Wijn

Boeken over zelf wijn maken: dit zijn de 8 beste!

boeken over zelf wijn maken

Wil je niet alleen wijn drinken, maar ook zelf aan de slag gaan met het maken van wijn? Dan zou je deze 8 beste boeken over het zelf maken van wijn even moeten bekijken.

Boeken over het zelf maken van wijn: leer het van de experts!

Wij gingen op zoek naar de beste Nederlandstalige boeken over het maken van rode (lees ook: boeken over rode wijnen), witte en rosé wijn, en kwamen op deze 8 topboeken uit. Leer binnenkort nog meer over hoe je succesvol wijn kunt maken, op een zeer eenvoudige manier.

Zelf wijn maken van C.J.J. Berry

Steeds meer mensen ontdekken de wereld van het zelf maken van wijn. Wil jij deze wereld ook ontdekken, en wil je een goed handboek bemachtigen, waarin je alle kneepjes van dit vak uitgelegd krijgt? Dan is Zelf wijn maken van C.J.J. Berry een perfect boek.

Je krijgt een uitgebreid overzicht van de technieken, heldere instructies voor de bereidingswijze, en een keur aan recepten voor heerlijke wijnen.

Zelf wijn maken van C.J.J. Berry

#beginners

De uitleg in dit boek om zelf wijn te maken is bovenal erg duidelijk, en daardoor kunnen juist ook beginners zeer goed uit de voeten met dit boek. Denk je dat thuis wijn maken moeilijk is, dan heb je het dus niet bij het juiste eind, want iedere amateur of beginneling kan dit leren.

C.J.J. Berry is een autoriteit op het gebied van boeken voor het zelf maken van allerlei soorten wijn. Zelf wijn maken bevat 152 pagina’s, en is verkrijgbaar als paperback (in gebruikte, maar goede staat) voor een bedrag van slechts 17 euro. Een uitstekende keuze als je het ons vraagt!

Heerlijke Wijn Zelf Maken van Herbert Feldkamp

Met Heerlijke Wijn Zelf Maken kun je zelf aan de slag met het maken van diverse soorten wijn, en wel op basis van vruchten, druiven, groente en bloesems.

In het eerste deel van deze gids leer je hoe je ervaring kunt opdoen met eenvoudige appelwijn. Daarna kom je alles te weten over de bereiding van vruchtenwijnen, die natuurlijk ook erg goed smaken, en zeker als je deze zelf maakt!

Heerlijke Wijn Zelf Maken van Herbert Feldkamp

#eenvoudig

Denk maar eens aan een perenwijn, een pompoenwijn, een wortelwijn, of een op kersen gebaseerde wijn. Deze wijnen bestaan echt, en je kunt ze met behulp van dit fantastische boek straks eenvoudig zelf maken.

Tot slot legt dit boek je uit hoe je wijn moet maken op basis van druiven, want dat is tenslotte wat de meeste mensen willen leren. In niet al te veel uurtjes kun je met dit boek in de hand een redelijk goede amateur wijnmaker worden!

De prijs van dit 118 pagina’s tellende wijnboek is 26 euro. Daarvoor krijg je een gebruikt exemplaar, in goede staat. De verzending van dit boek is verder volledig gratis!

Handboek Dranken Voor Het Zelf Maken Van Bier, Wijn En Gedistilleerd van Jan Van Schaik

Wil je je niet beperken tot het zelf maken van wijn, maar wil je ook leren hoe je zelf bier, en gedistilleerde drank (zoals likeur) kunt maken? Dan is dit boek waarschijnlijk te prefereren boven de 2 hiervoor genoemde boeken.

Handboek Dranken Voor Het Zelf Maken Van Bier, Wijn En Gedistilleerd van Jan Van Schaik

#technisch

In dit technische boek vind je alle gegevens over het brouw- en gistproces, en een mooi aantal recepten. Neem je dit boek goed door, en leer je alle beschreven methodes en technieken aan, dan kun je na verloop van tijd ook zelf nieuwe recepten maken, in plaats van je te baseren op bestaande recepten.

Dit boek is verder zowel geschikt voor beginnende als voor gevorderde drankmakers. De prijs van dit handboek is 59,99 euro (exclusief servicekosten van 1,99 euro), maar hier krijg je dan ook wel een zeer goed handboek voor (in de vorm van een hardcover), dat bestaat uit 256 pagina’s, dat je vertrekpunt kan zijn voor vele drankbereidingen in de komende jaren.

