Wijn

Boeken over wijn en vlees, en wijn en vis: dit zijn de 4 beste!

boeken over wijn vlees vis

Wijnboeken zijn er genoeg, meer dan genoeg zelfs, maar wil je boeken over wijn, vlees en vis lezen, en wil je weten hoe je vlees en vis zo goed mogelijk kunt combineren met wijn? Dan is je keuze een stuk minder groot. Desondanks hebben wij de 4 beste Nederlandstalige boeken over vlees en wijn, en vis en wijn weten te selecteren.

Boeken over wijn en vlees/vis: combineren maar!

Bekijk nu welk boek jou het meeste aanspreekt, zodat je binnenkort al aan de slag kunt met het maken van de lekkerste vlees- en visgerechten, met daarbij de best passende wijnen. Eet en drink smakelijk alvast!

Vlees & Wijn (creatieve combinaties) W. Asaert

Boeken over wijn zijn er genoeg, maar boeken over vlees zijn een stuk schaarser. Om die reden geeft het boek Vlees & Wijn allereerst een goede duiding van het vlees van rund, lam, kalf en varken. De verschillende rassen van deze dieren komen hierbij goed aan bod.

Daarbij krijg je als lezer uitleg over de oorsprong, de productie en de karakteristieken van deze dieren, en je krijgt een duidelijke indruk hoe er wordt omgegaan met de dieren waarvan het vlees afkomstig is.

Vlees & Wijn (creatieve combinaties) W. Asaert

#topchefs

Twee topchefs van twee waanzinnig goede restaurants (namelijk Lucas Rive van de Bokkedoorns in Overveen, en Johan Segers van ’t Fornuis in Antwerpen) hebben speciaal voor dit boek 30 vleesrecepten samengesteld.

John Monard, een bekende wijnexpert, zocht bij deze 30 recepten de beste wijnen, zodat je optimaal kunt genieten van vlees en wijn. Het resultaat hiervan is niet alleen een goed geschreven boek, maar ook een boek met prachtige illustraties van de vleesgerechten en de daarbij uitgekozen wijnen.

Met dit 160 pagina’s tellende hardcover boek kun je het komende jaar, of de komende jaren wel even voort als je zelf aan de slag wilt gaan met het maken van vleesgerechten, en het drinken van wijnen die daar goed bij passen. Voor 40 euro ben jij de eigenaar! Hiervoor krijg je een gebruikt exemplaar dat in goede staat verkeerd.

Wijn & Wild van Hubrecht Duijker

Wil je een boek kopen dat specifiek gaat over wild en wijn? Dan is Wijn & Wild van Hubrecht Duijker de beste zet die je kunt doen. Deze hardcover telt slechts 95 pagina’s, en is een stuk goedkoper dan het hiervoor beschreven boek (namelijk 9,95 euro).

Wat krijg je hiervoor? Je krijgt als lezer van dit boek 40 geweldige wild recepten, waarbij Hubrecht Duijker per gerecht meerdere goede wijnadviezen geeft.

Wijn & Wild van Hubrecht Duijker

#wijnexpert

Hubrecht Duijker is een van de meest vooraanstaande wijnexperts van Nederland, een heeft tientallen wijnboeken op zijn naam staan. Hij werd eerder zelfs uitgeroepen tot beste schrijver ter wereld op het gebied van wijnboeken.

Je mag dus wat verwachten als je dit boekje van hem in huis haalt. En ook dit boekje bevat goede foto’s van de voorgeschotelde wild gerechten en de begeleidende wijnen.

Voor alle wijn en wild liefhebbers is dit boek een verademing! Ben jij straks een expert in het maken van wild gerechten, en het ‘pairen’ van wild en wijn? Als het aan Hubrecht Duijker ligt wel…

Festijn van Vlees & Wijn van Hans Melissen

Wil je een boekje kopen met unieke wildrecepten van Nederlandse topchefs? Dan is Festijn van Vlees & Wijn net als Vlees & Wijn (het eerste boek dat we in dit artikel beschreven) een goede keuze.

In slechts 79 pagina’s krijg je zeer veel informatie over het bereiden van vlees, en de juiste wijnen die je bij de gepresenteerde vleesgerechten zou moeten kiezen.

Festijn van Vlees & Wijn van Hans Melissen

#makkelijk

Het goede aan dit boek is ook, dat je al deze recepten gemakkelijk zelf kunt maken. Je hoeft dus geen top kok te zijn om met dit boekje aan de slag te gaan in je eigen keuken.

Festijn van Vlees & Wijn is geschreven door Hans Melissen, een andere bekende auteur van wijnboeken. Voor nog geen 11 euro is dit boekje van jou.

Wil je de verzendkosten omzeilen, bestel dan nog een ander boekje mee, zodat je geen verzendkosten meer hebt. Wellicht een van de andere boeken van Hans Melissen over wijn? Hij heeft er namelijk meer dan genoeg geschreven! Bekijk dit boek en zijn andere boeken vandaag nog via het platform van Bol.com.

Vis & Wijn van M. Declercq en Tony Le Ducs

Boeken over vlees en wijn zijn al dun gezaaid, maar dat geldt nog meer voor boeken over vis en wijn. Zowel in de Nederlandse taal als in de Engelse taal is het aanbod hiervan zeer beperkt.

Niettemin is er een perfect boek dat in het Nederlands is geschreven, met een volledige focus op allerlei soorten vis, en wijnen die daar goed bij passen.

In dit boek is een beschrijving opgenomen van 30 populaire soorten vissoorten, en schelp- en schaaldieren, uit de Atlantische Oceaan en uit de Mediterrane wateren.

Wat dacht je van oesters, rog, krab, garnalen, en pladijs? Hoe zien deze vissoorten en schelpdieren eruit, waar komen ze vandaan, en hoe kun je deze het beste bereiden?

Vis & Wijn van M. Declercq en Tony Le Ducs

#chefkok

Voor elke soort is in dit boek een recept opgenomen, dat is gemaakt door Wim Vandamme (uit Vlamingen) en/of Sergio Herman (van het voormalige sterrenrestaurant Oud Sluis), die eerder werd uitgeroepen tot Nederlands beste chef-kok van het jaar!

Verwacht dus uitstekende recepten voor uitstekende visgerechten, met daarbij goede en uitgebreide wijnadviezen. Aan dat laatste hoef je niet te twijfelen, want de wijnadviezen die bij deze prachtige visgerechten worden gegeven zijn van William Wouters, een top sommelier!

Voor 12,50 euro staat dit boek (een hardcover) bij jou in de keuken- of boekenkast. Nog beter natuurlijk is dat hij daar pas staat nadat je de visgerechten uit dit boek zelf hebt gemaakt…

Dit boek verscheen in 2004, en telt 175 pagina’s. Nieuw is dit vis en wijnboek niet meer te krijgen, maar een tweedehands exemplaar (dat in goede staat verkeerd), is nog wel te krijgen. Beste vis en wijnliefhebber, waar wacht je nog op? Bestel dit excellente vis en wijnboek vandaag in de winkel van ons allemaal.

Geef een reactie