Wijn

Boeken over rosé wijn: dit zijn de 6 beste!

boeken over rosé wijn

De 6 beste boeken over rosé wijn beschrijven we voor jou in dit artikel. In voorgaande artikelen hebben we de beste boeken over rode wijn, en de beste boeken over witte wijn al op een rij gezet voor je, maar rosé wijnen verdienen ook de aandacht, en ook over deze wijnsoort zijn meer dan voldoende boeken geschreven.

Boeken over rose wijn: kies jouw favoriete boek uit!

Maak dan ook kennis met onderstaande boeken over rosé, bijvoorbeeld hoe je rosé dient te combineren met eten, waar je de beste rosé wijnen koopt & de tips van de consumentenbond. Alvast veel leesplezier met een of meerdere van deze boeken.

Rosé van Cees van Casteren en Magda van der Rijst

Hoe vind je de juiste fles rosé, voor de juiste gelegenheid? Dit boek geeft daar een goed antwoord op. Voor dit boek zijn honderden rosé wijnen geproefd, en van een smaakomschrijving voorzien.

Rosé wijn combineren met gerechten? Ook daar wordt genoegzaam op ingegaan in dit boek.

Rosé van Cees van Casteren en Magda van der Rijst

#druivensoorten

Daarnaast komen de verschillende druivensoorten die worden gebruikt om rosé wijn te maken goed onder de loep, en krijg je een indruk hoe de verschillende druivensoorten en de herkomst van de druiven de uiteindelijke smaak beïnvloeden.

Het motto van de auteurs van dit boek is: “haal het lekkerste uit de fles.” Of ze daarin geslaagd zijn, dat mag je zelf beoordelen als je dit boek hebt gelezen, maar wij vinden in ieder geval van wel!

Met 96 pagina’s is dit niet het dikste roséboek dat er in de handel is te vinden, maar dat neemt niet weg dat dit boek je veel informatie biedt voor als je meer wilt weten en leren over rosé. Voor 14,95 euro is dit boek van jou!

La Vie En Rose (plezier met wijn) van Sjoerd Pleijsier

Ga je mee op reis naar de Provence (Frankrijk)? De auteur van dit boek wordt al meer dan 30 jaar betoverd door dit magische wijngebied in Zuid-Frankrijk. Hij viert er zijn vakanties, en proeft er vele rosé wijnen.

De inhoud van dit boekje is als rosé zelf, namelijk licht verteerbaar, kruidig, en fris. Sjoerd Pleijsier bericht je uitvoerig over spijs en drank, en over verloren liefdes.

La Vie En Rose (plezier met wijn) van Sjoerd Pleijsier

#supermarkt

In dit boek blijft het verder niet bij rosé wijn uit de Provence. Sjoerd Pleijsier proeft en beschrijft ook rosé wijnen die gewoon in Nederland en België zijn te krijgen, bijvoorbeeld in de supermarkt.

Ook dit boekje bestaat uit 96 pagina’s. Voor nog geen 11 euro heb jij hem al in je bezit! Hiervoor krijg je een paperback, in gebruikte (maar goede) staat.

Rood, wit en soms rosé (een ontdekkingstocht door de wereld van wijn) van Annick Schreuder

Wijn drinken is goed, en gezond, maar weten wat je drinkt is nog beter! In dit boek (dat bestaat uit 224 bladzijden) neemt Annick Schreuder je mee op ontdekkingstocht in de wereld van wijn, waaronder de wereld van rosé wijn.

Zij heeft zelf een wijngaard in de Bourgogne, en maakt dus zelf wijn, en oogst zelf druiven. Hier vertelt ze je in dit boek van alles over.

Rood, wit en soms rosé (een ontdekkingstocht door de wereld van wijn) van Annick Schreuder

#wijnbouwers

Maar het blijft niet bij haar eigen wijngaard, ze bezocht voor dit boek ook wijnbouwers in Duitsland en Argentinië, en ze had voor dit boek ook contact met verschillende wijnkenners en wijnexperts.

Ook krijg je uitleg over het maken van wijn (lees ook: boeken over zelf wijn maken) en de verschillende soorten druiven die er zijn. Al met al is Rood, wit en soms rosé een veelzijdig boek over wijn, geschreven uit het perspectief van een wijnbouwer en liefhebber van wijn.

Verwacht in dit boek niet een uiteenzetting van de beste wijnen (en de beste rosé wijnen), maar wel een gepassioneerd en veelzijdig verhaal over wijn.

Dit boek leest gemakkelijk weg, en is luchtig geschreven. Bovenal is het een ontspannend en origineel wijnboek! Op Bol.com werd dit boek 3 keer beoordeeld met de maximale 5 sterren, wat aangeeft dat het hier om een uitmuntend wijnboek gaat. Voor slechts 19,95 euro is deze paperback van jou!

