Jubileumfeest

Plan het perfecte Sweet 18 feest met deze handige tips en ideeën!

sweet 18

Leuke ideeën voor je sweet 18 feest! Deze leeftijd van 18 is een belangrijke mijlpaal in het leven omdat je officieel volwassen bent. Het is een groot feest waard, maar hoe ga je dit aanpakken? Hier zijn onze tips en ideeën voor een geslaagde sweet 18 verjaardag!

Surprise party voor de 18 jarige organiseren

Wat is er nu leuker dan de 18-jarige flink in het zonnetje te zetten met een surprise party? Trommel wat vrienden op en zorg ervoor dat de jarige er niet achter komt.

Laat de 18-jarige ophalen van school of een andere plek met een limousine die je kunt huren via Huren.nl en breng hem of haar vervolgens naar huis. Natuurlijk met een glaasje bubbels, aangezien de magische leeftijd is bereikt.

sweet 18 uitnodiging

#uitnodiging

De leukste kaarten voor een sweet 18! Zorg dat je goed voor de dag komt met een toffe uitnodiging.

Eenmaal thuis staat er een butler klaar met een heerlijke welkomstdrankje. Maar dat is niet alles! Alle vrienden zijn er ook en met een oorverdovend lawaai komen ze tevoorschijn! Met zijn allen wordt er getoost!

Aantal gasten en het budget

Een belangrijke factor bij het organiseren van een sweet 18 feest is het bepalen van het aantal gasten en het budget voor het feest. Hoeveel gasten je uitnodigt, hangt af van de grootte van de locatie en de persoonlijke voorkeur van de jarige. Wil hij of zij liever een intiem feestje met alleen goede vrienden en familie, of juist een groot feest waarbij iedereen welkom is?

Ook het budget is een belangrijke overweging. Hoeveel wil je uitgeven aan het feest? Wil je bijvoorbeeld een professionele cateraar inhuren, of liever zelf het eten en drinken verzorgen? En welke activiteiten wil je organiseren tijdens het feest?

Het bepalen van het aantal gasten en het budget kan soms lastig zijn, maar het is belangrijk om hier duidelijkheid over te hebben voordat je begint met de planning van het feest. Zo voorkom je dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan en kun je het feest plannen binnen jouw mogelijkheden.

groot feest organiseren
Groot feest organiseren

Decoratie op de sweet 18 party

Hier zijn enkele leuke decoratietips om ervoor te zorgen dat jouw sweet 18 feest eruit springt:

 • Ballonnen zijn altijd een hit! Kies ballonnen in de kleuren van het thema van jouw feest en maak er creatieve ballonbogen van om de ingang of de dansvloer te versieren.
 • Maak een fotobooth. Hang een mooie achtergrond op en leg wat grappige foto props neer. Jouw gasten zullen het geweldig vinden om foto’s te maken en te delen op social media!
 • Zet een snoepbuffet op. Geef jouw gasten het gevoel alsof ze in een snoepwinkel zijn. Zet grote potten gevuld met snoepjes en lekkernijen neer en laat jouw gasten genieten van hun favoriete zoetigheden.
 • Gebruik lichtslingers om een gezellige sfeer te creëren. Hang ze op langs de muren of over de dansvloer om een feestelijke en intieme sfeer te creëren.
 • Huur een lichtgevende dansvloer. Als je echt indruk wilt maken, overweeg dan om een lichtgevende dansvloer te huren. Het zal een enorme impact hebben op de sfeer van het feest en jouw gasten zullen er dol op zijn.

Met deze decoratietips zorg je ervoor dat jouw sweet 18 feest onvergetelijk wordt en dat je nog jarenlang kunt terugkijken op een geweldige avond met vrienden en familie.

18 jaar feestattributen

#feestversiering

De leukste feestattributen voor een 18-jarige! Zorg dat je goed voor de dag komt.

Tips voor een cadeau voor de 18-jarige

Ben je op zoek naar originele cadeautips voor een 18-jarige? Dan heb ik hier een paar ideeën die zeker in de smaak zullen vallen!