Zelf Drank Maken van Lindy Wildsmith

Zelf Drank Maken van Lindy Wildsmith is een boek met heerlijke recepten voor het maken van alcoholische en niet alcoholische dranken. Het boek Zelf Drank Maken is een echt receptenboek, want je vindt in dit boek maar liefst meer dan 100 recepten voor het maken van allerlei soorten drank!

De schrijfster van dit boek neemt je bij de recepten mee vanaf het oogsten van de ingrediënten tot het eindresultaat in je glas. Leuk aan dit boek is vooral ook dat je van de schrijfster nuttige tips krijgt over het verzamelen en inkopen van je ingrediënten, en her en der gebruikt zij (waar mogelijk) zelfs ambachtelijke technieken om tot het gewenste eindresultaat te komen. Met dit boek leer je onder andere om thee, wijn, cocktails, mocktails (dit zijn alcoholvrije cocktails), en koolzuurhoudende dranken te maken.

Zelf Drank Maken van Lindy Wildsmith

#drankmaken

Ook dit boek gaat dus verder dan alleen maar wat uitleg over het maken van rode en witte wijn, en geeft je mogelijkheden in de breedte. Het zelf maken van thee vinden wij bijvoorbeeld ook heel leuk.

Stel je hebt gasten op je feestje, hoe leuk zou het dan niet zijn dat je hen eerst trakteert op een zelfgemaakte thee, en later op zelfgemaakte wijn? Na het lezen van Zelf Drank Maken van Lindy Wildsmith is dit straks mogelijk!

De prijs van Zelf Drank Maken is goed te behappen. Voor 16,50 euro valt dit exact 200 pagina’s tellende allround boek over drank maken al bij jou op de deurmat. Hiervoor krijg je ook nog eens een hardcover versie, en een boek dat bovendien goede recensies heeft gekregen van eerdere kopers (zie hiervoor de Bol.com site).

Brouw het zelf van Nick Moyle en Richard Hood

Met Brouw het zelf kun je aan de slag gaan om zelf wijn, bier, cider en andere drank te maken. De auteurs van dit boek laten je zien hoe je op een verrassend snelle, gemakkelijke en goedkope manier de lekkerste dranken op tafel krijgt. Dit boek bevat 70 recepten voor drank, waarmee je je als thuisbrouwer van drank verder kunt ontwikkelen.

De auteurs van dit boek hebben een passie voor alcohol en tuinieren, en daarom is het niet onlogisch dat dit boek je inspireert om ingrediënten uit eigen tuin te gebruiken, en om een plaatselijke boerderij te bezoeken voor het inkopen van je ingrediënten.

Brouw het zelf van Nick Moyle en Richard Hood

#drankjes

Enkele voorbeelden van drankjes die je straks zelf kunt maken als je dit boek in je handen hebt: Peren-gembercider, een op frambozen gebaseerde whisky met tijm, Vikingbier en Limoncello.

Verder vinden wij Brouw het zelf goed omdat het afrekent met vele onzinverhalen die de ronde doen over het brouwen van drank, maar ook omdat je zelf echt aangemoedigd wordt om te experimenteren.

Brouw het zelf verscheen enkele jaren geleden op de markt, en is daarom nog als nieuw exemplaar te krijgen, en daarnaast ook nog in de vorm van een hardcover. Voor dit 176 pagina’s tellende boek betaal je slechts 22,50 euro. Een koopje als je het ons vraagt, als je de prijs afzet tegen wat je ervoor krijgt.

Uit de tuin in de fles van Susy Atkins

Voor zowel de wijnliefhebber als de liefhebber van andere soorten (niet alcoholische) drank is Uit de tuin in de fles een geschikt boek, als je drank wilt bereiden met ingrediënten uit eigen tuin, van het balkon, of uit de vrije natuur.

In dit boek vind je een kleine 70 recepten voor het maken van allerlei soorten drankjes, sapjes, en wijnen. Wat kun je straks maken nadat je dit boek hebt doorgenomen? Wat dacht van je van perensiroop, van amaretto, limoncello, appelcider, aardbeienwijn en vlierbloesemchampagne? Maar dit is slechts een kleine greep uit de totale hoeveelheid bereidingen die in Uit de tuin in de fles zijn opgenomen.

