Eten en drinken

Boeken voor het maken van taarten en gebak: 12 toppers!

boeken voor het maken van taarten en gebak

Hou je van taarten bakken en van gebak maken? De 12 beste boeken voor het maken van gebak en taart hebben wij in dit artikel voor je op een rij gezet. Voor elke gelegenheid is er wel een taart te maken. En hetzelfde geldt eigenlijk voor gebak! Wil je inspiratie opdoen voor het maken van gebak, en voor het maken van taart, doe dit dan met een of meerdere van de beste boeken hierover die wij hebben geselecteerd.

Boeken voor het maken van taarten en gebak: inspiratie genoeg!

Met deze boeken leer je alles over (het maken van) taart en gebak, de voorbereidingen die je moet treffen, het juist instellen van je oven, over het benodigde keukengerei, het maken van beslag, over het kloppen en het mixen, en nog veel en veel meer! En uiteraard je krijgt alleen de beste recepten, voor uiteenlopend gebak, en grote variatie aan taarten. Zet vanaf nu de lekkerste gebakjes en taarten op tafel, met dank aan een of meerdere van deze fantastische boeken over dit onderwerp.

500 taarten & cakes

Zoals de titel van dit boek waarschijnlijk al verklapt gaat het hier om een bak boek met 500 recepten voor cakes en taarten. De taarten en cakes zijn perfect voor uiteenlopende feestelijke gelegenheden, zoals verjaardagen, Kerstmis, Pasen, huwelijken, en de geboortes van baby’s. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of er is wel een passende taart of cake te maken.

De inleiding van 500 taarten & cakes begint met informatie over de voorbereidingen en over het bakken zelf, inclusief uitleg over het benodigde keukengerei en de ingrediënten die je nodig hebt.

500 taarten & cakes

#versieren

Naast de recepten voor de cakes en taarten zelf komen ook het decoreren en het versieren van taarten aan bod. Dit is wel zo handig om hier kennis van te hebben, want je taart of cake moet niet alleen lekker smaken, maar mag ook een plaatje zijn in de presentatie.

Leuk aan dit boek is verder dat er aandacht is voor taarten en cakes uit verschillende landen. Denk maar aan een Oostenrijkse sachertaart, aan een Franse tarte tatin, of aan een Boston cream pie. Je kan de wereld rond bakken met dit boek!

Geloof het of niet, maar dit geweldige, en veelomvattende bak boek kost je slechts 9,99 euro. Voor dat geld krijg je een gloednieuw exemplaar, en ook nog eens een variant met een harde kaft. Hiermee voorkom je beschadigingen van de buitenzijde van het boek.

Dat het hier om een fantastisch bak boek gaat dat mag duidelijk zijn, want meer dan 40 mensen beoordeelden dit boek met maar liefst 4,7 sterren gemiddeld (5 sterren is het maximum…). Omgerekend is dit een 9,4 als cijfer! Eerdere kopers van dit boek prijzen de geweldige recepten, de mooie foto’s van de baksels, de duurzaamheid van het boek, en de inspirerende opzet van het boek.

Rutger bakt de 100 allerbeste recepten van Rutger van den Broek

In dit bak boek heeft Rutger van den Broek zijn lekkerste en meest gebakken koekjes, cakes, taarten, gebakjes, broodjes en desserts opgenomen. De 100 beste recepten hiervoor staan in dit boek. Welk criterium geldt daarvoor?

Een deel van de recepten scoort goed op Rutgerbakt.nl, een ander deel wordt veel gedeeld op sociale media als Facebook, en andere recepten behoren tot de persoonlijke favorieten van Rutger zelf.

Voordat er in dit boek wordt begonnen met bakken krijg je eerst een duidelijke uiteenzetting van de juiste voorbereidingen en benodigdheden om aan de slag te kunnen.

Dit zijn onder meer: het bepalen van de juiste oventemperatuur, het op de juiste manier in de oven plaatsen van je lekkernijen, de lepelmaten, het kloppen, mengen, afwegen, mixen, en nog veel meer!

Rutger bakt de 100 allerbeste recepten van Rutger van den Broek

#bakvormen

Op deze manier ben je straks goed in staat om een perfect eindresultaat neer te zetten, dat wellicht niet onderdoet voor de bakresultaten van Rutger! Zoals je mag verwachten wordt er ook aandacht geschonken aan de verschillende bakvormen.