 • Als vriendengroep of ouder zijnde is dit het moment om de eerste rijles aan te bieden. Het behalen van het rijbewijs is voor veel jongeren een belangrijke mijlpaal en het is een cadeau waar hij of zij nog lang plezier van zal hebben.
 • Naast de rijles is het ook leuk om te zorgen voor een aantal lekkere flesjes alcohol voor de jarige. Denk bijvoorbeeld aan een speciaalbiertje of een flesje wijn. Hiermee kan hij of zij samen met vrienden of familie proosten op deze bijzondere dag.
 • Een ander leuk idee is om een weekendje weg te plannen met een stel vrienden. Samen er even tussenuit, nieuwe herinneringen maken en genieten van elkaars gezelschap. Kies een bestemming die past bij de interesses van de jarige en maak er een onvergetelijk weekend van.
 • Cadeaubon voor favoriete winkels: Laat ze zelf iets uitkiezen door een cadeaubon te geven van hun favoriete kledingwinkel, elektronicawinkel of boekhandel.
 • Abonnement op een streamingdienst: Een jaarabonnement op een streamingplatform voor films, series, muziek of games kan een perfect geschenk zijn voor ontspanning en vermaak.
 • Cursus of workshop: Als de persoon een specifieke interesse of hobby heeft, overweeg dan om een cursus of workshop te geven om hun vaardigheden te ontwikkelen.
 • Fotoboek: Verzamel foto’s van hun leven tot nu toe en maak er een gepersonaliseerd fotoboek van. Het is een tastbare herinnering aan hun 18e verjaardag.
 • Fitnessabonnement: Voor iemand die graag actief bezig is, is een abonnement op een sportschool of een specifieke sportclub een nuttig en motiverend cadeau.
 • Personaliseerbaar sieraad of accessoire: Denk aan een armband, ketting of sleutelhanger met hun naam, initialen of een speciale datum gegraveerd erop.
 • High-tech gadget: Een nieuwere versie van hun favoriete gadget, zoals een smartphone, smartwatch of koptelefoon, kan hen zeker verrassen.
 • Cocktails laten bezorgen is ook een super tip! Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die cocktails thuisbezorgen. Kies een aantal lekkere cocktails uit en verras de jarige hiermee. Zo kan hij of zij samen met vrienden of familie genieten van heerlijke cocktails en het feestje thuis voortzetten.

Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan met deze cadeautips. Vergeet niet om het cadeau af te stemmen op de persoonlijkheid en interesses van de jarige. Zo maak je het cadeau extra persoonlijk en speciaal.

Cocktails thuisbezorgd

#cocktails

Super leuk om cadeau te doen aan een 18-jarige: cocktails! Kant-en-klare heerlijk cocktails!

Activiteiten op het sweet 18 feest!

Een sweet 18 is een bijzondere mijlpaal en daarom is het belangrijk om het goed te vieren. Hier zijn enkele leuke activiteiten die je kunt organiseren voor een sweet 18 feest.

Thema-feest

Een themafeest is altijd leuk en er zijn veel verschillende thema’s om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een Hollywood-feest organiseren, een glitter- en glam-feest of een jaren ‘80-feest. Zorg ervoor dat je het thema goed communiceert, zodat iedereen in de juiste outfit komt.

Karaoke avond

Een karaoke avond is een geweldige manier om iedereen op de dansvloer te krijgen en te zingen! Huur een karaoke set en laat iedereen zijn/haar favoriete nummers zingen.

Escape room

Als je op zoek bent naar iets meer uitdagends, reserveer dan een privé escape room voor jou en je vrienden. Het is een leuke manier om te zien wie er goed is in het oplossen van puzzels en raadsels.

Cocktailworkshop

Een cocktailworkshop is ook een geweldige manier om te socializen en te genieten van heerlijke drankjes. Huur een cocktailshaker in en leer hoe je de perfecte cocktail maakt.

Dagje uit

Ga met een groep vrienden naar een pretpark, dierentuin of een ander soort attractie. Het is een leuke manier om herinneringen te maken en samen tijd door te brengen.

Heren- of damesavond

Als je niet voor een surprise party gaat, is het ook een gaaf idee om een echte heren- of damesavond te organiseren. Nodig alle vrienden uit en vraag of ze verkleed als dame of heer willen verschijnen op het feest. Om vervolgens uitgebreid te tafelen. Tijdens het diner worden herinneringen opgehaald uit het verleden van de 18-jarige. Wel zo leuk!

Lees ook: tips voor een 21 diner

Toekomst voorspellen

Ook is het een leuk om de jong volwassene alvast zijn toekomst uit te laten uitstippelen voor de camera. Uiteraard doen alle vrienden mee, dit is hilarisch materiaal voor later!

Tot slot

Een Sweet 18 feest organiseren kan een uitdaging zijn, maar met deze tips en ideeën wordt het zeker weten een succes. Het is handig om ruim van tevoren een tijdschema te maken en allereerst ongeveer 6 weken van tevoren de uitnodigingen te versturen. Het bepalen van het aantal gasten en het budget zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Ook het kiezen van activiteiten en decoraties zijn essentieel voor het creëren van de perfecte sfeer op het feest. Tot slot kunnen originele cadeautips, zoals een rijles, weekendje weg, lekkere flesjes alcohol of cocktails laten bezorgen, het Sweet 18 feest helemaal compleet maken. Maak van jouw Sweet 18 feest een onvergetelijke ervaring!

Geef een reactie