Themafeest

Een 90’s Party droppen: een snelle brainstorm

90's party

Voor een nostalgisch én hilarisch feestje is het een goed idee om de jaren ’90 als thema te nemen. Het decennium van de CD, de eerste mobieltjes, eurodance, gitaarmuziek, lawaaiblouses, skateschoenen, Tamagotchi en Flippo’s schreeuwt om een uitgebreide terugblik. En uiteraard met een matchende verkleedpartij! Hieronder alvast wat ideetjes om je te inspireren.

Internet: nog nieuw in de jaren ’90

Als je een feest wil organiseren is het wel fijn dat er internet is en we niet, zoals in de jaren ’90 het geval was, tientallen telefoontjes moesten plegen met onze eerste Nokia om spullen te bestellen. Het was er wel, maar niet zo heel snel en het geluid van een inbellend modem is inmiddels iets uit vervlogen tijden. Het zou grappig zijn om dit beruchte geluid op je feest, tussen de muziek door, af en toe te laten horen. Samples ervan zijn op het wereldwijde web – zoals internet vaak in de begintijd werd genoemd – gemakkelijk te vinden. Net als beltonen van de eerste mobieltjes en geluiden van computerspelletjes uit die tijd.

90’s-muziek: van Snap! tot Deep Blue Something

De rest van de tijd draai je uiteraard typische 90’s-muziek, en als je je daarin verdiept gaat er een wereld voor je open. De radio had het maar druk met het gevarieerde aanbod: van stuiterende gabberbeats en eurodance tot snoeiharde gitaren van Nirvana en Pearl Jam. Maar het is zaak zo origineel mogelijk uit de hoek te komen en keer op keer een oh ja!-ervaring te bewerkstelligen bij de feestgangers. Denk dan aan vergeten helden zoals Hanson, Captain Jack, Scatman, Snap! of Deep Blue Something (ja, bij die laatste gaan de hersenen al kraken maar we zullen niet flauw doen: zij maakten de hit Breakfast At Tiffany’s). Het is helemaal mooi als de dj ook muziek van CD’s draait! Die kunnen bij een harde beat wel een keertje overslaan, maar dat versterkt alleen maar de 90’s-ervaring. Net als oude TV’s, waar je VHS-banden op afspeelt van videoclips en programma’s als Friends of oude voetbalwedstrijden.

Catering en aankleding

Qua catering denk je aan Punica-limonade, Coca Cola Vanilla of inmiddels vergeten biermerken. Zakken chips met Flippo’s bestaan niet meer, maar wellicht heb je ergens nog zo’n verzamelmap liggen. Verspreid de plastic plaatjes door de feestzaal – vooral waar de bakken (verse) chips staan. Shop bij een kringloopwinkel voor jaren ’90-kleding om aan de muur te hangen: Aussie-trainingspakken, gympen met plateauzolen en lawaaiblouses (die nu ook weer in zijn). Het opzoeken van dit soort attributen zal de voorpret alleen maar groter maken. Laat staan wanneer je je eigen party-outfit gaat samenstellen, want als gastvrouw of -heer dien je het goede voorbeeld te geven.

Wil je toch liever een 80’s feest organiseren? Kijk dan hier.

Geef een reactie