Bruiloft

Zo doe je inspiratie op voor een trouwauto

inspiratie trouwauto

Weddingplanner zijn, het is niet voor iedereen weggelegd. Organisatorische talent, communicatieve vaardigheden en stressbestendigheid zijn hierbij onmisbare eigenschappen. Er staat je namelijk een hoop gedoe te wachten en je wilt met elk aspect van de bruiloft zo origineel mogelijk uit de hoek komen. Bijvoorbeeld op het gebied van vervoer naar het trouwfeest. Hieronder enkele tips ter inspiratie voor het uitzoeken van een trouwauto.

Goed verzekerd het bruidspaar vervoeren

Negen van de tien keer huur je een trouwauto, dus de ergste papierwinkel voor het besturen van een auto, slee, bolide of oldtimer zoals het afsluiten van een goedkope autoverzekering gaan aan je voorbij. Dat is wel zo fijn. Vraag wel goed na bij het afsluiten van de huurovereenkomst of je een eigen risico draagt bij schade. Het komt ook wel voor dat de auto geleend wordt. In dat geval is het een kwestie van informeren over de autoverzekering bij de eigenaar om ongemakkelijke misverstanden te voorkomen.

Ideeën ontlenen aan het bruidspaar zelf

Wanneer je carte blanche hebt gekregen voor het regelen van de trouwauto, is het een kwestie van je verdiepen in het verloofde stel: zijn het autofanaten, houden ze van glitter en glamour, zijn in voor een geintje, dat soort dingen. Je kunt ook een toespeling maken op hun beroep of grappige voorvallen uit het verleden. Zijn ze bijvoorbeeld fervente tuiniers en wonen ze op het platteland, dan is een tractor met een kar erachter een toepasselijke en onvergetelijke entree voor het stadhuis of kerk. En zijn het luxepaardjes, dan ga je natuurlijk voor de stretched limo, totáál over de top. Hechten ze veel minder waarde aan uiterlijk vertoon, dan is een mooie Kever in cabrio-uitvoering een goed idee. 

Denk aan de jurk!

De meest uiteenlopende vehikels zijn al gebruikt als trouwauto’s. Bijvoorbeeld een oude schoolbus of Engelse dubbeldekker. Het voordeel hiervan is dat niet alleen het bruidspaar, maar een heel aantal genodigden mee kan rijden. Sommige mensen vinden dat gezelliger en willen niet zo nadrukkelijk in de belangstelling staan. Een vintage Volkswagenbusje wordt ook vaak gebruikt om de reislust van het trouwende stel aan te stippen. Een ding is echter essentieel: het in- en uitstappen moet geen onmogelijke opgave of gênante vertoning zijn. Denk dus ten allen tijde aan de jurk!

En hoe zit dat met die blikjes?

Al in het tijdperk van de koets werden er slierten met blikjes achter de kar gebonden, het geluid zou boze geesten verjagen op het echtelijke pad. Dit is nog steeds een leuke traditie en waarmee je eindeloos kunt variëren. Je kunt alle gasten bijvoorbeeld vragen om hun eigen blikje in te sturen, voorzien van een mooie boodschap. Dit is al een huwelijkscadeau op zich waar het stel jaren later nog met plezier naar kan kijken. Over koetsen gesproken, is dat niet het ultieme, romantische old school idee van een trouwwagen? Met van die mooie paarden ervoor? Het romantische type zwijmelt al weg bij het idee. Afijn, wellicht kom je zelf op meer ideeën. Meer praktische tips over het huren van een trouwauto lees je hier.

Geef een reactie