Alle recepten in dit boek (100 dus in totaal) zijn goed en helder beschreven. Met de juiste stappen kan iedereen zich wagen aan het maken van deze lekkernijen.

Een deel van de recepten in dit boek gaat nog wat verder, want bij die recepten vind je ook tips voor de te gebruiken ingrediënten, en variaties die kunnen worden toepast op deze recepten.

Verder krijg je in Rutger bakt de 100 allerbeste recepten mooie achtergrondinformatie en verhalen van Rutger zelf, over hoe het begon, en zijn belevenissen van nu. Dit bak boek is daarom niet alleen informatief, maar ook nog eens erg vermakelijk.

Rutger van den Broek schreef voor hij aan dit boek begon al 8 andere bak boeken, waaronder verschillende bestsellers. In totaal heeft hij meer dan 700 recepten op zijn naam staan voor koekjes, cakes, gebakjes, taarten, desserts, en nog veel meer!

Rutger weet wat genieten is, en kies je voor dit boek van hem, dan kun je straks ook allerhande lekkernijen op tafel krijgen, zonder al te veel moeite zelfs, want de in dit boek opgenomen recepten zijn glashelder.

Voor 29,99 euro kun je dit boek al bestellen. Voor deze prijs krijg je een 288 pagina’s tellende hardcover (dus een boek met een harde kaft), in nieuwe staat. Rutger bakt de 100 allerbeste recepten is ook nog eens een boek dat relatief nieuw is, want het verscheen in september 2020 op de markt. Je kunt dus verwachten dat dit boek erg up-to-date is.

Is er nog meer goed nieuws? Jazeker, want dit boek van Rutger is al meer dan 20 keer beoordeeld op het platform van Bol.com. Gemiddeld gaven mensen 4,7 sterren (uit de maximale score van 5 sterren). Omgerekend is dit dus een 9,4 als cijfer. Kortom, het gaat hier dus om een meer dan fantastisch bak boek dat zeker in je keuken zou moeten liggen.

Taart ende Koeck (ouderwets lekker bakboek, 100% vegan) van Maartje Borst

Nog een uitmuntend boek in dit rijtje van beste boeken voor het maken van gebak en taart: Taart ende Koeck. Het gaat hier om een ouderwets lekker bak boek, dat bovendien het eerste bak boek is van Maartje Borst.

In dit boek krijg je ouderwets lekkere baksels voorgeschoteld. Daarbij zijn simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten gebruikt: alles is 100% vegan, maar toch 100% lekker!

Maartje Borst bewijst met dit boek dat 100% vegan taarten, cakes en koekjes minstens zo lekker zijn als de appeltaart van je grootmoeder. Sinds een aantal jaren verkoopt Maartje zelfgebakken veganistische heerlijkheden, in haar vegan lunch spot ‘Koffie ende Koeck’, aan de Haarlemmerweg in Amsterdam. Wat dacht je ervan om met behulp van dit boek zelf appelmoes te maken, of ouderwetse koekjes, chocoladetaart, of anders een smeuïge cake?

Taart ende Koeck (ouderwets lekker bakboek, 100% vegan) van Maartje Borst

#veganistisch

Velen gingen je al voor, want ook dit boek is zeer goed verkocht. 10 eerdere kopers van Taart ende Koeck gaven dit boek gemiddeld een 4,9 als cijfer. Dit boek is dus echt een ‘grand cru’ onder de bak boeken, zeker onder de bak boeken die zich baseren op de veganistische leefwijze. Eerdere kopers van dit boek waarderen de goede recepten, de heldere en mooie foto’s, en de inspirerende opzet van het boek.

Taart ende Koeck telt meer dan 250 pagina’s, verscheen in september 2020, en is te krijgen voor 29,99 euro. Voor dit bedrag krijg je een hardcover, die – zoals je mag verwachten – in nieuwe staat wordt geleverd. Ga nu ook vegan met Maartje, en bestel dit bak boek vandaag nog bij de winkel van ons allemaal!

Vegan taart (31 feestelijke taartjes) van Audrey Fitzjohn

Wil je een wat kleiner boekje kopen over het maken van de lekkerste en meest feestelijke taarten, en dan wel op veganistische basis? Dan is Vegan taart (31 feestelijke taartjes) mogelijk de beste keuze in dit rijtje van aanbevolen boeken. In slechts 72 pagina’s krijg je 31 recepten voorgeschoteld voor overheerlijke veganistische taarten.

