Feest

Low budget feest organiseren? 18 super tips!

low budget feest2

In deze blog helpen wij jou met 18 bruikbare tips op weg met het organiseren van een super hip low budget feest. Een low budget feest is helemaal van deze tijd.

Je bent namelijk automatisch goed bezig voor het milieu door niet allerlei ‘onnodige’ spullen aan te schaffen. Daarnaast heb je meer de ondersteuning van andere mensen nodig wat het ‘wij gevoel’ voor het feest groter maakt.

Een low budget feest organiseren is natuurlijk bij uitstek ideaal als je ook echt maar weinig te besteden hebt of juist gewoon eens op een creatievere wijze een feest wil geven.

De 18 tips voor het organiseren van een low (goedkoop) budget feest:

Bepaal de locatie van je low budget feest. Je kunt je feest in je tuin of woonkamer houden. Maar misschien mag je het feest ook wel plaats laten vinden in het grote huis of tuin van je ouders, tante of vrienden. (zie tips tuinfeest).

Locatie en genodigden

Bedenk aan de hand van je gekozen locatie wie je uit wil nodigen en of dit ook mogelijk is binnen je budget. Lees om dit nader te bepalen eerst de onderstaande tips verder door.

Wellicht kun je een stuk meer mensen uitnodigen dan je in eerste instantie denkt;)

Nodig je vrienden, familieleden, kennissen, buren etc. via de mail of social media uit. Dit bespaart je de kosten van de papieren uitnodigingen. En een bijkomende voordeel is dat dit ook beter is voor het milieu.

#lowbudget

De goedkoopste (tot €5) feestattributen voor ieder feest! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Thema en versiering

Gebruik voor de versiering van je feestlocatie de kerstverlichting die op zolder ligt. De (gekleurde) lampjes creëren meteen een gezellige sfeer op je ‘goedkope’ feest.

Maak leuke slingers van oude kranten of bladen die je nog hebt liggen.

Maak van je goedkope feestje een themafeest! Vraag of iedereen in bv disco kleding verschijnt of een ander hysterisch thema. Op deze manier heb je zelf weinig versiering nodig om het feest kleur te geven;)

Versier je feestlocatie met kleine bosjes bloemen. Koop hiervoor goedkope bossen bloemen in op de markt en maak hier zelf kleine bosjes bloemen van.

Uitnodiging via Whatsapp

Geen avondeten

Geef je feest in de middag, na de lunch en laat het feest eindigen voor het avondeten. Of laat je feest juist na het avondeten plaatsvinden. Dit scheelt jou weer de kosten van het verzorgen van een maaltijd.

Maak er een ‘Amerikaanse’ party van door aan de genodigden te vragen of ze zelf iets te drinken of eten meenemen. Mocht je dit bezwaarlijk vinden, zeg erbij dat dit geen must is. Als je jarig bent, geef dan aan dat het eten en drinken wat ze meenemen i.p.v een cadeau is.

Spelletjes

Wil je graag zorgen voor wat vermaak op je feest dat bijna niets kost? Bedenk voor je goedkope feest spelletjes die je gezamenlijk kunt doen. Zoals zaklopen en andere oud Hollandse spelletjes, of bedenk een toffe quiz!

Pizza
Pizza, lekker en goedkoop

Muziek

Waar je misschien niet snel aan denkt bij het regelen van een goedkoop feest is het inhuren van een bellenblaasmachine of rookmachine. De kosten van het huren hiervan zijn erg laag. Het effect van deze machines is voor de beleving op je feest wel erg groot;)

Geluidsboxen mogen ook absoluut niet ontbreken op je feest. Leen ze van iemand die je kent! Ook geluidsboxen zijn eventueel betaalbaar om te huren.

Na het regelen van de geluidsboxen wil je natuurlijk ook toffe muziek afspelen. Maak een afspeellijst op je eigen Spotify account, of op die van een ander. Voorkom op deze manier dat bepaalde vrienden ineens hun eigenzinnige muziekstijl af gaan spelen.

Bespaar op het inhuren van een fotograaf, maar zorg er wel voor dat je low budget feest onvergetelijk wordt. Maak daarom een gezamenlijke groepsapp aan en vraag of alle genodigden op je feest, gedurende het feest kiekjes willen maken. De foto’s kun je dan met elkaar delen in je low budget app groep.

Hapjes en drankjes

Goedkope hapjes kunnen heerlijk zijn en tevens gezond. Denk eens aan…zelf gepofte popcorn, diepvriespizza’s, verse groentes met hummus of tzaziki en zelfgemaakte sushi.

Beperk je aanbod van drank door alleen voor wijn of (eigen bereide feestelijke) sangria, bier en fris te kiezen.

Koop je hapjes en drankjes in bij een goedkopere supermarktketen.

Super slim: bewaar de aankoopbonnen van al je aankopen van het feest zodat je alles wat niet aangebroken is kan retourneren;)

Vraag aan de genodigden of er mensen zijn met statafels die je kan gebruiken voor je feest.

One thought on “Low budget feest organiseren? 18 super tips!

  1. Marie schreef:

    Een tuinfeest is inderdaad een goede optie wanneer je budget niet zo groot is. Daarnaast is een tuinfeest ook erg gezellig! Huur een tent en barbecue en je hebt de basisingrediënten. Je kan je tuin overigens leuk aankleden en een thema hanteren!

Geef een antwoord