Feestdagen

Een paasfeest organiseren: bezorg jouw kinderen de leukste Pasen ooit!

paasfeest organiseren

Gelovig of niet: heel Nederland moet er begin maart aan geloven dat in april Pasen eraan zit te komen. In de winkels kun je al volop kiezen uit paaseieren en andere lekkernijen. Hoewel er een christelijke gedachte achter zit, hebben menig basisscholen kinderen opgevoed met een uitgebreid paasontbijt op de ochtend voor Pasen. Laten we dus eerlijk zijn: Pasen draait net als kerst om lekker eten en spelletjes spelen. Wil je jouw kinderen en hun vriendjes verrassen met een leuk paasfeest? Lees hier dan onze tips over het organiseren van een paasfeest.

Paasfeest organiseren? Met deze tips zo gepiept!

Maak van jouw huis een paashuis

Het voordeel van kinderfeestjes is dat je niet veel aandacht hoeft te besteden aan de versiering en het gewoon lekker in de woonkamer kan. Kinderen vinden het erg leuk om te knutselen en dat kan aan tafel.

Een bekend voorbeeld is het versieren van eieren. Zorg er wel voor dat de eieren gekookt zijn of van plastic, zodat ze niet kapot kunnen gaan tijdens het verven. Je kan verschillende potjes verf op tafel zetten, kwasten en stickers, zodat ze hun ei kunnen versieren zoals zij willen.

Om kinderen te motiveren om hun ei te versieren, kun je er een wedstrijd van maken. De winnaar kan dan bijvoorbeeld een zakje paaseitjes of een chocoladehaas winnen. Voor de rest van het huis kun je ervoor kiezen paashazen en paasslingers te kopen, schattige kuikentjes, noem maar op: alles wat erop wijst dat de lente er weer aankomt. Je kunt ook over de tafel een leuk paaskleed leggen, zodat het er vrolijk uit ziet en er niet gemorst kan worden tijdens het versieren.

#paasversiering

Voor een paasfeest is er van alles te koop. Zit er wat voor jou tussen?

Lekker aan het paasontbijt

Pasen is geen Pasen zonder een heerlijk uitgebreid ontbijt. Aan een gezellig aangeklede tafel kun je heerlijk genieten van alle zoete lekkernijen. Uiteraard is het leuk om bordjes en bekers in het lente thema te kopen. Wat kan je allemaal serveren?

Je kan beginnen met lekkere ranja of een jus d’orange of een kopje thee. Het gaat natuurlijk niet om het drinken, maar om het eten. Je kunt de tafel vullen met croissantjes, gekookte eieren, een paasstol en natuurlijk chocolade eitjes of een chocoladepaashaas.

Daarnaast is er volop breekbrood te koop, die je zowel hartig als zoet kan kopen. Voor kinderen zijn krentenbollen ook altijd een aanrader.

Swingend de lente in

Bij paasmuziek denk je misschien eerst aan de wat statige muziek die altijd in de kerk tijdens de paasdienst wordt gedraaid. Er zijn gelukkig genoeg liedjes die wat vrolijker zijn en bij het thema aansluiten. Leuk om mee te zingen, maar ook leuk om er op te dansen.

Je kan de kinderen de uitdaging geven om erop te dansen als hun favoriete dier in de lente. Zo kunnen kinderen als een paashaas, maar ook als een kuikentje dansen. Je kunt hier zo creatief mogelijk in zijn. Als je geen leuke liedjes kan vinden, kun je er altijd voor kiezen om nummers op te zoeken en die samen te zingen met kinderen. Ze leren rond die tijd veel liedjes op school en vinden het vast leuk om die nog even thuis extra te oefenen.

Paasfeest organiseren: leuke activiteiten

Nadat de kinderen hun ei hebben gedecoreerd, zal het misschien een uur later zijn. Je wilt niet de kinderen dan al naar huis sturen, dus het is tijd voor meer activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een kleine quiz met ze doen over Pasen en de lente, waarbij zij bijvoorbeeld moeten opnoemen welke bloemen er bloeien en welke jonge dieren er worden geboren.

Wie kan dan het beste een lammetje nadoen? Je zou hier ook een wedstrijdje van kunnen maken, waarbij er weer een klein presentje kan worden gewonnen.

Na dit wedstrijdje is het tijd voor de meest bekende activiteit: paaseieren zoeken! Als je naast bloemen ook wat bomen in de tuin hebt, is het leuk om daar ook gebruik van te maken. Daarbij moet je er wel op letten dat kinderen niet zonder toezicht erin gaan klimmen.  

Als alle eieren zijn gevonden kun je de kinderen nog even extra moe maken met een actieve activiteit. Je kunt voor een paasfeest ook een wedstrijd organiseren waarbij kinderen een paashaas moeten nadoen en zo snel mogelijk naar de overkant moeten springen. Je kunt de kinderen alleen laten springen met een timer of tegen elkaar laten springen.

Een paashaas in de bediening?

Als de kinderen helemaal gefocust zijn in hun spel om eieren te zoeken, wordt er vaak vergeten om tussendoor even te drinken of te eten. Als ouder is het lastig om de kinderen in de gaten te houden en de catering te verzorgen. Daarom is het aan te raden om professionele bediening in te huren.

Deze professionele obers kunnen bijvoorbeeld in een paashaaspak met een mandje eten rondlopen en de kinderen voorzien van lekkers. Zo heb je geen omkijken meer naar de catering, wordt het feest extra bijzonder met echte paashazen en krijgen de kinderen alsnog voldoende eten en drinken tussendoor. Zo vier je pas echt samen Pasen.

Geef een antwoord