Zoals je dus mag verwachten wordt er in de in dit boek opgenomen recepten dus geen zuivel, vlees of ei gebruikt. En ook geen geraffineerde suikers overigens, en dat is wel zo fijn, want zoals velen onder ons al weten… die zijn minder gezond dan de natuurlijke suikers. Daarnaast zijn alle taarten die je met dit boekje kunt maken vrij van witte bloem.

Vegan taart (31 feestelijke taartjes) van Audrey Fitzjohn

#succesvol

Enkele voorbeelden van taarten die je met dit boek kunt maken: een fraaie karameltaart met pecan noten, een waanzinnige romige tiramisutaart, of een uiterst smakelijke mango cheese cake? Dit zijn maar 3 voorbeelden uit het totaal van 31 taarten en cakes die je straks zelf succesvol kunt maken.

Het boekje Vegan taart bewijst ook dat veganistisch toch erg smakelijk kan zijn, en niet onder hoeft te doen voor niet-veganistische taarten en cakes! Ook dit boekje verscheen nog niet zo lang geleden op de markt, namelijk in 2017.

28 mensen beoordeelden Vegan taart inmiddels al, en wel met 4,1 sterren gemiddeld. Ook dit boek kun je dus zonder enige twijfel bestellen, en dat kan ook nog eens voor een zacht prijsje. Je legt namelijk maar 10,99 euro neer voor een hardcover versie, in nieuwe staat. Tja… need we say more!

Een jaar vol taart! (maak zelf originele, feestelijke taarten) van Wendy Schlagwein

Decoreren was nog nooit zo leuk en gemakkelijk. Een jaar vol taart! legt je alles uit wat je moet weten op dit vlak. Een gewone taart wordt met dit boek een zeer spectaculaire creatie. Beginners, gevorderden en experts op bak- en decoreergebied. Iedereen kan bijleren met dit boek van Wendy Schlagwein.

De taarten uit dit boek zijn voor iedereen gemakkelijk te maken. Stap-voor-stap legt de auteur je uit hoe je de taarten opbouwt en de figuurtjes erop maakt. Het lijkt misschien moeilijk, als je dit nog nooit gedaan hebt, maar dat is het gelukkig niet.

Een taart voor je geliefde voor Valentijn, een taart voor je kind voor Sinterklaas, een dierentuin taart, of toch een op maat gemaakte en gedecoreerde verjaardagstaart? Je kunt ontzettend veel kanten op met taarten maken en decoreren, en dat is precies wat Een jaar vol taart! je laat zien.

Een jaar vol taart! (maak zelf originele, feestelijke taarten) van Wendy Schlagwein

#origineel

Een taart maken, en daarna decoreren kost echter best wat werk. Voor veel mensen is dat geen probleem, maar heb je die tijd zelf niet, dan kun je altijd nog een leuk gedecoreerde cup cake maken. Dat is even leuk, maar gemakkelijker om te maken! Dit boek laat je echt versteld staan van wat je allemaal kunt maken met je handen. Maak nu zelf de leukste en meest originele, feestelijke taarten.

Bestel Een jaar vol taart! vandaag nog voor maar 10,99 euro. En voor dit bedrag bemachtig je ook nog eens een hardcover versie, in nieuwe staat, en bestaande uit bijna 150 bladzijden. Genoeg leesvoer dus, en ook genoeg bak en decoreer inspiratie dus! Dit boek werd overigens gemiddeld beoordeeld met 4,1 sterren, en wel door 20 mensen in totaal. Koop je dit boek, dan weet je dus zeker dat je een goede aankoop doet.

Basic – Gebak & taart van Cristophe Declercq

Misschien wat minder bekend is Basic – Gebak & taart van Cristophe Declercq. Onterecht, in onze ogen, want Cristophe Declercq laat met dit boek heel goed zien dat iedereen kan leren bakken, en dat zowel taart als gebak redelijk eenvoudig zijn te maken. Je moet alleen wel weten wat je moet doen!

In dit bak boek krijg je 55 recepten, met duidelijke beschrijvingen, en handige stap-voor-stap foto’s, zodat iedereen alle recepten succesvol kan maken.

Basic – Gebak & taart van Cristophe Declercq

#basis

Je krijgt ook een overzicht van de basis ingrediënten die je zeker in huis moet hebben. Van bokkenpootjes tot confituurtaart, en van zandkoekjes tot biscuits. Alles is even lekker wat dit boek je aanreikt aan baksels. Echt om van te watertanden!

