Feestdagen

Zo organiseer jij het leukste paasfeest voor kinderen: tips en ideeën

paasfeest organiseren

Gelovig of niet: heel Nederland moet eraan geloven dat in april Pasen eraan zit te komen. In de winkels kun je al volop kiezen uit paaseieren en andere lekkernijen. Hoewel er een christelijke gedachte achter zit, hebben menig basisscholen kinderen opgevoed met een uitgebreid paasontbijt op de ochtend voor Pasen. Laten we dus eerlijk zijn: Pasen draait, net als kerst, om lekker eten en spelletjes spelen. Wil je jouw kinderen en hun vriendjes verrassen met een leuk paasfeest? Lees dan hier onze tips over het organiseren van een paasfeest.

Paasfeest organiseren? Met deze tips zo gepiept!

Maak van jouw huis een paashuis

Het voordeel van kinderfeestjes is dat je niet veel aandacht hoeft te besteden aan de versiering en het gewoon lekker in de woonkamer kunt houden. Kinderen vinden het erg leuk om te knutselen en dat kan aan tafel.

Een bekend voorbeeld is het versieren van eieren. Zorg er wel voor dat de eieren gekookt zijn of van plastic, zodat ze niet kapot kunnen gaan tijdens het verven. Je kunt verschillende potjes verf op tafel zetten, kwasten en stickers, zodat ze hun ei kunnen versieren zoals zij willen.

Om kinderen te motiveren hun ei te versieren, kun je er een wedstrijd van maken. De winnaar kan bijvoorbeeld een zakje paaseitjes of een chocoladehaas winnen. Voor de rest van het huis kun je ervoor kiezen paashazen en paasslingers te kopen, schattige kuikentjes, noem maar op: alles wat erop wijst dat de lente eraan komt. Je kunt ook over de tafel een leuk paaskleed leggen, zodat het er vrolijk uitziet en er niet gemorst kan worden tijdens het versieren.

paasversiering

#paasversiering

Voor een paasfeest is er van alles te koop. Zit er wat voor jou tussen?

Lekker aan het paasontbijt

Pasen is geen Pasen zonder een heerlijk uitgebreid ontbijt. Aan een gezellig aangeklede tafel kun je heerlijk genieten van alle zoete lekkernijen. Uiteraard is het leuk om bordjes en bekers in het lentethema te kopen. Wat kun je allemaal serveren?

Je kunt beginnen met lekkere ranja, jus d’orange of een kopje thee. Het gaat natuurlijk niet om het drinken, maar om het eten. Je kunt de tafel vullen met croissantjes, gekookte eieren, een paasstol en natuurlijk chocolade eitjes of een chocoladepaashaas.

Daarnaast is er volop breekbrood te koop, dat je zowel hartig als zoet kunt kopen. Voor kinderen zijn krentenbollen ook altijd een aanrader.

Swingend de lente in

Bij paasmuziek denk je misschien eerst aan de wat statige muziek die altijd in de kerk tijdens de paasdienst wordt gedraaid. Gelukkig zijn er genoeg liedjes die wat vrolijker zijn en bij het thema passen. Leuk om mee te zingen, maar ook leuk om erop te dansen.

Je kunt de kinderen de uitdaging geven om erop te dansen als hun favoriete dier in de lente. Zo kunnen kinderen als een paashaas, maar ook als een kuikentje dansen. Je kunt hier zo creatief mogelijk in zijn. Als je geen leuke liedjes kunt vinden, kun je er altijd voor kiezen om nummers op te zoeken en die samen met de kinderen te zingen. Ze leren rond die tijd veel liedjes op school en vinden het vast leuk om die nog even extra thuis te oefenen.

paashaaspak

#paashaaspak

Hoe leuk is dit paashaaspak? Bekijk alle pakken die er zijn.

Paasfeest organiseren: leuke activiteiten

Nadat de kinderen hun ei hebben versierd, zal het misschien al een uur later zijn. Je wilt de kinderen dan nog niet naar huis sturen, dus is het tijd voor meer activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een kleine quiz met ze doen over Pasen en de lente, waarbij ze bijvoorbeeld moeten opnoemen welke bloemen er bloeien en welke jonge dieren er worden geboren.

Wie kan dan het beste een lammetje nadoen? Hier kun je ook een wedstrijdje van maken, waarbij weer een klein presentje gewonnen kan worden.

Na dit wedstrijdje is het tijd voor de meest bekende activiteit: paaseieren zoeken! Als je naast bloemen ook wat bomen in de tuin hebt, is het leuk om daar ook gebruik van te maken. Daarbij moet je wel goed opletten dat kinderen niet zonder toezicht erin gaan klimmen.

Als alle eieren zijn gevonden, kun je de kinderen nog even extra moe maken met een actieve activiteit. Je kunt voor een paasfeest ook een wedstrijd organiseren waarbij kinderen als een paashaas moeten springen en zo snel mogelijk naar de overkant moeten gaan. Je kunt de kinderen alleen laten springen met een timer of tegen elkaar laten springen.

Een paashaas in de bediening?

Als de kinderen helemaal gefocust zijn in hun spel om eieren te zoeken, wordt er vaak vergeten om tussendoor even te drinken of te eten. Als ouder is het lastig om de kinderen in de gaten te houden en de catering te verzorgen. Daarom is het aan te raden om professionele bediening in te huren.

Deze professionele obers kunnen bijvoorbeeld in een paashaaspak met een mandje eten rondlopen en de kinderen voorzien van lekkers. Zo heb je geen omkijken meer naar de catering, wordt het feest extra bijzonder met echte paashazen en krijgen de kinderen alsnog voldoende eten en drinken tussendoor. Zo vier je pas echt samen Pasen.

Geef een reactie