Eten en drinken

Boeken over biologisch eten: de 17 beste!

boeken over biologisch eten

Wil je starten met biologische eten? Deze biologische kookboeken en boeken over biologisch eten bieden de perfecte uitkomst als je bio wit gaan eten. Biologisch koken is eenvoudiger dan je denkt, en er zijn ongelofelijk recepten die je kunt gaan maken met deze boeken. Een deel van deze boeken bestaat puur uit recepten, terwijl andere boeken aandacht besteden aan het aanleggen en onderhouden van een biologische moestuin. Feestelijk biologisch eten of tafelen? Ook dat is mogelijk! Of wil je liever weten wat de beste restaurants zijn waar je biologisch kunt eten? Ook daar zijn gidsen en boeken voor tegenwoordig.

Boeken over biologisch eten: een toplijst van de betere exemplaren

Biologisch eten is in opmars, en deze trend lijkt niet meer te stoppen! Dit zijn de beste boeken over bio eten die er op dit moment in de handel zijn. Kijk nu zelf welke titel jou het meeste aanspreekt!

De Biologische Keuken van Ysanne Spevack

Biologisch voedsel is de snelst groeiende tak van de hele voedselindustrie. Stap maar eens een supermarkt binnen. Dan zie je een indrukwekkend assortiment biologische producten.

Rond 2005-2010 was dat nog niet zo, maar deze markt groeit sneller dan je denkt. Nog beter is de opkomst en groei die de biologische supermarkten realiseren.

Die groeien als (biologische) kool! Verse biologische producten bevatten meer vitamines, mineralen en enzymen dan andere producten. De smaak is ook veel beter, en biologisch fruit zit vol sap, en heeft ook gewoon veel meer smaak dan niet-biologisch fruit.

de biologische keuken van ysanne spevack

#140recepten

De Biologische Keuken van Ysanne Spevack leert je om alles te begrijpen op het gebied van biologisch eten en drinken. Meer dan 140 recepten zijn er opgenomen in dit boek, waarmee je je geweldig kunt uitleven in je keuken. Recepten voor voorgerechten, soepen, hoofdgerechten, desserts, salades, en lekkere tussendoortjes.

Allemaal biologisch, met ingrediënten die je bij je plaatselijke supermarkt of natuurwinkel kunt halen! Bakken en koken is weer leuk! En bovendien ook onwijs lekker!

Biologisch koken voor baby’s en peuters van Sharon van Wieren

Biologisch koken voor baby’s en peuters geeft je ruim 60 heerlijke recepten die eenvoudig zijn te bereiden met biologische producten en ingrediënten. Door biologisch te koken laat je je baby en peuter nog beter kennismaken met de grote variatie aan smaken.

biologisch koken voor babys en peuters van sharon van wieren

#diervriendelijke

Daarnaast bevat biologische voeding meer mineralen, vitamines, antioxidanten, vezels, en… bio voeding is ook nog eens diervriendelijk. Zelf lekkere en gezonde hapjes maken voor je baby of peuter is helemaal niet moeilijk, en hoeft overigens ook niet veel tijd te kosten.

Het geheim zit hem in de juiste combinatie van ingrediënten, bijvoorbeeld romige wortelperenpuree, pompoen-doperwtencurry, quinoa-fruitpap, en nog veel meer. Biologisch koken voor baby’s en peuters bevat veel praktische tips, en is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden, en voor peuters uiteraard.

Voor 13,99 euro komt het boekje jouw kant op, en voor dat bedrag krijg je 80 pagina’s aan leesvoer. Daarnaast ook nog eens een nieuw exemplaar, dat gebonden is als hardcover. De beoordeling: 2 keer de maximale score van 5 sterren!

Minibijbel – Biologische keuken van Ysanne Spevack

Deze minibijbel bevat 150 onweerstaanbare recepten met biologische ingrediënten. Als je van koken en lekker eten houdt, dan biedt de biologische oogst je heel veel mogelijkheden. En met dit boek heb je alle inspiratie en adviezen in handen die je nodig hebt.