Heb jij al trek gekregen, of al zin gekregen om te starten met bakken? Dit boek werd verder één keer beoordeeld tot nu toe, en wel met de maximale score van 5 sterren! Ben jij de volgende die dit bak boek 4 of 5 sterren geeft? Voor maar 15,99 euro haal je een nieuwe paperback in huis, die overigens bestaat uit 144 pagina’s. Veel plezier in de keuken alvast!

Quiche & Hartige taart van Marion Flipo

Tja, een zoete taart hoeft niet per se natuurlijk… Je kunt je ook richten op het maken van een hartige taart. Dit boek van Marion Flipo verwent liefhebbers van hartige taarten en quiches.

Ben je een beetje ingevoerd in de wereld van hartige taarten en quiches, dan ken je vast de quiche Lorraine wel. Maar daar zijn ook nog veel varianten op te bedenken.

Het idee is simpel. Je maakt een deegbodem, en dat doe je eventueel met kruiden. Daarna vul je de taart met je favorieten ingrediënten. Plaats de taart 30 tot 40 minuten in de oven, en geniet van jouw perfecte (op maat gemaakte) quiche taart! Om maar aan te geven: je kunt veel kanten op als je de juiste basis hebt.

Quiche & Hartige taart van Marion Flipo

#hartig

Geen zin in quiche, maar wel in een glutenvrije worteltaart met amandelen en fetakaas? Dit boek laat je zien hoe je zo’n hartige taart in elkaar zet! Of toch een slanke quiche op basis van kwark?

Inspiratie genoeg met Quiche & Hartige taart van Marion Flipo. Dit boekje is met iets meer dan 70 pagina’s niet al te groot. Maar daar is de prijs ook naar, want voor nog geen 10 euro koop je een gloednieuw exemplaar van dit boek. Een hardcover variant, met een gemiddelde beoordeling van bijna 4 sterren, op basis van diverse beoordelingen van eerdere kopers van dit boek.

Dit boek verscheen in oktober 2018, en is dus ook nog eens up-to-date, en geschreven in de geest van deze tijd. Gezien het vriendelijke prijsje is dit boek in onze ogen ook een meer dan perfect cadeautje voor bijvoorbeeld een jarige in je omgeving die van quiche en/of hartige taart houdt! Leuk om te krijgen toch, zo’n boekje?

100 recepten taarten en cakes

De titel van dit boek zegt het al. Je krijgt in dit boek 100 recepten voor het maken van allerlei soorten taart en cake. Van chocoladetaart, tot cheese cake, en van ouderwetse appeltaart tot slagroomtaart. Maak vanaf nu de lekkerste cakes en taarten, en wel in een handomdraai!

100 recepten taarten en cakes

#prijsje

Het eerste wat opvalt aan dit leuke boek is het prijsje. Je kunt 100 recepten taarten en cakes namelijk krijgen voor maar 7,50 euro. Hier krijg je een nieuw exemplaar voor, en wel een hardcover variant.

Wat kun je verwachten van dit boek? Goede, eenvoudige, en handige recepten, met duidelijke ingrediëntenlijsten, en stap-voor-stap instructies. Bij elk recept krijg je een foto van het eindresultaat. Deze foto moet je inspireren om het eindresultaat ook zo voor elkaar te krijgen. Wij zouden zeggen: starten maar, en veel bak- en eetplezier!

De gemiddelde beoordeling van dit boek: precies 4 uit 5 sterren. Een goed bak boek dus, en dat voor een leuk meeneemprijsje!

Elke zondag heerlijk taart van Caroline Lebar

In dit taarten boek presenteert Caroline Lebar 40 van haar meest bijzondere en schitterende taartcreaties. Dit zijn ongelofelijke kunstwerken, maar de recepten die je van haar krijgt zijn bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden.

Je moet de taarten tenslotte zelf ook kunnen maken. Het maken van deze taarten is minstens zo leuk als het opeten ervan! En dit laatste doe je natuurlijk niet alleen, maar met je vrienden en/of familie.

Caroline Lebar is Art Director bij modehuis Karl Lagerfeld, in Frankrijk. Om de winters goed door te komen, bakt ze op zondagen taarten (als hobby). Vervolgens maakt ze daar dan foto’s van, en deze plaatst ze op haar Instagram. Dit is velen niet ontgaan! Zij heeft inmiddels veel volgers op sociale media, en gezien haar populariteit, kon een boek dan ook niet uitblijven.

