Themafeest

Een gender reveal party organiseren: zo regel je dat!

gender reveal party

Tijdens de zwangerschap zijn er drie heugelijke momenten: de aankondiging van de zwangerschap, het ontdekken van het geslacht en de bevalling zelf. De laatste tijd wordt er voor het tweede moment een groot feest organiseert, waarbij zowel de aankomende ouders als familie en vrienden gezamenlijk het geslacht gaan ontdekken: een gender reveal party.

Gender reveal party: over komen waaien uit Amerika

In Amerika was dit al een traditie, maar sinds kort is Nederland ook van de partij. Daarom geven we je graag wat tips om een onvergetelijke gender reveal party te organiseren.

Uitnodiging voor een gender reveal feest: kopen of zelf ontwerpen?

Een uitnodiging voor een gender reveal party kun je kopen, maar uiteraard ook zelf ontwerpen. Wil je zelf een kaart ontwerpen, dan kies je voor een kleurenpalet dat zo neutraal mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld voor goud of zilver kiezen, of neutrale kleuren zoals geel en groen. Een mooi kaartje is meestal voldoende, met de datum, tijdstip en locatie.

Belangrijk om te weten is dat je deze uitnodigingen niet gepland kan versturen. Maak pas de ontwerpen zodra jullie zeker weten dat het geslacht bekend is, zodat je alle juiste informatie hebt voor de datum.

partypopper gender reveal party

#bekendmaking

Op zoek naar de leukste producten om het geslacht bekend te maken? Check dan de volgende site!

Welke locatie kies je voor de geslachtsbepaling?

Over het algemeen is het niet nodig om dit feest op een externe locatie te geven, behalve als jouw woonkamer niet heel groot is en je een hele grote familie en vriendenkring hebt. Daarbij is het ook dé gelegenheid waarbij je vaak cadeaus krijgt en dan is het handig om die gelijk thuis te hebben.

Je kunt de woonkamer zo speciaal mogelijk maken als je zelf wilt. Als je eenmaal het kleurenpalet hebt vastgesteld, kun je ook versiering kopen. Slingers en ballonnen zijn vaak al genoeg.  Zorg er wel voor dat er genoeg plek is voor de gasten alsook voor het gender reveal momentje.

gender reveal uitnodiging

#neutraal

De mooiste kaarten voor een gender reveal feest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een neutrale uitnodiging.

Maak het feest interactief met een dresscode

Een gender reveal party kun je scharen onder een themafeest. Gezien dit feest een speciale gelegenheid is, kan je dat ook laten doorlopen in de dresscode. Sterker nog, je kan er zelfs een leuke wedstrijd van maken.

Laat jouw gasten raden wat het gaat worden door in die kleur gekleed te gaan. Als ze het juist hebben, dan kan je ze bijvoorbeeld een leuk aandenken geven.

Op die manier krijg je ook een leuk gevarieerd gezelschap met roze en blauwe tinten. Daarnaast betrek je je gasten op een leuke, interactieve manier bij de gender reveal.

Bijpassende taart en hapjes

Waar een feest is, is taart. Bij een gender reveal party wordt er echter vaak ervoor gekozen om de ‘kleur’ van het geslacht in de taart te verwerken. Zorg ervoor dat de gasten van tevoren niet teveel eten, want het is zonde als ze te vol zitten voor de bijzondere taart.

Daarbij is koffie en thee bij aankomst aan te raden, maar tijdens het feestelijke moment kun je uiteraard ook een feestelijk drankje serveren, zoals bier, wijn of champagne.

Je hebt tegenwoordig erg veel alcoholvrije mogelijkheden, waardoor je ook zelf mee kan doen met de feestelijke drankjes. Na de reveal is het uiteraard tijd voor een echt feestje en daar horen ook feestelijke hapjes en drankjes bij. Vanaf dit moment kun je hapjes in de juiste kleuren serveren of muffins versieren met blauwe of roze lekkernijen. Daarnaast kun je ook drankjes in bijpassende kleuren serveren.

Het reveal moment: hoe pak je ’t aan?

Krijgen jullie een jongen of een meisje? Je kunt dit moment op verschillende manieren beleven. Zoals eerder beschreven is de meest gekozen manier om een taart te laten maken met daarin een roze of een blauwe kleur.

Als jullie liever geen taart willen, dan is het ook leuk om een grote ballon te vullen met gekleurde confetti en deze kapot te prikken. Op die manier wordt het een leuk confetti effect en een extra feestelijke reveal.

Mocht het mooi weer zijn, dan kunnen jullie er ook voor kiezen om het moment buiten te doen. Zo heb je bijvoorbeeld gekleurde rook. Je kunt speciale rookbommen in de juiste kleur kopen en die afsteken in jouw tuin. Het zorgt voor een heel gaaf effect, maar het is uiteraard belangrijk om te bepalen of dit bij jullie past.

Een vleugje glamour toevoegen aan het gender reveal feest?

Nadat het feestelijke moment is geweest en jullie helemaal in de wolken zijn met de wetenschap wat het geslacht is, is het tijd voor feest. Daarbij is het leuk om alles te serveren in de kleur van het geslacht.

Het is voor te stellen dat jullie stijf staan van de adrenaline en losgekomen spanning en dus niet teveel willen omkijken naar de bediening. Daarvoor kun je gelukkig professionals voor inhuren die met drankjes en hapjes rondlopen.

Het leukste is als zij van tevoren al doorkrijgen wat het geslacht gaat worden en in dat kleurenthema de catering verzorgen. Ze zullen zeer discreet te werk gaan door bijvoorbeeld gewoon in een zwart pak te komen, maar na de onthulling hun strik te veranderen in een gekleurde strik.

Op deze manier maak je van de zwangerschap een groot feest en creëert je herinneringen voor later.

Geef een reactie