Dit boek is een praktische en duidelijke handleiding, die je op weg helpt om een beter begrip te krijgen van alles wat met biologische voeding te maken heeft. Er staan onweerstaanbaar lekkere recepten in voor soepen, salades, hoofdgerechten, desserts, en meer.

minibijbel – biologische keuken van ysanne spevack

#minibijbel

Een uitgebreid overzicht van biologische ingrediënten, van heerlijke vruchten en groenten tot mals vlees en gevogelte, en van hartige borden tot handige ingrediënten voor in de voorraadkast. Dit boek maakt deel uit van een serie van Minibijbels, en is eerder al verschenen onder de titel De biologische keuken.

Deze 256 pagina’s tellende hardcover moet je eigenlijk gewoon in je boekenkast hebben staan, of nog beter…, in je keukenkast, want het is een boek dat je graag bij de hand hebt om op welk moment dan ook een biologisch gerecht op tafel te toveren.

De prijs? 19,50 euro maar. Geen geld vinden wij, en een prijs-kwaliteitverhouding die bovendien echt zeer goed is te noemen! Geen beoordelingen nog voor dit boek, maar onze beoordeling: zeer uitstekend!

Biologisch kookboek van Shaula Tak-Hendriks

Shaula Tak-Hendriks is een biologisch boerin in de Hoeksche Waard, en een echte groente-kok. Uit alle recepten die ze in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld voor de biologische groenteboxen en webwinkel Bio aan huis heeft ze de lekkerste voor je uitgezocht, en gebundeld in dit vegetarische kookboek.

Om precies te zijn: in dit boek gaat het om vegetarische winterrecepten, met de groenten afkomstig uit de streek, en van het seizoen! Dit is het beste wat je kunt hebben, deze combinatie!

biologisch kookboek van shaula tak hendriks

#verrassend

De gerechten die je met dit boek kunt maken zijn verrassend, hebben een gezonde twist, en bijzonder veel smaak. Ze zijn geschikt voor de diverse voedingspatronen, zoals glutenvrij, vega, vega, kha, en nachtschadevrij. Ja, dit boek houdt echt met veel rekening!

Zeker niet het dikste boek dat we in dit artikel aanhalen, maar daar is de prijs ook naar, want voor maar 14,90 euro ben jij de eigenaar of eigenaresse van dit boek, of beter gezegd boekje. Dit spiraal gebonden boekje verscheen in december 2020, en is dus nog niet zo heel lang te koop.

Wij vinden hem fantastisch, en hebben hem daarom in dit artikel opgenomen. De beoordelingen voor dit boek moeten nog komen, maar ook voor dit boekje een 8,5 of een 9 als cijfer!

Feestelijk biologisch tafelen van Caplan Publishing B.V.

Ja, feest vieren met biologische producten, dat is ook mogelijk, en ook nog eenvoudiger dan je denkt. Dit boek bevat 5 heerlijke menu’s met een goed verhaal. Bij biologische producten spelen milieu en duurzaamheid een belangrijke rol.

Boeren en tuinders geven de grond goede herstelkansen waardoor producten de smaak krijgen die ze verdienen. Biologisch staat voor eerlijk en voor puur. Helemaal zonder giftige, chemische bestrijdingsmiddelen geteeld en in een tempo dat de natuur aangeeft. Dat is natuurlijk, zuiver, en gewoonweg het allerbeste wat we onszelf kunnen bieden qua voeding.

feestelijk biologisch tafelen van caplan publishing b.v.

#eigenverhaal

Elk product heeft een eigen verhaal en dat proef je ook terug als je biologische producten gaat eten. Ook als je biologisch gaat eten tijdens een feestje doet dat opgeld. Sterker nog, biologisch eten geeft een extra dimensie aan elk feestelijk diner.

Probeer het nu zelf met deze 5 feestelijke, biologische menu’s, en laat de smaak je overtuigen. En geef je gasten gelijk ook het goede, of beter gezegd, het allerbeste! Dit 96 pagina’s tellende paperback boekje kopen? Dat kan voor maar 12,95 euro!

Dubbele kijk op koken – Eerlijk en biologisch kookboek met een humoristische insteek van Annemiek van Zon

Dit veelzijdige biologische kookboek staat als een huis, en zou je ook in bezit moeten hebben. Eerlijke en biologische streekproducten spelen een hoofdrol in de heerlijke recepten die zijn opgenomen in dit boek van Annemiek van Zon.

