Wijn

Boeken over wijn uit de Bourgogne streek: dit zijn de 3 beste!

boeken over wijn uit de bourgogne streek

Van de 3 beste boeken over wijnen uit de Bourgogne vind je in dit artikel een verslag. Ga mee op reis door deze prachtige Franse wijnstreek, en ontdek zelf hoe mooi deze Franse wijngaarden (lees ook: boeken over Franse wijn) zijn, en ontdek zelf hoe heerlijk de wijnen zijn die hier gemaakt worden, zowel rood als wit.

Boeken over wijn uit de Bourgogne streek: deze wijnboeken doen er toe!

Ook iets leren over de druivensoorten die in deze streek groeien, en hoe wijnbouwers in deze streek hun wijnen maken? Ook dan kun je prima uit de voeten met de boeken die we je nu aanbevelen.

Ontdek Bourgogne! (wijn, gastronomie, natuur) Van Gido van Imschoot en Ronny Denaere

Bourgogne mag als het op dit boek aankomt nog meer worden ontdekt bij het grote publiek. Ontdek Bourgogne! wil je laten kennismaken met het wijntoerisme in Bourgogne; misschien wel de meest boeiende en spannende wijnstreek van heel Frankrijk.

De auteurs van dit boek lunchten in de lekkerste restaurants en bistro’s, wandelden door de wijngaarden, fietsten door de streek, bezochten uiteenlopende wijnhuizen, en luisterden geboeid naar de verhalen van de wijnmakers uit de regio.

Ontdek Bourgogne! (wijn, gastronomie, natuur) Van Gido van Imschoot en Ronny Denaere

#ontdekkingen

Al vele jaren trekken de auteurs van dit boek door de Bourgogne, om zo ervaring op te doen, en elke tocht leverde steeds weer verrassende ontdekkingen op, die in dit boek op prachtige wijze zijn gedeeld met de lezers.

Dat een goed wijnboek niet duur hoeft te zijn, dat bewijst Ontdek Bourgogne! ook, want voor maar 10 euro heb je dit wijnboek in je kast staan. Hiervoor krijg je een paperback die bestaat uit 228 pagina’s.

Ontdek Bourgogne! werd 4 keer beoordeeld, en kreeg daarbij een gemiddelde score van 4,8 sterren. Daarmee is dit wijnboek uitzonderlijk goed beoordeeld, en volgens anderen dus ook aan te raden om te bestellen.

Deltas wijnbibliotheek nr. 7 Bourgogne van Thomas Vaterlaus

De wijnstok en zijn druiven, het klimaat en de bodem, de vakkundigheid van de wijnmaker, en de jaargang, dat zijn de factoren die de kwaliteit van de wijn het meeste beïnvloeden. Deze zaken hebben verder invloed op de smaak van de uiteindelijke wijn, op de prijs, en op de bewaarmogelijkheid. Dat is in zijn algemeenheid zo, maar geldt in specifieke zin ook voor wijnen uit de Bourgogne streek.

deltas wijn

#verrassingen

Bourgogne is een wereld voor verrassingen, en velen denken bij deze streek in Frankrijk aan rode wijnen, maar dat is eigenlijk onterecht, want de witte Chardonnay wijnen hebben vanuit deze Franse wijnstreek de hele wereld veroverd.

In dit wijnboek maak je kennis met de allerbeste wijngebieden van de Bourgogne, met de wijngaarden van de Bourgogne, en met de makers van de wijnen. Zo krijg je een leuk beeld van wat er allemaal speelt op wijngebied in deze streek, en wat er schuilgaat achter de wijnboeren. Maar uiteraard, ook de beste en de meest voordelige wijnen uit de Bourgogne streek worden genoegzaam besproken.

Dit wijnboek bestaat uit 77 pagina’s, en kan binnenkort bij jou thuisbezorgd worden, zodat je optimaal je kennis kunt vergroten op het gebied van wijn uit deze prachtige Franse streek.

Nieuw is dit boek niet meer te krijgen, maar in gebruikte staat zien wij hem nog aangeboden op Bol.com.

Alvast veel leesplezier gewenst met één van deze boeken over wijn uit de Bourgogne streek

Bourgogne, wijn en weelde van Marion van Amelrooij

In deze PassePartout reisgids laat Marion van Amelrooij zien wat de Bourgogne nou zo speciaal maakt. In deze gids deelt zij ook bekende bezienswaardigheden en laat zij onontdekte plekken zien in deze – door velen – nog onontdekte Franse streek. Van de hoog aangeschreven wijnen en het groene hart Morvan tot aan het ingenieuze kanalensysteem.

Mooi aan deze gids is dat deze niet alleen over de Bourgogne gaat, maar ook over hoe je een Bourgondiër moet worden! Marion van Amelrooij kan dat weten, want zij verhuisde 20 jaar geleden met haar gezin naar deze streek.

Bourgogne, wijn en weelde van Marion van Amelrooij

#cultuur

Zij leerde de Bourgogne op haar duimpje kennen: de cultuur, het eten en het drinken, maar ook de mensen die deze streek maken tot wat deze nu is.

Bourgogne, wijn en weelde is te krijgen voor een bedrag van 22,50 euro. Voor dit bedrag krijg je een gloednieuwe paperback versie, die bestaat uit maar liefst 402 pagina’s.

Op Bol.com vonden wij 2 recensies over dit boek. Deze mensen gaven beiden de maximale score van 5 sterren! Zij gaven verder aan dat dit boek prachtig geïllustreerd is, en dat er vele foto’s zijn opgenomen van lokale landschappen.

Geef een reactie