Wijn

Boeken over sherry: dit zijn de 5 beste

boeken over sherry

Eerder lieten we je al zien wat de beste boeken zijn over bier, wijn, champagne en port. Maar wat zijn de beste boeken over sherry? Over sherry zijn een stuk minder boek geschreven dan over andere dranksoorten, maar toch hebben we beste boeken over dit onderwerp voor jou weten te selecteren.

Boeken over sherry: alles wat je wilt weten!

De meeste van deze boeken zijn in het Engels geschreven. Beheers je dit redelijk, dan is dat echter geen enkel probleem. Wil je meer leren over deze bijzondere soort versterkte wijn? Kies dan zelf een of meerdere van deze boeken uit, bestel vandaag nog, en verdiep je (verder) in de wondere wereld van sherry!

Je krijgt van alles uitgelegd over sherry. Onder andere aan bod komen de geschiedenis, de productiemethoden, de teelt van de druiven, het gebied waarin sherry wordt gemaakt, de internationale handel in sherry, de redenen waarom sherry in de laatste decennia aan populariteit heeft ingeboet, maar ook de opmars van sherry die weer gaande lijkt worden meer dan goed beschreven in deze sherryboeken.

Madeira, port en sherry van Rudolf Pierik

Rudolf Pierik wordt in Nederland ook wel de wijnprofessor genoemd. En dat is niet zonder reden, want Pierik is een autoriteit op wijngebied. Hij is in het verleden verbonden geweest aan de universiteit van Wageningen, als hoogleraar.

Sinds 1996 is hij aan het schrijven over zijn vakgebied. En niet onverdienstelijk, want hij schreef inmiddels tal van boeken over wijn uit vele landen, zoals Duitsland, Oostenrijk, Chili, Spanje, Australië, en Argentinië.

Daarnaast schreef hij de boeken Port, Wijn in spreekwoorden, Wijnwijsheden, Wijngedichten, en Wijn, Alcohol, en Gezondheid. Bovendien is Pierik drievoudige winnaar van de International Cookbook Award.

Madeira, port en sherry van Rudolf Pierik

#dranksoorten

In het boek Madeira, port en sherry gaat Pierik in op deze 3 dranksoorten, die beslist onderbelicht zijn, in vergelijking met andere soorten alcoholische dranken als wijn, bier en champagne.

Dit boek, waarin sherry meer dan genoeg aandacht krijgt, legt hij je van alles uit wat je moet weten over sherry, maar dus ook over port en madeira. Bijzondere aandacht is er voor de manier waarop deze drie dranksoorten worden gemaakt. Een heel proces, maar zeer interessant om hier meer over te leren!

Madeira, port en sherry telt 146 pagina’s. Een mooi formaat boek dus, waarbij een passende prijs hoort: 16 euro. Hiervoor krijg je een gloednieuw exemplaar van dit in 2017 verschenen boek.

Het boek komt in de vorm van een paperback naar je toe. Online troffen we nog geen beoordelingen aan over dit boek, maar wie weet ben jij de eerste die een recensie schrijft over dit boek, na aankoop hiervan?

Strong, Sweet and Dry van Becky Sue Epstein

Sterk, zoet en droog, dat is in het Nederlands vertaald de titel van dit boek. Tegenwoordig bloeien veel versterkte wijnen weer op, en krijgen deze wijnsoorten nieuw leven ingeblazen door veeleisende drinkers van over de hele wereld. Dit geldt zowel voor port, sherry, madeira, marsala, en vermouth.

Tot voor kort waren deze wijnen nog uit de gratie, maar nu zie je ze weer in pubs, luxe restaurants, en wijnbars. Ook zien we deze wijnen steeds vaker terug in cocktails, vanwege hun fijne kwaliteiten, en hun sterke en complexe smaak.

Strong, Sweet and Dry van Becky Sue Epstein

#innovaties

Strong, Sweet and Dry, is de ultieme gids voor deze pas weer ontdekte wijnsoorten. Becky Sue Epstein vertelt je het naadje van de kous, en ze vertelt je alles over de nieuwste innovaties en trends op het gebied van deze wijnsoorten.

Maar ook de kleurrijke geschiedenis van versterkte wijnsoorten als sherry wordt in dit boek uit de doeken gedaan. Dit alles vergezeld van prachtige afbeeldingen, anekdotes, feiten, en recepten.

Al met al is dit boek een prachtige tour door de lange geschiedenis van versterkte wijnen, en hun heropleving in deze tijd. Strong, Sweet and Dry verscheen nog niet zo lang geleden in de handel, en is dus echt een up-to-date boek.

Ook een behoorlijk boek qua inhoud, want het boek telt namelijk 240 pagina’s. Dit boek is te krijgen als e-book en als hardcover, en wel voor respectievelijk 25,99 en 28 euro. Kies zelf maar wat je het meest prettig vindt.

Sherry Wines van Alfredo Del La Casa

Dit sherry boek gaat over de oorsprong van sherry, het ‘pairen’ van sherry met voeding, en de soorten sherry’s die er zijn. Daarnaast geeft dit boek antwoord op waarom de meeste sherry’s niet zoet zijn, en verder krijg je een kijkje in de keuken van de wijnmakers die sherry produceren.

De schrijver van dit boek houdt erg van wijn, en vindt niets leuker dan het drinken van wijn, en het delen van kennis hierover. Dit is het derde wijn gerelateerde boek van Alfredo Del La Casa. Hoewel hij in Spanje opgroeide ontdekte hij sherry pas toen hij 30 jaar oud was. Alfred noemt sherry een verborgen juweeltje, en een zeer ondergewaardeerde soort zijn.

