Feest, Themafeest

Het organiseren van een ecologisch feest (duurzaam)

ecologisch feest organiseren

Bij het organiseren van een ecologisch feest is het uiteraard niet de bedoeling dat de klimaatkwestie het onderwerp van de hele dag wordt. Met ecologisch wordt ook duurzaamheid bedoeld. Dit betekent onder andere dus geen gebruik van plastic of andere vervuilende materialen. Hoe zorg je er dan alsnog voor dat het een geslaagd feest wordt voor jong of oud? Met deze tips maak je duurzaamheid weer hip!

Duurzame cadeaus

Normaal gesproken bemoeien we ons niet met elkaars cadeauwensen. Wie zijn wij om de ander te vertellen wat de gasten moeten meebrengen? Cadeaus kunnen echter ook een grote impact hebben op het klimaat. Een voorbeeld is het bestellen van cadeaus via webwinkels. Het gaat hierbij niet om een cadeau dat niet van plastic is gemaakt, maar de manier waarop het cadeau wordt bezorgd. Alle bestellingen worden namelijk geleverd met auto’s, boten of vliegtuigen.

De reis alleen al is enorm schadelijk voor het milieu. Daarnaast worden de producten vaak niet alleen in dozen verpakt, maar ook in plastic eromheen. Ga daarom na wat je graag wilt betekenen op het gebied van duurzaamheid.

Een bos bloemen kan net zo veel vreugde geven als een nieuwe tas. Mocht je toch voor accessoires willen gaan, onderzoek dan welke merken duurzaam zijn.

duurzaam cadeau

#duurzaamcadeau

Ontdek de mooiste duurzame cadeaus hier en geef de jarige echt iets wat bijdraagt aan beter milieu!

Ecologisch verantwoorde feestversiering

De tijd dat je urenlang ballonnen gaat blazen is (gelukkig) voorbij. Steeds meer winkels haken in op duurzaamheid en verbannen de plastic uit hun assortiment. Materiaal als papier en karton komen daarvoor in de plaats. Deze versiering is net zo leuk als plastic!

Je kan voor papieren pompons kiezen of kartonnen slingers. Voor een meer persoonlijke touch kun je ook leuke foto’s uitprinten en aan elkaar plakken als een slinger. Het uitprinten is wellicht iets minder milieuvriendelijk, maar alsnog minder schadelijk dan plastic.

Feestkleding kopen? Verschillende opties

Je wilt goed voor de dag komen op jouw feest, maar daarbij wil je in het kader van duurzaamheid ook een goed voorbeeld zijn. Hoewel goedkope kleding ook erg mooi kan zijn, is het bekend dat deze kleding erg schadelijk is voor het milieu en daarnaast in slechte omstandigheden zijn gemaakt.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw kleding tweedehands te kopen. Daarnaast zijn er gelukkig tegenwoordig veel kledingmerken die zorg dragen voor het klimaat en met duurzame producten maken. Zo kun je steeds vaker kleding kopen van gerecycled plastic, wat er ook nog eens mooi uit ziet.

Mocht je toch een kleiner budget hebben, dan kun je tijdens het winkelen oude kleding inleveren, zodat in ieder geval jouw oude garderobe alsnog een nieuw leven krijgt.

Voor een extra chique uitstraling kun je er ook voor kiezen om een jurk of pak te huren, als je zeker weet dat je je feestoutfit maar éénmalig gaat dragen.

Naast kleding kun je ook zorgen dat jouw schoenen duurzaam zijn. Zo zijn er vegan schoenen, wat betekent dat ze niet van dierlijke producten zijn gemaakt. Tevens voor de schoenen geldt dat er merken zijn die bekend staan om hun duurzaamheid.

slingers van papier

#versiering

In de webshop van Gallant & More staan meerdere duurzame opties. Bekijk het zelf eens!

Eten en drinken: denk aan het welzijn van dieren

Als het aankomt op eten en drinken is het uiteraard belangrijk dat het niet alleen goed is, maar ook nog steeds smakelijk. We begrijpen het als niet iedereen zit te wachten op een blaadje sla als snack.

We raden in het kader van milieuvriendelijkheid wel aan om niet al te veel vlees in te slaan. Het is een gegeven dat het produceren van vlees niet alleen schadelijk is voor het milieu, maar het welzijn van dieren is ook niet ideaal.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer vleesvervangers die bijna dezelfde smaak hebben als het vlees. Zo kun je de echte fanatieke vleeseters alsnog overtuigen om vegetarische keuzes te maken. Als je echt duurzaam wilt gaan, kies je voor de veganistische recepten.

Er zijn veel makkelijke en goedkope recepten te vinden die veganistisch zijn en ook nog eens zeer smakelijk. Naast eten kan ook drinken duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan biologische wijn en bier of huisgemaakte limonade.

Geef een reactie