Elke zondag heerlijk taart van Caroline Lebar

#schitterend

Maak jij straks dezelfde taarten als Caroline? Bestel dan dit 88 pagina’s tellende boek van haar, dat begin 2017 in de handel kwam. Voor maar 16,50 euro heb je een gloednieuw exemplaar, in de vorm van een hardcover.

Totaal werd Elke zondag heerlijk taart door 5 mensen beoordeeld. Zij gaven allen de maximale score van 5 sterren. De mooie foto’s, de heldere uitleg, de overzichtelijkheid, en de lekkere en eenvoudige recepten in dit boek vallen dus goed bij het publiek!

Cook’s Collection – Taarten & Baksels van Rebo Productions

In Taarten & Baksels vind je makkelijke en smakelijke recepten voor de moderne kok. Meer dan 100 recepten in totaal zelfs, voor de lekkerste taarten en andere baksels.

Cook’s Collection – Taarten & Baksels van Rebo Productions - Boeken voor het maken van taarten en gebak

#uiteenlopend

Van spektakelstukken tot gezondere baksels, en zelf allergievriendelijke recepten zijn in dit boek opgenomen. Taarten & Baksels is breed opgezet, en je kunt in dit boek dus recepten vinden voor het ontbijt, voor de lunch, voor het avondeten, en voor een gezond tussendoortje.

Dit boek telt bijna 200 bladzijden, en bevat prachtige foto’s van de taarten en andere baksels die je kunt maken. De prijs van dit boek (een hardcover versie) is ook zeker interessant, want die is maar 6,99 euro! Voor dit bedrag zal je geen armoede lijden. Je krijgt ook nog eens een exemplaar dat in nieuwe staat verkeerd.

Stoere Taarten van Maisie Parrish

Stoere Taarten, wat een leuke titel! En dat slaat zeker terug op de inhoud van dit boek, want met dit boek leer je alles om fantastische themataarten te kunnen maken, en wel met mooie geboetseerde figuren van fondant, ontworpen door de internationaal vermaarde sugarcrafter Maisie Parrish.

In dit boek van Parrish krijg je 25 prachtige figuren, minitaartjes en decoraties om zelf te maken, voor zeer uiteenlopende gelegenheden die zich kunnen voordoen.

Stoere Taarten van Maisie Parrish - Boeken voor het maken van taarten en gebak

#karakter

Parrish hanteert een stap-voor-stapmethode, waardoor je verzekerd bent van een zeer goed en zeer bevredigend eindresultaat. Dat resultaat is dan zonder meer een grappige feesttaart, met veel karakter en sfeer.

De taarten die je leert maken zijn niet alleen mooi, ze hebben dus ook een uitgesproken karakter, met daarover een sausje van humor. Voor iedereen die van themataarten en van decoreren houdt is dit een boek om niet te laten liggen.

Voor het geweldige meeneemprijsje van slechts 5 euro zouden wij zeggen: zeker doen! Hiervoor krijg je een paperback, die in nieuwe staat is.

Kinder taarten van Maisie Parrish

Nog een geweldig boek over taarten maken van Maisie Parrish! In dit boek gaat de schrijfster in op taarten die specifiek voor kinderen zijn bedoeld. Kindertaarten en figuurtjes om het correcter te zeggen. Ga meteen nog aan de slag met het maken van hele leuke kindertaarten. Elk schattig figuurtje begint met een eenvoudig balletje fondant.

Indien je de basisbeginselen beheerst is figuurtjes voor op een taart maken heerlijk om te doen, en echt niet bijzonder moeilijk. Dit boek bevat 25 ontwerpen voor figuurtjes.

Kinder taarten van Maisie Parrish -Boeken voor het maken van taarten en gebak

#grappig

Maak ze allemaal, of kies de leukste eruit, voor een taart voor jouw kind, of voor een taart voor een ander kind. De taarten die je met behulp van dit boek kunt maken zijn allemaal aantrekkelijk, grappig, en karakteristiek.

Net als het boek dat we hiervoor beoordeelde is ook dit boek te krijgen voor slechts 5 euro. Kinder taarten telt 128 pagina’s, en is net als Stoere Taarten te krijgen in de vorm van een paperback. Wellicht een leuk idee: bestel beide boeken van Parrish, en je bent evengoed maar een tientje kwijt!

Geef een reactie