Uit de tuin in de fles van Susy Atkins

#uitdetuin

Verder besteedt dit boek nog aandacht aan het telen, bewaren en inmaken van fruit. Kortom, een allround boek waarin aandacht wordt geschonken aan het maken van wijn op basis van ingrediënten uit eigen tuin, en meer.

Dit boek bevat 160 pagina’s, en is als nieuw exemplaar te koop voor een bedrag van 16,50 euro. Uit de tuin in de fles is een zeer goed gewaardeerd boek binnen dit genre. Het kreeg op het platform van Bol een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren (gebaseerd op 8 reviews). Omgerekend naar een cijfer is dit dus een 9.

Eerdere kopers noemden dit boek boeiend, inspirerend en praktisch, en gaven verder aan dat de recepten duidelijk en interessant zijn. Ook de mooie foto’s in het boek en de totale uitvoering van het boek werden erg geprezen.

Succesvol wijn maken van Antoon Balis

De titel van dit boek belooft veel goeds over de inhoud ervan. Want wie wil er nou niet succesvol wijn kunnen maken? Antoon Balis, de schrijver van dit boek, leert je hoe je dit moet doen.

Dit boek beschrijft de vele facetten van het maken van wijn, van de pluk van de druiven tot de wijnkelder, tot aan het drinken ervan. Overbodige informatie hoef je in Succesvol wijn maken niet te verwachten, want het boek is ‘to the point’, en ook nog eens geschreven in heldere, klare taal.

Desondanks is het boek niet alleen algemeen, maar gaat het ook in op de details van het maken van rode en witte wijn, en de moderne vinificatietechnieken.

De auteur van dit boek is opgeleid in de wijnbouw en het maken van wijn, dus hij kan (als geen ander) weten hoe je op een zo goed mogelijke manier te werken gaat om de meest smaakvolle wijnen op tafel te krijgen.

Succesvol wijn maken van Antoon Balis

#kneepjes

Wil je de algemene technieken voor het maken van wijn goed onder de knie krijgen, en daarbij ook nog de ‘fijne kneepjes van het vak’ geleerd krijgen? Dan is dit boek een goede zet om straks zelf perfect wijn te maken.

Succesvol wijn maken is zowel geschikt voor de beginner op dit vlak, als voor de meer gevorderde wijnmaker, die zich verder wil verfijnen en verdiepen om zo nog betere wijn te maken.

Deze paperback (die bestaat uit 192 pagina’s) is te krijgen voor slechts 24,95 euro, en wel als nieuw exemplaar! Succesvol wijn maken werd goed beoordeeld door eerdere kopers. Zij prezen onder meer de helder taal, en de overzichtelijke schema’s die in dit boek zijn opgenomen. Maar ook schrijfstijl, de opgenomen anekdotes, en de vele tips die de auteur aanreikt in dit boek. Succesvol wijn maken kreeg een gemiddelde beoordeling van 3,8 sterren. Ben jij een van de volgende succesvolle wijnmakers, dit het hele proces van wijn maken goed beheerst na het lezen van dit boek…?

Hoe wordt wijn gemaakt van R. Pierik

Wil je een technisch vakboek kopen over het (zelf) maken van wijn, dan is Hoe wordt wijn gemaakt? van Prof. Dr. Ir. R. Pierik waarschijnlijk het meeste interessante boek in dit rijtje van beste boeken over het maken van wijn.

Dit boek gaat over wijntechnologie en biochemie, en geeft je een kijkje in de keuken, maar dan op academisch niveau. Dit boek is meer geschikt voor gevorderden op het gebied van het maken van wijn dan voor leken.

Hoe wordt wijn gemaakt van R. Pierik

#gevorderden

Hoe dan ook is dit boek meer dan de moeite waard voor degenen die zich echt verder willen verdiepen in het maken van wijn, en die niet louter willen afweten van de basistechnieken van wijn maken.

Al voor 22 euro kun je dit 150 pagina’s tellende boek van deze wijnprofessor (want zo wordt Prof. Dr. Ir. R. Pierik vaak genoemd) bemachtigen, en wel in gebruikte (maar goede) staat.

Geef een reactie