Bruiloft

Trouwen in de zomer: waar moet je op letten?

trouwen in de zomer

Het trouwseizoen loopt van mei t/m september. Logisch natuurlijk, want de meeste stellen willen niets liever dan een summer wedding. Het is in deze periode lang licht, de temperatuur is heerlijk waardoor je niet alleen je feest maar zelfs de ceremonie buiten kunt houden en zo zijn er nog tal van voordelen te benomen van trouwen in de zomer. Toch zijn er wel een paar puntjes van aandacht bij een zomerse bruiloft. Daarom gaan wij je in deze blog vertellen waar je op moet letten als je in de zomer trouwt.

Trouwen in de zomer: binnen of buiten?

Veel stellen kiezen ervoor om in de zomer te trouwen. Deze periode biedt immers de grootste kans om lettelrijk buiten te kunnen trouwen, de droom van veel stellen. Veel mensen vinden het ultiem om lekker met je voeten in het zand of in het gras het ja-woord aan elkaar te kunnen geven.

Toch weet je het in Nederland nooit helemaal zeker wat weer betreft. Niets is zo vervelend als dat je op een buitenlocatie staat en het begint te regenen. Kijk daarom als je de trouwlocatie uitzoekt of het mogelijk is om een binnen locatie achter de hand te hebben.

#decoratie

De mooiste decoratie & accessoires voor een trouwfeest! Uiteenlopende thema’s.

Het mooiste zou zijn als er zowel een binnen- als een buiten setting klaar zou kunnen staan maar niet iedere locatie is zo flexibel. Mocht de locatie een paar dagen van tevoren al willen weten wat het gaat worden, kun je natuurlijk altijd diverse apps raadplegen.

Zorg er wel voor dat er voldoende paraplu’s voor handen zijn als de keuze op buiten is gevallen. Je weet het hier maar nooit wat het weer betreft.

Schaduw bij een zomerse bruiloft

Als je gaat trouwen hoop je natuurlijk op een stralende dag vol zon en aangename temperaturen. Maar wat doe je als dat lekkere weer doorslaat naar té hoge temperaturen of zelfs een hittegolf?

trouwkaarten 2022 uitnodiging

#uitnodiging

De mooiste kaarten voor een summer wedding! Zorg dat je goed voor de dag komt met een elegante uitnodiging.

Als het meer dan 28 graden wordt op je bruiloft, zou het trouwen met warm weer toch wat oncomfortabel kunnen worden.

Hou het weerbericht vooraf dus goed in de gaten en zorg in zo’n geval voor voldoende schaduw, ook bij een zomerse bruiloft. Zeker als je besloten hebt om de ceremonie buiten te houden is dit van groot belang.

Door deze tip uit te voeren maken jullie het niet alleen voor jezelf wat comfortabeler, maar ook voor je gasten. Hou er rekening mee dat de gemiddelde ceremonie al gauw een half uur á een uur duurt en om dat in de volle zon vol te moeten worden kan voor sommige mensen best een uitdaging worden.

Zorg in zo’n geval dat er partytenten of parasols opgezet kunnen worden zodat niet alleen jullie maar ook de gasten in de schaduw kunnen zitten.

Zorg daarnaast voor voldoende water en laat de ceremoniemeester dan met name de oudere gasten goed in de gaten houden. Zij kunnen vaak namelijk minder goed tegen hitte dan jonge(re) mensen.

Een zomerse trouwjurk of trouwpak, haar en make-up

Als je in de zomer trouwt, wil je natuurlijk voorkomen dat je je trouwjurk of je trouwpak uit zweet. Kies daarom voor luchtige trouwkleding. Een zomers trouwpak is gemaakt van linnen.

Tent plaatsen
Feestje in een tent

Hierbij staan lichte kleuren mooi. Lichte stoffen als chiffon, voile of kant zijn uitermate geschikt voor een touwjurk.

Daarbij kun je met betrekking tot de jurk kiezen voor een strapless lijfje of hele dunne schouderbandjes. Een jurk die aan de voorkant net over de knie valt en aan de achterkant een sleep heeft, is natuurlijk ook ideaal. Zo hebben je benen ook wat meer lucht.

Of wat dacht je van überhaupt een korte trouwjurk? Dit is super sexy en lekker koel.

Een andere optie is om twee jurken aan te schaffen. Eén voor overdag en een wat luchtiger (korter?) exemplaar voor als alle officiële bezigheden achter de rug zijn.

Eén ander puntje van aandacht zijn natuurlijk haar en make-up. Op je trouwdag wil je er natuurlijk op je mooist en op je best uitzien. Als het er naar uit gaat zien dat het op jouw trouwdag erg warm wordt, is het misschien verstandig om met je kapper te overleggen om je haar op te steken. Er zijn prachtige opgestoken kapsels en vaak is dit net even iets koeler dan los haar.

