Wijn

Boeken over wijn uit de Bordeaux streek: dit zijn de 9 beste!

boeken over wijn uit de bordeaux streek

Bordeaux is een grote stad in het zuidwesten van Frankrijk. De beste 9 boeken over Bordeauxwijnen hebben wij in dit artikel uiteengezet. Maak zelf een keuze uit deze boeken over wijn uit de Bordeaux streek.

Boeken over wijn uit de Bordeaux streek: kom alles te weten!

Kom met deze boeken snel meer te weten over wijnbouw in deze streek, over de druivensoorten die hier groeien, en over de allerlekkerste en meeste voordelige wijnen die dit Franse gebied voortbrengt!

Deltas wijnbibliotheek nr. 2 Bordeaux van Rolf Bichsel

Het tweede deel van de serie Deltas wijnbibliotheek gaat over Bordeauxwijnen. Anders dan wat veel mensen denken zijn wijnen uit deze streek niet alleen maar de klassieke rode wijnen. Er komen ook steeds meer dessertwijnen en witte wijnen uit de Bordeaux streek.

Dit boek geeft je een uitstekende methode om wijn te vinden die het beste past bij je persoonlijke smaak. Je komt met dit boek meer te weten over de factoren die de kwaliteit van de wijn het meeste beïnvloeden, de invloed die deze factoren hebben op de smaak, de prijs en de bewaarmogelijkheid van de wijn, welke wijn bij welke culinaire gelegenheid past, en welke wijngebieden er in de Bordeauxstreek zijn.

Deltas wijnbibliotheek nr. 2 Bordeaux van Rolf Bichsel

#wijnbouwers

Ook de wijnbouwers van Bordeaux komen aan bod, en er wordt een presentatie gegeven van de beste en meest gunstige geprijsde wijnen. Hierdoor weet je straks sneller welke Bordeauxwijnen je zou moeten kopen als je in de winkel staat, of als je online wijn gaat shoppen.

Deze editie van Deltas wijnbibliotheek is geschreven door Rolf Bichsel, die hoofdredacteur is van het internationaal blad Vinum. Hij weet dus waar hij over schrijft. Sterker nog, hij woont zelfs in Bordeaux, dus kan als geen ander weten wat er speelt in de wereld van de Bordeauxwijnen.

Voor nog geen 10 euro kun je dit boekje – dat overigens 77 pagina’s telt – al kopen.

Bordeaux Legendary Wines van Michel Dovaz

In deze tour langs Bordeaux kastelen vertelt Michel Dovaz (een internationaal bekende wijnexpert) je alles over de magische Bordeaux streek.

Dit boek, dat voorzien is van vele prachtige foto’s, presenteert je de fantastische geschiedenis van de vele kastelen in de Bordeaux streek die sinds de 17e eeuw in bedrijf zijn, en presenteert je ook een catalogus met wijnen van 125 van deze kastelen.

Bordeaux Legendary Wines van Michel Dovaz

#proefnotities

Dit alles compleet voorzien van proefnotities van recente jaargangen. Al met al is Bordeaux Legendary Wines een uniek boek, dat bestaat uit bijna 300 pagina’s.

Je kunt dus wel even plezier hebben aan dit boek, na aankoop. Voor rond de 70 euro is dit bijzondere wijnboek (dat overigens in het Engels is geschreven) van jou. Je krijgt hiervoor een hardcover exemplaar.

Bordeaux wijnen van Gilbert Horobin

Bordeaux is synoniem voor goede wijn. Deze Franse wijnstreek staat al meer dan 100 jaar goed op de kaart, en de meeste wijndrinkers hebben wel eens een wijntje uit deze streek gedronken.

Mooi aan wijnen uit deze streek is dat ze een enorme verscheidenheid aan stijlen en smaken kennen. Dit boek geeft een volledig overzicht van al die wijnen, waarbij hun geschiedenis, hun eigenschappen, en de beroemdste wijnhuizen die deze wijnen produceren tegen het licht worden gehouden.

