met 5 sterren, de maximale score!

Wijn En Bewaren (van trapkast tot kelderwijn) van Gert Crum en Frank Jacobs

Veel wijnliefhebbers kopen niet alleen wijn om direct op te drinken, maar ook om te bewaren, en de wijn later op te drinken. Veel mensen leggen dan ook een voorraadje wijn aan. Geldt dit ook voor jou?

Heb je wijnen die je lekker vindt, en die je daarom wilt wegleggen voor later? Of heb je wijnen in je bezit die nog een tijdje moeten rijpen voor ze goed op dronk zijn? Sommige wijnen zijn pas op hun top nadat ze korte of langere tijd zijn weggelegd. Niet alle wijnen zijn overigens geschikt om (lang) te bewaren. Sommige wijnen dien je eigenlijk gelijk of binnen enkele maanden na aankoop op te drinken.

Wijn En Bewaren legt je uit welke wijnen geschikt zijn om te bewaren, maar legt je ook goed uit hoe je een wijnvoorraad op de juiste manier kunt opbouwen.

Daarnaast gaat het boek in op de manier waarop je je wijnkelder zou moeten inrichten, en hoe je je wijnkelder zo goed mogelijk beheert, zodat je je aangekochte wijnen onder optimale omstandigheden bewaart.

Wijn En Bewaren (van trapkast tot kelderwijn) van Gert Crum en Frank Jacobs

#bewaren

Ook krijg je informatie over de hoe lang je je wijn kunt bewaren, en wanneer het juiste moment daar is gekomen om een fles wijn te openen. Maar dit wijnboek gaat verder…, ook het investeren in wijn, en het te voeren aankoopbeleid voor je wijnvoorraad worden onder de loep genomen.

Heb je geen wijnkelder, maar enkel een voorraadkast, een wijnrek, of een opslagruimte in de meterkast? Dan is het goed om te weten dat daar rekening mee is gehouden bij alle adviezen die je in dit boek krijg! Daarmee is dit boek dus goed en geschikt voor een breed publiek, en niet enkel voor mensen die de mogelijkheid hebben om een wijnkelder aan te leggen.

Dit wijnboek (een hardcover) bestaat uit 159 pagina’s, en is te koop voor 27 euro (inclusief de servicekosten). Hiervoor krijg je een gebruikt exemplaar, dat in goede staat is.

Geef een reactie