Feest

Low budget feest organiseren? 18 super tips!

low budget feest2

In deze blog helpen we je met 18 bruikbare tips voor het organiseren van een superhip lowbudgetfeest. Een lowbudgetfeest is namelijk helemaal van deze tijd. Je bent namelijk automatisch goed bezig voor het milieu door niet allerlei ‘onnodige’ spullen aan te schaffen. Daarnaast heb je meer ondersteuning van andere mensen nodig, wat het ‘wij-gevoel’ voor het feest groter maakt.

Een lowbudgetfeest organiseren is natuurlijk bij uitstek ideaal als je echt maar weinig te besteden hebt of juist op een creatievere wijze een feest wilt geven.

De 18 tips voor het organiseren van een low (goedkoop) budget feest:

Bepaal de locatie voor je lowbudgetfeest. Je kunt het feest in je eigen tuin of woonkamer houden. Maar misschien kun je het feest ook laten plaatsvinden in het grote huis of de tuin van je ouders, tante of vrienden. (zie tips voor een tuinfeest).

Locatie en genodigden

Bedenk aan de hand van de locatie die je hebt gekozen wie je wilt uitnodigen en of dit binnen je budget mogelijk is. Lees de onderstaande tips verder door om dit beter te kunnen bepalen. Wellicht kun je meer mensen uitnodigen dan je in eerste instantie denkt;)

Nodig je vrienden, familieleden, kennissen, buren, etc. via e-mail of sociale media uit. Dit bespaart je de kosten van papieren uitnodigingen en heeft als bijkomend voordeel dat het beter is voor het milieu.

Uitnodiging feest 50 folieballon met confetti aanpasbaar

#Betaalbareuitnodiging

Op zoek naar betaalbare uitnodigingen waarmee je indruk maakt? Kijk niet verder….

Thema en versiering

Gebruik voor de versiering van je feestlocatie de kerstverlichting die op zolder ligt. De (gekleurde) lampjes creëren meteen een gezellige sfeer op je ‘goedkope’ feest.

Maak leuke slingers van oude kranten of bladen die je nog hebt liggen.

Maak van je goedkope feestje een themafeest! Vraag of iedereen in bv disco kleding verschijnt of een ander hysterisch thema. Op deze manier heb je zelf weinig versiering nodig om het feest kleur te geven;)

Versier je feestlocatie met kleine bosjes bloemen. Koop hiervoor goedkope bossen bloemen in op de markt en maak hier zelf kleine bosjes bloemen van.

goedkope feestartikelen

#lowbudget

De goedkoopste (tot €5) feestattributen voor ieder feest! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Geen avondeten

Plan je feest in de middag, na de lunch, en laat het eindigen vóór het avondeten. Of plan het juist na het avondeten. Dit bespaart kosten voor het verzorgen van een maaltijd.

Maak er een ‘Amerikaans’ feest van en vraag de gasten om zelf iets te drinken of eten mee te nemen. Als je dit bezwaarlijk vindt, geef dan aan dat het geen verplichting is. Als je jarig bent, geef dan aan dat het meegenomen eten en drinken in plaats van een cadeau is.

Spelletjes

Wil je graag wat vermaak bieden op je feest zonder dat het veel kost? Bedenk dan spelletjes die je samen kunt spelen, zoals zaklopen en andere Oudhollandse spelletjes, of bedenk een leuke quiz!

quiz tijdens feestje
Quiz tijdens feestje

Muziek

Bij het organiseren van een goedkoop feest denk je misschien niet meteen aan het huren van een bellenblaasmachine of rookmachine, maar de kosten voor het huren zijn meestal erg laag en het effect op de sfeer van het feest is groot;)

Party speakers mogen ook niet ontbreken op je feest. Leen ze van iemand die je kent of huur ze betaalbaar.

Nadat je de geluidsboxen hebt geregeld, wil je natuurlijk ook leuke muziek afspelen. Maak een afspeellijst op je eigen Spotify-account of op dat van iemand anders. Op deze manier voorkom je dat vrienden hun eigenzinnige muziekstijl afspelen.

Bespaar op het inhuren van een fotograaf, maar zorg er wel voor dat je lowbudgetfeest onvergetelijk wordt. Maak daarom een gezamenlijke groepsapp aan en vraag of alle genodigden op het feest foto’s willen maken. De foto’s kunnen dan worden gedeeld in de groepsapp.

Hapjes en drankjes

Goedkope hapjes kunnen heerlijk en gezond zijn. Denk aan zelf gepofte popcorn, diepvriespizza’s, verse groenten met hummus of tzatziki en zelfgemaakte sushi.

Beperk het drankenaanbod tot wijn of zelfgemaakte feestelijke sangria, bier en frisdrank.

Koop je hapjes en drankjes bij een goedkopere supermarktketen.

Een slimme tip: bewaar de aankoopbonnen van al je aankopen voor het feest, zodat je alles wat niet is aangebroken kunt retourneren;)

Vraag aan je gasten of iemand statafels heeft die je kunt gebruiken voor het feest.

supermarkt pizza
Supermarkt pizza

Genieten maar!

Met deze 18 tips heb je genoeg inspiratie om een geweldig lowbudgetfeest te organiseren! Door slim om te gaan met locatie, versiering, eten, drinken en vermaak, kun je een feest neerzetten waarbij je niet de hoofdprijs hoeft te betalen.

En bovendien draag je op deze manier ook nog eens bij aan het milieu door niet onnodig veel spullen aan te schaffen. Dus nodig je vrienden en familie uit, maak er een gezellige middag of avond van en geniet van het feest zonder je zorgen te maken over de kosten.

Veel plezier met het organiseren van jouw eigen lowbudgetfeest!

1 thoughts on “Low budget feest organiseren? 18 super tips!

  1. Marie schreef:

    Een tuinfeest is inderdaad een goede optie wanneer je budget niet zo groot is. Daarnaast is een tuinfeest ook erg gezellig! Huur een tent en barbecue en je hebt de basisingrediënten. Je kan je tuin overigens leuk aankleden en een thema hanteren!

Geef een reactie