Wijn

Boeken over Zuid-Afrikaanse wijn: dit zijn de 3 beste!

boeken over zuid afrikaanse wijn

De beste 3 boeken over Zuid-Afrikaanse wijn behandelen we in dit artikel. In de vorige twee artikelen schreven we al over de beste boeken over Franse wijn en de beste boeken over Spaanse wijn, maar nu is het dus de beurt aan de Zuid-Afrikaanse wijnen, die ook zeker niet onderdoen voor de Spaanse en Frans wijnen!

Boeken over Zuid-Afrikaanse wijn: het beste leesvoer!

Leer nu meer over wijn uit Zuid-Afrika, kom te weten welke wijnen uit dit land lekker zijn, en welke je beter links kunt laten liggen. Leer meer over de wijnbouw in Zuid-Afrika, en de verschillende soorten druiven die er groeien in dit land. Met een of meerdere van deze 3 boeken kun je nog beter gaan genieten van wijn uit dit prachtige en zonovergoten land!

Zuid-Afrikaanse wijnen van Rudolf Pierik

Het allereerste boek dat we bij je onder de aandacht willen brengen is Zuid-Afrikaanse wijnen van Rudolf Pierik, de meest bekende wijnprofessor van Nederland.

Zuid-Afrikaanse wijnen van Rudolf Pierik

#compleet

Dit 114 pagina’s tellende wijnboek is voor slechts 15 euro te krijgen, als nieuw exemplaar. Zuid-Afrikaanse wijnen gaat in de breedte over wijn uit Zuid-Afrika: van de wijnbouw tot de druivensoorten, en van de bodems en het klimaat en de invloed daarvan op de wijn tot de uiteindelijke wijnen zelf.

Op Bol.com werd dit boek 2 keer beoordeeld met 4 sterren. Dit boek is dus echt ‘goed’ te noemen, op basis van de recensies van eerdere kopers!

Zuid-Afrikaanse Wijn van Willem Arts

Heb je zin om een boek te lezen waarin je een beschrijving vindt van maar liefst 800 Zuid-Afrikaanse wijnen? Dan is Zuid-Afrikaanse Wijn van Willem Arts een regelrechte aanrader om te shoppen!

Naast een beschrijving van al deze wijnen (zowel rood, wit en rosé), is er in dit boek ook meer dan voldoende aandacht voor de wijnhistorie van meer dan 3 eeuwen, en krijg je als lezer inzicht in alle wijngebieden van het land, en de wijnproducenten die er zijn.

zuid afrikaanse wijn van willem arts

#wijnroutes

Maar dit boek gaat verder, want wat dacht je van de vele wijnroutes die zijn opgenomen? Zeer handig als je Zuid-Afrika zelf gaat bezoeken, en je een tocht wilt maken langs de vele wijngaarden.

Als klap op de vuurpijl zijn er ook nog een leuk aantal Kaapse recepten opgenomen in dit boek, zodat je Zuid-Afrikaanse wijn en gerechten naar hartenlust kunt gaan combineren!

Dit boek ligt in de online schappen te wachten tot jij hem bestelt… En dat kan al voor nog geen 20 euro. Voor dat bedrag krijg je een paperback versie, die bestaat uit 295 pagina’s. Na aankoop ben je de komende weken of maanden dus wel even zoet met dit fantastische wijnboek!

Recensies over dit boek troffen wij online nog niet aan, maar wie weet ben jij wel de eerste die een beoordeling afgeeft over dit boek.

Monumenten Van De Zuid-Afrikaanse Wijn van Guido Francque

Monumenten Van De Zuid-Afrikaanse Wijn brengt een ode aan de klassieke wijnen uit Zuid-Afrika, maar tegelijkertijd ook aan de nieuwe wijnen die door (jonge) wijnbouwers worden voorgebracht in dit opkomende wijnland.

Monumenten Van De Zuid-Afrikaanse Wijn van Guido Francque

#wijnland

In dit boek vind je een beschrijving van wijnen uit beide groepen. Op basis hiervan kun je een beeld vormen welke Zuid-Afrikaanse wijnen je zelf wilt gaan kopen.

Voor 28,59 euro is deze langwerpige hardcover van jou. Monumenten Van De Zuid-Afrikaanse Wijn telt 217 pagina’s. Een prima boek om je verder te verdiepen in de wijnen van dit majestueuze land.

Geef een reactie