Bordeaux wijnen van Gilbert Horobin

#pairen

In totaal zijn er in dit boek meer dan 150 foto’s opgenomen van wijnflessen. Bovendien is er aandacht voor praktische zaken, zoals het kopen en serveren van wijn, en het ‘pairen’ van Bordeauxwijnen en gerechten.

Al met al is Bordeauxwijnen van Gilbert Horobin een interessant boek waarmee je breed wordt geïnformeerd over alles over wijn uit deze prachtige Franse streek.

Het boek telt 160 pagina’s, komt als hardcover, en dat voor een prijs nog onder de 20 euro! Hiervoor krijg je een goed en licht gelezen exemplaar.

Bordeaux wijnatlas en encyclopedie van Hubrecht Duijker

Hubrecht Duijker is een van Nederlands meest geprezen wijnexperts en wijnauteurs. Hij schreef deze wijnatlas over Bordeauxwijnen met de bedoeling om je een deskundig advies te geven over de aankoop van wijnen uit deze streek.

De keuze is enorm, en met zijn adviezen kun je straks gemakkelijker de juiste wijnen selecteren, waardoor je beter inkoopt, tegen een lagere prijs.

Bordeaux wijnatlas en encyclopedie van Hubrecht Duijker

#kennis

De aanschafprijs van dit boek (22 euro inclusief servicekosten) verdien je dan ook vrij snel terug als je de kennis uit dit boek in je opneemt, en daar je voordeel mee doet in de praktijk, als je bij de supermarkt, bij de drankhandel, of online je aankopen van Bordeauxwijnen doet.

Goed om te weten is dat het hier gaat om een flink wijnboek, dat bestaat uit wel 400 pagina’s. Hiermee heb je maanden leesvoer, en kun je je meer dan goed gaan verdiepen in de hele wereld van Bordeauxwijnen. Wellicht ben jij straks zelfs wel een expert op het gebied van Bordeauxwijnen.

Selectie Bordeaux van Hubrecht Duijker

Nog een boek van Hubrecht Duijker in dit rijtje van beste boeken over Bordeauxwijnen. In Selectie Bordeaux worden de 250 meest koopwaardige wijnen uit deze streek geproefd, gekozen en beschreven.

Selectie Bordeaux van Hubrecht Duijker

#bijzonder

Dit is een bijzonder boek, met speciaal door de auteur geselecteerde wijnen. Hubrecht Duijker heeft een bijzondere interesse voor Bordeauxwijnen. De wijnen die in dit boek worden beschreven zijn niet de meest bekende wijnen uit de streek, maar zijn wel allen van een uitstekende kwaliteit, en hebben daarnaast ook een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. ‘Value for money’ bieden deze wijnen dus zeker!

Elke wijn wordt in Selectie Bordeaux op een kernachtige wijze beschreven, waarbij ook het etiket wordt getoond, en het tijdstip waarop de wijngaard (waar de betreffende wijn gemaakt is) te bezoeken is.

Voor nog geen tientje is dit geweldige hardcover boek in jouw bezit. Hiervoor krijg je bijna 150 pagina’s aan leesvoer over Bordeauxwijnen. Dit boek is op dit moment enkel te koop in gebruikte (maar goede) staat.

Bordeaux en zijn wijnen van R. Joseph

Voor je ligt (straks) een onweerstaanbaar portret van de cultuur, de geschiedenis, de landschappen, de mensen, en vooral van de wijnen van de Bordeaux streek.

Bordeaux en zijn wijnen van R. Joseph

#ontdekkingstocht

In dit boek word je meegenomen op ontdekkingstocht door alle uithoeken en wijngebieden van de Bordeaux streek. Van de gelijknamige stad naar de wijngebieden van de Medoc. En dan zuidwaarts naar Sauternes, Barsac en Graves, en verder, onder meer via de Dordogne naar Pomerol.

De meeste interessante en aan te bevelen wijnen uit Bordeaux zijn opgenomen in deze gids. Voor nog geen 10 euro ben je de eigenaar van dit boek. Hiervoor krijg je een hardcover met 144 pagina’s.

Al met al een leuk boekje, dat gemakkelijk wegleest, en te krijgen is voor een meeneemprijsje.