Daarnaast vindt hij het belangrijk dat een groot vooroordeel over sherry wordt weggenomen. Sherry is geen zoete wijn, althans de meeste sherry’s niet, uitzonderingen daargelaten.

Verder is het ook geen drank voor grootmoeders, en dat imago heeft sherry helaas wel een beetje. Totaal onterecht in onze ogen, maar ook in de ogen van de auteur van dit boek! Met dit boek krijg je uitgelegd waarom deze stellingname onterecht is.

Sherry Wines van Alfredo Del La Casa

#breed

Sherry Wines informeert je breed over sherry. Je krijgt uitleg over sherry zelf, maar dus ook over de verschillende soorten die er zijn, en op welke punten sherry’s van elkaar verschillen.

Ook leer je met dit boek welke sherry jij het lekkerste vindt, en waar je op moet letten bij het aankopen van sherry. Sherry Wines is eenvoudig geschreven, weliswaar in het Engels, maar zonder al te veel technische informatie over sherry en alles daaromheen. Gewoon klare taal en uitleg, precies wat je wilt hebben dus als je meer wilt weten over sherry. Doe ook nuttige ervaring over sherry op met dit boek, en kom te weten wat je moet weten over deze toverdrank.

Voor de mensen die van iets meer verdiepingen houden zijn er een aantal hoofdstukken opgenomen over onder meer de productie van sherry. Ook die zijn eenvoudig geschreven, maar nemen je wel iets meer de diepte in.

Na het lezen van dit boek rest erg eigenlijk nog maar één vraag, en dat is welke sherry’s je binnenkort gaat kopen… Aan jou de keuze! Dit boek helpt je in ieder geval goed op weg naar de juiste sherry. Proost zouden wij zeggen!

Sherry Wines is te krijgen voor een bedrag van 24,99 euro. Hier krijg je een paperback versie voor, in nieuwe staat. Het boekt beslaat in zijn totaliteit 120 pagina’s.

Sherry: the Wine World’s Best Kept Secret van Talia Baiocchi

Sherry is een van de meest veelzijdige soorten wijn, en dat komt in dit boek goed onder de loep. Daarnaast is sherry ook een zeer unieke wijn, en uniek in zijn productiemethoden. Jammer genoeg staat daartegenover dat er geen wijn in de wereld is die zo verkeerd wordt begrepen als sherry…

Eeuwenlang werd sherry beschouwd als een van de mooiste wijnsoorten ter wereld, waarover met veel eerbied werd gesproken, gelijk aan de eerbied die er is voor de wijnen uit de Bordeaux en Bourgondië streek.

In de afgelopen decennia is sherry de weg kwijtgeraakt, en goedkope, mierzoete sherry’s hebben de reputatie van sherry deels om zeep geholpen. Kan sherry weer een opmars maken, en net zo populair worden als vroeger? Als het aan de schrijfster van dit boek ligt wel! Het begin lijkt er in ieder geval…

The Wine World’s Best Kept Secret van Talia Baiocchi

#geweldig

De schrijfster van dit boek vertelt honderduit waarom sherry weer in de lift zit, en waarom sherry zo’n geweldig mooie wijnsoort is, die volstrekt onderbelicht is.

Sherry: the Wine World’s Best Kept Secret van Talia Baiocchi verscheen in 2015, en is geschreven in het Engels. Voor 17,95 euro kun je een pocketeditie scoren, op Bol.com natuurlijk! Een e-book versie is ook beschikbaar, en daarvoor ben je iets goedkoper uit. Voor 10,99 euro haal je een e-book versie van dit boek in huis.

Ga je voor dit boek dan ben je wel even zoet, want het boek telt namelijk 272 pagina’s, en doet qua dikte dus niet onder voor het volgende boek over sherry dat we in dit artikel beschrijven.

Sherry van Julian Jeffs

Je krijgt in dit boek uitleg over de opwindende en turbulente evolutie van de sherryregio, en een duiding van de geschiedenis van en de cultuur in dit gebied, en hoe dit verweven is met de handel in sherry.

Julian Jeffs beschrijft in dit boek het veranderende gezicht van sherry over de geschiedenis, de wijnbouwmethoden, de complexe productietechnieken, de groei van de wijnhandel, en de sherry regio zelf. De gedetailleerde secties in dit boek over teelt en productie bevatten informatie over zowel traditionele als nieuwere methoden van wijnbouw.

Manzanilla, de zogeheten ‘wine of joy’ heeft een heel hoofdstuk apart in dit boek over sherry. Daarna komen het blenden en proeven van sherry aan bod, wat natuurlijk ook erg belangrijk is. Julia Jeffs vervolgt met uitgebreide details van alle verladers die er zijn, van traditionele familiebedrijven tot de nieuwe bodega’s.

Julian Jeffs

#klassiek

Al met al is dit een klassiek boek over sherry, waarmee de tijdloze aantrekkingskracht van een van de allergrootste wijnen van het Spaanse land wordt blootgelegd.

Daardoor is dit boek een essentiële hulpbron en een startpunt voor zowel sherryliefhebbers als degenen die zich aangetrokken voelen tot de wereld van deze soort versterkte wijn.

Sherry van Julian Jeffs telt 272 pagina’s, is in het Engels geschreven, en is verschenen in de vorm van een paperback. Voor een paperback versie van dit boek betaal je op dit moment 38,99 euro.

Daarnaast is er ook nog een e-book versie van Sherry in de handel. Deze is aanmerkelijk goedkoper, namelijk 10,99 euro.

Online troffen we nog geen beoordelingen van eerdere kopers over dit boek. Dat is jammer, want dit boek is een meesterwerk in zijn soort. Wellicht ben jij de eerste die een recensie schrijft over dit boek, nadat je het boek hebt doorgenomen!

Geef een antwoord