Wijn

Boeken over wijn uit de Elzas streek: dit zijn de 4 beste!

boeken over wijn uit de elzas streek

De beste boeken over wijn uit de Elzas streek hebben we in dit artikel voor je op een rij gezet. Wil je meer weten over wijn uit deze Franse streek (lees ook: Franse wijnboeken), over de wijngebieden en/of wijngaarden, over de druivensoorten die er groeien, of over de bezienswaardigheden, hotels en restaurants die er in de Elzas zijn te vinden? Of wil je gewoon weten welke Elzas wijnen je het beste kunt drinken, en/of welke Elzas wijnen voordelig zijn te kopen. Dan kunnen een of meerdere van deze wijnboeken jou waarschijnlijk wel verblijden!

Beste boeken over wijn uit de Elza streek: een mooie selectie!

Met deze boeken over wijn uit de Elzas streek hoef je je geen moment te vervelen. Heerlijk leesvoer van de beste auteurs op het gebied van wijn.

De goede wijnen van Loire, Elzas, Champagne van Hubrecht Duijker & Jan Jonker

Alweer een boek van Hubrecht Duijker, een van de beste wijnauteurs van Nederland! Duijker gaat in dit boek in op wijnen uit 3 streken, namelijk uit het Loire, Elzas en Champagne gebied.

De goede wijnen van Loire, Elzas, Champagne van Hubrecht Duijker & Jan Jonker

#verschillend

In de 200 pagina’s die dit boek telt kom je alles te weten over de wijnen uit deze 3 streken, en zo kun je straks ook een goede vergelijking maken tussen de wijnen uit deze gebieden, die toch echt zeer verschillend zijn.

Goed aan dit boek is de behandeling van vele wijnen. Per wijn ontvang je een duiding van de smaak, en de overige kenmerken.

Voor nog geen 12 euro kun je deze hardcover al aanschaffen, weliswaar in gebruikte (maar goede) staat. Op het platform van Bol mocht dit boek al een beoordeling ontvangen met de maximale score van 5 sterren.

ELZAS Een reisgids voor wijn- en wijnproevers van Hubrecht Duijker

Ook dit boek is geschreven door Hubrecht Duijker, maar in dit boek gaat hij wel uitsluitend in op wijnen uit de Elzas streek. Dit boek moet eigenlijk meer gezien worden als reisgids.

Duijker neemt je namelijk mee op reis door de Elzas streek, en laat je de mooiste wijngaarden en wijnen zien die er hier te vinden zijn.

ELZAS Een reisgids voor wijn- en wijnproevers van Hubrecht Duijker

#fijnproevers

Dit boek is goed geschikt voor wijn- en fijnproevers, en het blijft in dit boek dan ook niet bij uitsluitend wijn, want je krijgt ook goede tips voor eten en restaurants. En ook de bezienswaardigheden in de Elzas streek belicht Duijker op zijn manier erg goed.

Al met al is dit een fantastische reisgids, om thuis te lezen, of (en dat is misschien nog beter), om mee te nemen als je zelf op reis bent in deze waanzinnige Franse streek.

Vanaf 100 euro is deze paperback van jou. Hiervoor krijg je een gids die bestaat uit 136 pagina’s. Genieten maar zouden wij zeggen!

De Elzas-Wijnroute van Etienne van Steenberghe

De Elzas-Wijnroute heeft als ondertitel ‘witte wijn als rode draad’. En die ondertitel is erg toepasselijk, want met dit boek maak je een reis van Marlenheim tot Thann.

De auteur laat je bovendien op ongedwongen wijze zelf kennismaken met het Elzas wijngebied. Je vindt in dit gebied immers veel praktische informatie over bezienswaardigheden, originele manifestaties, gezellige restaurants, leuke hotelletjes, meer dan uitstekende wijnbouwers, verrassende fiets- en wandelroutes, en traditionele wijnfeesten. Kortom, een gebied om echt te gaan verkennen, en om echt in te gaan genieten!

De Elzas-Wijnroute van Etienne van Steenberghe

#wijngebieden

In de 263 pagina’s die dit boek telt krijg je werkelijk van alles uitgelegd, en word je echt van alles getoond met betrekking tot het Elzas gebied en de wijngebieden daarbinnen.

Voor een kleine 16 euro ben jij de eigenaar van dit boek! Bestel je vandaag, dan kun je dit boek morgen nog in huis hebben.

Golf En Wijn Elzas van Gert Crum

De culinaire reputatie van de Elzas streek is groot, en menig wijnliefhebber kan hier zijn hart leven. De Elzas is in Nederland vooral bekend als wijnbouwgebied. Vooral wijnen als de Pinot Blanc d’Alsace, en Riesling d’Alsace doen het bij ons erg goed. Toch is het niet uitsluitend wijn, wat de Elzas streek maakt.

Ook golfers kunnen prima uit de voeten in deze streek, en dit is iets wat veel minder mensen weten… Het Elzasgebied kent vele golfbanen waar je je slag als golfer onder een aangename temperatuur kunt slaan.

Golf En Wijn Elzas van Gert Crum

#crum

Gert Crum (een van de bekendste wijnschrijvers van Nederland), neemt je in deze gids mee langs de officiele route des Vins d’Alsace. Behalve de mooiste wijngaarden en de beste caves komen ook andere zaken goed aan bod.

Denk hierbij aan hotels, restaurants, bezienswaardigheden, en natuurlijk de mooiste golfbanen, die op de route liggen. Zin in een goed glas wijn uit de Elzas, nadat je op een van de mooiste banen van Frankrijk hebt gegolfd?

Golf En Wijn Elzas van Gert Crum verklapt alle geheimen en details! Voor slechts 6,50 euro is deze gids – die 126 pagina’s telt – in jouw bezit. Op het platform van Bol werd deze mooie gids tot nu toe 2 keer beoordeeld, en wel met de maximale score van 5 sterren! Golf En Wijn Elzas is dus echt een aanrader.

Geef een reactie