Belgische wijnbouwers in de Bordeaux van Dirk de Mesmaeker

In België drinkt men veel en graag wijn uit de Bordeaux streek. Ook waardeert men in België de grootte keuze aan wijnen uit deze streek.

Wat veel minder bekend is, is dat niet minder dan 35 Belgische wijnbouwers het wijnbouw avontuur zijn aangegaan in Bordeaux. En vaak met groot succes.

Belgische wijnbouwers in de Bordeaux van Dirk de Mesmaeker

#belgië

Onder het geweldige motto “de beste Bordeauxwijnen komen uit België”, worden in dit boek een aantal vooraanstaande wijnbouwers van Belgische nationaliteit belicht.

Dit wijnboek gaat dieper in op de man en vrouw achter de wijn, het wijndomein, de wijnsoorten, de vinificatiemethoden, en de wijnhandel.

Verder zijn er in dit prachtige wijnboek proefnotities opgenomen van meer dan 70 Bordeauxwijnen, lekkere adresjes, en toeristische tips. Dit boek verscheen in 2012, en bestaat uit 256 pagina’s.

De prijs is slechts 17,50 euro. Op het platform van Bol kreeg dit boek verder al eenmaal een recensie met 5 sterren!

Bordeaux Alternatief van Benoit De Coster

Wil je vooral meer informatie krijgen over de wijnhuizen die er in de Bordeaux streek zijn? Dit is Bordeaux Alternatief waarschijnlijk een van de beste keuzes die je kunt maken, als je op zoek bent naar een boek hierover.

Benoit De Coster evalueert elk van de opgenomen wijnhuizen via een eigenzinnig systeem. Je ziet zo snel wat bepaalde wijnhuizen in deze Franse streek je te bieden hebben, en wat niet.

Bordeaux Alternatief van Benoit De Coster

#wijnhuizen

Ook de wijnen die deze huizen voortbrengen worden onder de loep genomen. Goed om te weten: in dit boek zijn niet enkele zeer goede of zeer bekende wijnhuizen opgenomen, en hetzelfde geldt eigenlijk voor de besproken wijnen.

Verwacht dus een goede variatie in de wijnhuizen en wijnen die in beschouwing worden genomen; zowel bekend als minder bekend, en zowel goed als minder goed.

Deze hardcover bestaat uit 263 pagina’s. Voor 36,94 euro ontvang je een exemplaar in gebruikte (maar goede!) staat. We troffen online nog geen beoordelingen aan over Bordeaux Alternatief, maar wie weet ben jij de eerste die een recensie schrijft over dit boek, na het lezen ervan!

Bordeaux (de befaamde Grand Crus Classés 1855-2005) van Ferrand

Dit 319 pagina’s tellende referentiewerk behandelt de 60 klassieke Bordeauxwijnen van de beroemde classificatielijst van 1855, van premier grand cru classé tot tweede, derde, vierde, en vijfde cru.

Alle grote chateaus stellen voor het eerst hun deuren open, en openbaren hun prachtige interieurs en hun bijzondere wijnkelders. De meest bijzondere wijnhuizen komen daarbij aan bod. De mooiste rode wijnen ter wereld komen uit de Franse Medoc streek, vlak bij de stad Bordeaux.

Bordeaux (de befaamde Grand Crus Classés 1855-2005) van Ferrand

#kwaliteit

Al in 1855 werd hun kwaliteit geprezen als gevolg van de classificatielijst van dat jaar. De auteur van dit boek neemt je onder andere mee naar de Medoc streek en andere plekken in de Bordeaux streek, en ging daar naar alle eigenaren van wijnhuizen.

Dit resulteerde in een portret van die wijnhuizen, dat wordt geïllustreerd met exclusieve en prachtige foto’s. Oude kloosters, schitterende fantasiepaleizen, en fraaie uitstalkasten zijn verspreid over dit grote wijngebied. Erachter staan de gebouwen die vaak worden omschreven als kelders. De geschiedenis van de chateaus lijkt soms wel een sage!

Dit behoorlijk dikke wijnboek over Bordeauxwijnen is te krijgen voor 89,50 euro, uiteraard bij Bol.com, de winkel van ons allemaal!

Geef een reactie