Eten en drinken

Showcooking, voor culinaire entertainment op je feest

showcooking feest

Ben je bezig met de organisatie van een feest en ben je op zoek naar een tikkeltje méér op je party? Dan heb je hier zeer veel mogelijkheden voor. Als je op zoek bent naar dat beetje extra op culinair gebied, kun je bijvoorbeeld kiezen voor showcooking. De chef zal dan zijn of haar keuken verlaten en zich begeven tussen de gasten voor een kookdemonstratie. Neem van ons aan: het wordt een culinaire belevenis die je gasten niet snel zullen vergeten!

Wat is showcooking?

Showcooking kun je het beste omschrijven als een kookdemonstratie met een grote amusementswaarde op evenementen. Grote kook stations of pannen, soms een enorme vlam in de pan en overenthousiaste chefs. Dat zijn de ingrediënten van showcooking.

Het is een culinaire belevenis waaraan op verschillende manieren een invulling gegeven kan worden. Denk aan het laten maken van een heerlijke verse pasta, pizza’s of Paella.

Je kunt ook kiezen om de chef kok te laten tonen hoe hij of zij een Zuid Afrikaanse braai organiseert. Showcooking is dus een perfecte aanvulling voor een themafeest maar ook op een ander groot evenement.

Verschil showcooking en een kookdemonstratie

Het is goed om even te benadrukken dat de amusementswaarde voor het grote verschil zorgt tussen showcooking en een kookdemonstratie. Bij deze laatste vorm speelt educatie een grote rol. Dit is dan ook de reden dat een kookdemonstratie wordt gehouden op beurzen.

Showcooking is gericht op het amuseren van de gasten op een feest of ander event. Hierbij zal de chef kok enkele onderdelen van het gerecht publiekelijk klaarmaken en hierbij zorgen voor het WOW effect. 

uitnodiging showcooking

#uitnodiging

Iets te vieren, met lekker eten? Kies voor een bijpassende uitnodiging.

Waar moet je rekening houden als je kiest voor showcooking op je party?

Als je kiest voor showcooking op je party zal de chef alle voorzieningen met zich meebrengen. Denk aan een grote pan, een BBQ, kookgerei en alle andere benodigdheden.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je met bij de keuze voor gerechten rekening moet houden met de mogelijkheden. Het is niet praktisch als de chef kok de zaal rond moet met een verlengsnoer achter zich aan.

Uiteraard kun je dit op de meest praktische manier oplossen door feest personeel in te huren. Zij brengen het eten dan rond naar de gasten als dat al nodig zou zijn. De kans is groot dat de gasten zich richting de chef kok zullen begeven om dit culinaire spektakel te aanschouwen!       

Welke gerechten zijn geschikt?

Uiteraard zijn gerechten die redelijk snel te maken zijn het meest geschikt voor showcooking. Verwacht hierbij geen sterrenmenu. Vooral gerechten die last minute kunnen worden klaargemaakt zijn uitstekend geschikt voor showcooking.

Denk aan het bereiden van pizza’s, pannenkoeken en uiteraard is de BBQ enorm geschikt voor dit concept omdat hierbij ook nog gewerkt wordt met open vuur.

Een ander optie is dat de kok op spectaculaire wijze zorg draagt voor de finishing touch van je gerecht. Denk aan de geflambeerde kip die wordt opgediend.

Een andere vorm van showcooking is als je zou kiezen voor een sushi buffet. De kok zal zich met de voorgesneden ingrediënten tussen de gasten begeven en ter plaatse de meest verse sushi samen stellen. Waarschijnlijk hebben je gasten nog nooit zo vers hun eten opgediend gekregen! 

Geef een reactie