Ook je make up heeft vaak te lijden onder warmte, zeker als je op een gegeven moment wat gaat plakken. Je make up zou dan gemakkelijk wat uit kunnen lopen en dat is nou nét waar je niet op zit te wachten. Bespreek dus van tevoren met je visagiste dat de juiste make up gebruikt wordt zodat je er ook ’s avonds nog uit ziet alsof je het net aangebracht hebt.

Het beste moment om trouwfoto’s te maken tijdens een summer wedding

Natuurlijk hoop je op prachtig weer zodat er schitterende foto’s kunnen worden gemaakt, maar foto’s maken in de brandende zon is voor jou, je gasten en de fotograaf niet echt aangenaam.

Als het goed is kijk je nog je hele leven naar je trouwfoto’s en het zou zonde zijn als de fotoshoot ingekort wordt omdat het te heet is. Het is dus verstandig om goed te bepalen wat het beste moment is om trouwfoto’s te maken tijdens een summer wedding.

Heb je de fotoshoot dus in de middag gepland? Dan is het beter om deze te verplaatsen naar een koeler moment van de dag. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ‘s ochtends de foto’s te gaan maken.

Mocht dit echter door de planning niet mogelijk zijn, kun je bijvoorbeeld eind van de middag of vlak voor zonsondergang de foto’s te maken. Het licht is dan prachtig en aangezien het zomers lang licht is, heb je eigenlijk alle tijd.

De bruidstaart en verkoelende drankjes op een zomerse trouwdag

Eén van de mooiste momenten van je trouwdag is het aansnijden van de bruidstaart.  Bij warm weer is het vaak een uitdaging om de hitte geen vat op je taart te laten krijgen.

Hou de taart dus zo lang mogelijk in de koeling en laat dit bijzondere moment plaatsvinden in de schaduw, dus onder een parasol of binnen. Zo kan de taart gerust eventjes staan tijdens het aansnijden en uitserveren.

Verkoelende drankjes zullen zeer welkom zijn op een snikhete zomerse trouwdag. Wat dacht je van een aantal grote champagnekoelers met flesjes water en een ruime beschikbaarheid van waterijsjes?

Koud water met citroen of komkommer en ijsblokjes in watertaps doen het ook altijd erg goed op een warme dag. Ter verkoeling is het ook heerlijk om kleine spuitflesjes met koud water neer te zetten.

Beestjes, deodorant, zonnebrand en slippers

Trouwen in de zomer kan niet alleen een uitdaging voor jouw voeten zijn maar ook voor die van je gasten. Niemand vindt het bij zo’n 30 graden prettig om schoenen aan te hebben. Vaak zwellen je voeten op en de praatjes over onaangename geurtjes zullen we je besparen.

Daarom is het misschien een leuk idee om bijvoorbeeld bij de toiletten een grote mand met slippers in verschillende maten neer te zetten.

Je gasten kunnen dan indien gewenst de warme dichte schoenen verruilen voor een paar heerlijk luchtige slippertjes.

Een ander leuk idee is om op het toilet een mandje met wat parfum, deodorant en wat waterspray flesjes neer te zetten. Zo zorg je ervoor dat iedereen zich schoon en fris blijft voelen gedurende de dag.

Trouw je op het heetst van de dag en is extra schaduw regelen wat lastig voorzie je gasten dan van voldoende zonnebrand. Zo kunnen ze zich insmeren voordat de feestelijkheden van start gaan en hoeft niemand zich zorgen te maken over verbranden.

Last but not least: iets wat je misschien snel over het hoofd zou kunnen zien als je in de zomer trouwt, zijn ongewenste beestjes. In de zomer zijn er natuurlijk veel meer muggen en andere insecten actief dan in een ander jaargetijde.

Zeker als je buiten trouwt of je trouwfeest buiten geeft, is dit zeker iets om rekening mee te houden. Zorg er dan voor dat er genoeg muggenspray aanwezig is dat de gasten dit eventueel op blote benen en armen kunnen sprayen/ smeren. Zo voorkom je dat iedereen de volgende dag met grote rode jeukende bulten zit.

Gallant & More voor als je trouwt in de zomer

Ben je van plan om in de zomer te trouwen en heb je al deze punten op je to-do lijstje gezet? Dan zou je nu kunnen beginnen met het zoeken naar een geschikte locatie, het geven van instructies aan je ceremoniemeester en het aanschaffen van paraplu’s. zonnebrand, muggenspray en alle andere zaken die we hierboven onder je aandacht hebben gebracht.

Je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken door eens vrijblijvend contact te zoeken met Gallant & More om eens te ontdekken wat wij hierin voor jou kunnen betekenen.

Je kunt bij ons terecht voor een trouwambtenaar die jullie op iedere gewenste zomerse locatie kan trouwen. Daarnaast kunnen we je helpen met de verdere invulling van jullie trouwdag. Denk hierbij aan de bediening, iets wat zoals je merkt niet onbelangrijk is op een zomerse dag.

Wij zorgen immers dat het jullie en je gasten aan niets tekort komt en het een onvergetelijk feest wordt. Of je nu gekoelde flesjes water of paraplu’s nodig hebt!

Geef een reactie