Bruiloft

Populaire trouwdatum in 2023: de mooiste datums!

populaire trouwdatum 2023

Als je op zoek bent naar de beste trouwdatums voor 2023, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder geven we enkele tips voor het uitkiezen van een geschikte trouwdatum en bespreken we enkele goede opties voor 2023.

Populaire trouwdatum voor 2023

Nu we hebben besproken wat je in gedachten moet houden bij het uitkiezen van een trouwdatum, laten we enkele goede opties voor 2023 bekijken:

Vrijdag 14 januari 2023

Dit is een leuke trouwdatum omdat het op Valentijnsdag valt. Dit kan een romantische manier zijn om je liefde te vieren.

Donderdag 2 februari 2023

Donderdag 2 februari: een dag waarop het kan vriezen en dooien. 2-3-23 is de datum die je mogelijk aantrekkelijk vindt. Kies jij hier voor of wil je liever in de zomer trouwen? Kijk in dat geval even verderop!

Vrijdag 3 februari 2023

Het prettige aan deze datum is dat het op een vrijdag valt. Schrijf je deze datum op in cijfers, dan kom je tot het volgende: 3-2-2023. Wanneer je de 3 en de 2 omdraait, kom je weer uit op 23!

Dinsdag 2 maart 2023

Schrijf je deze trouwdatum uit in cijfers, dan krijg je 2-3-2023. Het getal 23 komt tweemaal voor in deze datum. Prachtig toch?

Donderdag 23 maart 2023

23-3-2023: dat klinkt als muziek in de oren, niet waar? Dit is misschien wel een van de mooiste trouwdatums van 2023. Het valt op een donderdag en het is misschien wat kouder in die tijd van het jaar, maar dat neem je dan maar voor lief!

Zaterdag 15 april 2023

De lente is een prachtig seizoen om te trouwen, en 15 april is een leuke datum omdat het op de vierde zaterdag van april valt.

Dinsdag 23 mei 2023

Over het algemeen is mei een prima maand om te trouwen. Het is vaak niet te warm, maar ook niet te koud. Met 23-5-23 heb je een mooie datum te pakken.

Vrijdag 23 juni 2023

Het is in sommige gevallen bloedjeheet, maar het is zeker het overwegen waard om voor deze mooie trouwdatum te kiezen.

Zondag 23 juli 2023

De zomer is een populaire tijd om te trouwen, en 23 juli is een mooie datum omdat het op een zondag valt. Dit kan handig zijn als je wilt dat je familie en vrienden de volgende dag nog kunnen genieten van het weekend.

Woensdag 23 augustus

Weliswaar middenin in de zomervakantie, maar zeker een om te overwegen als jouw trouwdatum voor 2023

Zaterdag 23 september 2023

Tegen het einde van de zomervakantie is deze datum mogelijk wel een toppertje om lichtjes te omcirkelen. Het is niet te warm in Nederland en 23-9-23 bekt wel lekker!

Donderdag 23 november 2023

Op deze dag stap jij misschien wel in het huwelijksbootje. 23-11-23. Dit is een makkelijk te onthouden trouwdatum. De heren onder ons zullen hier bij gebaat zijn!

trouwkaart 2023

#uitnodiging

De mooiste kaarten voor een trouwfeest! Zorg dat je goed voor de dag komt met een elegante uitnodiging.

Trouwdatum in 2023 kiezen op basis van numerologie

Als je een trouwdatum wilt kiezen op basis van numerologie in 2023, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Bereken de numerologiewaarde van je trouwdatum: hiervoor moet je elk cijfer in de datum reduceren tot een enkel cijfer. Bijvoorbeeld, als je trouwdatum 20 september 2023 is, bereken je de numerologiewaarde als volgt:
 • September: 9
 • 20: 2+0=2
 • 2023: 2+0+2+3=7

Dus, de numerologiewaarde van 20 september 2023 is 9+2+7=18, wat reduceert tot 1+8=9.

 1. Overweeg betekenissen te geven aan de numerologiecijfers: Bijvoorbeeld:
 • Cijfer 1: staat voor nieuwe beginnen, leiderschap en onafhankelijkheid.
 • Cijfer 2: staat voor balans, harmonie en samenwerking.
 • Cijfer 3: staat voor creativiteit, zelfexpressie en communicatie.
 • Cijfer 4: staat voor stabiliteit, structuur en organisatie.
 • Cijfer 5: staat voor verandering, vrijheid en aanpassingsvermogen.
 • Cijfer 6: staat voor balans, harmonie en verantwoordelijkheid.
 • Cijfer 7: staat voor spiritualiteit, wijsheid en introspectie.
 • Cijfer 8: staat voor overvloed, materieel succes en autoriteit.
 • Cijfer 9: staat voor mededogen, humanitarisme en universele liefde.
 1. Kies een datum die resoneert met je waarden en doelen: op basis van de betekenissen van de numerologiecijfers, kies je een datum die aansluit bij de energieën en kwaliteiten die het belangrijkst voor jou en je partner zijn. Bijvoorbeeld, als je waarde hecht aan stabiliteit en structuur, zou je misschien een trouwdatum met een numerologiewaarde van 4 overwegen. Als je waarde hecht aan creativiteit en zelfexpressie, zou je misschien een datum met een numerologiewaarde van 3 overwegen.

Houd er rekening mee dat numerologie een persoonlijk geloofssysteem is, en wat voor één persoon werkt, hoeft niet te werken voor een ander. Uiteindelijk is het het belangrijkste om een datum te kiezen die goed voelt voor jou en je partner

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een trouwdatum?

Beschikbaarheid van de locatie: Voordat je een trouwdatum kiest, moet je ervoor zorgen dat je gewenste trouwlocatie op die datum beschikbaar is. Dit geldt ook voor andere leveranciers, zoals catering, fotografie en muziek.

Persoonlijke voorkeuren: Probeer een datum te kiezen die bij jullie persoonlijke voorkeuren past. Dit kan betekenen dat je kiest voor een bepaald seizoen, zoals de lente of de zomer, of voor een bepaald nummer of dag van de week.

Budget: Houd rekening met het budget dat je hebt toegewezen aan je trouwerij. Sommige datums zijn duurder dan andere, bijvoorbeeld omdat ze op een populaire feestdag vallen of omdat ze in het hoogseizoen zijn.

Familie en vrienden: Als je familie of vrienden hebt die ver weg wonen, moet je misschien rekening houden met hun beschikbaarheid en reistijd.

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires voor een trouwfeest! Uiteenlopende thema’s.

Tot slot

Het kiezen van een trouwdatum is een persoonlijke keuze die afhangt van verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van de gewenste locatie, leveranciers en gasten. Er zijn verschillende populaire trouwdatums voor 2023, zoals 14 januari, 2 februari, 3 februari, 2 maart, 23 maart, 15 april, 23 juli, 23 september en 23 november.

Als je een trouwdatum wilt kiezen op basis van numerologie, kun je de numerologiewaarde van de datum berekenen en kiezen voor een datum die aansluit bij je waarden en doelen. Het belangrijkste is dat je een datum kiest die voor jou en je partner goed voelt.