De lekkerste rosé van Harold Hamersma

Het kon niet missen, ook Harold Hamersma, een van Nederlands grootste wijnrecensenten heeft een boek geschreven over rosé wijn! Rosé wijn is weer helemaal terug van weggeweest.

Al jaren is deze wijnsoort aan een opmars bezig, en de meeste wijnlanden produceren dan ook rosé wijn. Door de toenemende vaag in de markt is ook het aanbod van rosé wijnen sterk toegenomen. In de markt is er dan ook van alles te krijgen, van lichtroze tot rode rosé, en van goedkope tot hele dure rosé.

De lekkerste rosé van Harold Hamersma

#combineren

Rosé is ook beter te combineren dan je denkt. Het is zeker niet zo dat je rosé alleen maar kunt drinken op een warme zomeravond, want diverse rosé soorten zijn ook aan tafel goed te gebruiken in combinatie met een diner of lunch.

Maar de juiste rosé kiezen voor het juiste moment, dat is natuurlijk wel een vak apart. Gelukkig geeft dit boek De lekkerste rosé jou de juiste adviezen. Harold Hamersma proefde voor dit boek alle rosé wijnen, en alleen de allerbeste en de meeste lekkere zijn in deze handige en overzichtelijke gids opgenomen.

Bij het proeven beperkte hij zich uitsluitend tot rosé wijnen die zijn te krijgen bij supermarkten, slijterijen, drank speciaalzaken en bij webwinkels. Bij elke rosé wijn die Hamersma voor dit boek proefde zijn goede commentaren van hem opgenomen.

Dit boek van Harold Hamersma mag niet ontbreken in jouw boekenkast, als je op zoek bent naar een goed boek over rosé, waar je jarenlang uit kunt putten. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten om dit boek aan te schaffen, want voor 14,95 euro is dit 169 pagina’s tellende wijnboek van jou.

Rood, Wit, Rose (de druif, de steek en meer onmisbare wijnfeiten) van Jonathan Ray

Nog een uitstekend wijnboek, waarin veel is te vinden over rosé wijn. Dit boek moet worden gezien als een goed basisboek voor wijnliefhebbers, waarin je uitleg krijgt over de vele verschillende soorten druiven die er zijn (zowel rode als witte druivensoorten), hun smaak en hun eigenschappen.

Verder is er veel aandacht voor de herkomst van bepaalde wijnen, de smaak per streek, het klimaat en de productiemethoden, en de invloed van de grondsoorten op de uiteindelijke wijn. Zoals in veel wijnboeken vind je ook in dit wijnboek informatie over het bewaren, proeven en serveren van (witte) wijn.

Rood, Wit, Rose (de druif, de steek en meer onmisbare wijnfeiten) van Jonathan Ray

#smaak

Na het lezen van dit wijnboek weet je hoe je een fles wijn moet beoordelen op smaak. Daarnaast kun je ook het etiket op de fles goed lezen. Dit leert je dus hoe je (nog beter) de juiste wijn kunt kiezen, voor bij de juiste gelegenheid.

Hoewel de titel van dit boek verklapt dat je informatie krijgt over rode, witte en rosé wijnen, is de aandacht voor rosé wijnen ook bijzonder goed in dit boek. Vandaar dat wij dit boek hebben opgenomen in onze lijst van beste boeken over rosé wijn.

Rood, Wit, Rose van Jonathan Ray is te krijgen voor een meeneemprijsje. Voor slechts 10,29 euro zien wij dit bijna 200 pagina’s tellende hardcover wijnboek namelijk al in de online schappen van Bol.com liggen.

Wijngids 2007 van de Consumentenbond (500 rode, witte en rosé wijnen)

De consumentenbond heeft zich ook gewaagd aan de wereld van wijn, door enkele boeken uit te brengen hierover. En dat is goed gelukt, zo stellen wij zelf vast na het bekijken van de Wijngids 2007, waarin 500 rode, witte en rosé wijnen zijn beschreven.

In dit boek over rosé wijn zijn enkel wijnen opgenomen met een prijs van hoogstens 8 euro, die bovendien goed verkrijgbaar zijn. De Consumentenbond heeft de wijnen in deze gids niet alleen beoordeeld op smaak, maar ook op andere aspecten als sulfiet, houdbaarheid, alcohol, suikers, en eiwitten.

Wijngids 2007 van de Consumentenbond (500 rode, witte en rosé wijnen)

#keuze

De 500 wijnen (waaronder een kleine 100 rosé wijnen) zijn worden dus zeer goed en uitgebreid belicht, zodat je straks een hele goede keuze kunt maken voor de juiste rosé, of voor de juiste witte of rode wijn.

Van de boeken die we in dit artikel hebben opgenomen is dit – met 352 pagina’s – ook het dikste boek. De prijs is echter navenant laag, namelijk 12,50 euro! Veel leesplezier alvast!

Geef een reactie