Dit komt ook prachtig naar voren in de stijlvolle foto’s die overal zijn opgenomen. Hierin zijn de ingrediënten met een rustige achtergrond goed tot hun recht gekomen. Naast de makkelijk te maken recepten is er ook tijd voor een leuke knipoog, waarbij de foto’s duidelijk maken dat je ook heel anders naar recepten kunt kijken, zeg maar gerust dubbelzinnig.

dubbele kijk op koken – eerlijk en biologisch kookboek met een humoristische insteek van annemiek van zon

#humor

Dit maakt dit kookboek tot een humoristisch geheel. Wil je een kookboek aanschaffen met biologische recepten, dat net even anders is dan andere bio kookboeken? Dan is dit een echte aanrader, en een must-have voor in je keukenkast. 16,45 euro leg je voor dit kookboek neer.

Hiervoor krijg je een paperback versie, een kleine 100 pagina’s aan leesvoer, en een nieuw exemplaar. 1 eerdere koper van Dubbele kijk op koken heeft dit boek al beoordeeld op het platform van ons allemaal. En daarbij gaf hij of zij de maximale score van 5 sterren!

Natuurlijk lekker basiskookboek van Monique van der Vloed

Met dit geweldige kookboek van Monique van der Vloed ga je helemaal terug naar de basis. Puur, vers, biologisch, en natuurlijk, dat zijn de steekwoorden die dit boek kenmerken.

In de recepten die in dit kookboek zijn opgenomen vind je uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Dit heb je nodig voor een gezonde basis: voor je ontbijt, voor tussendoortjes, voor drankjes, sauzen, soepen, diners, en meer.

natuurlijk lekker basiskookboek van monique van der vloed

#populair

Dit boek bevat de natuurlijke versies van populaire gerechten zoals hachee, pizza, ontbijtkoek, gehaktballen, loempia’s, brownies, pindakaas, en candybars. Daarnaast komen er tal van bijzondere recepten langs zoals zoete aardappel-notenspread, linzensaté, tonijn-kokusburgers, groenteknappels, en overheerlijke chocoladepuddingtaartjes. Zeg jij maar waar je zin in hebt, of laat je omgeving kiezen.

Hoe dan ook, met dit boek maak je het allemaal, van bijzondere gerechten tot klassiekers. Iedere gezonde thuis kok kan uit de voeten met deze 225 toegankelijk recepten, en de duidelijke uitleg van Monique maakt het alleen maar eenvoudiger om de gerechten eenvoudig klaar te maken. De recepten uit dit boek maken gebruik van natuurlijke, biologische, pure en verse ingrediënten.

En mooie om te weten: ze zijn vrij van gluten, vrij van suikers, vrij van lactose, en vrij van kunstmatige ingrediënten. Monique van der Vloed is een voedingsdeskundige met een passie voor gezond eten. Die passie deelt zij op Facebook via haar eigen groep met de naam ‘Dat maken we natuurlijk lekker zelf’.

Deze groep telt inmiddels al meer dan 17.000 leden. Dit zegt natuurlijk alles over wat Monique te bieden heeft qua recepten en biologisch koken. Monique is ook de auteur van het goed gewaardeerde kookboek met de titel Natuurlijk Lekker Bakken.

Hoewel dit boek je 225 biologische recepten biedt is de prijs van dit boek erg vriendelijk. Voor maar 20 euro komt dit boek naar je toe, en je betaalt daarbij geen verzendkosten! Je krijgt ook nog eens aan hardcover en een nieuw exemplaar.

Dus echt waar voor je geld krijg je zeker als je voor dit boek kiest. 11 beoordelingen voor dit boek, met 3,9 sterren gemiddeld. Omgerekend als cijfer dus een 7,8. Eerdere kopers duiden dit boek dus als ‘goed’. Wij zijn alvast benieuwd of jij dat ook vindt! Bestel het boek vandaag nog, en ga morgen al aan de slag met het maken van de lekkerste bio gerechten.

De Moestuin van Mme Zsazsa van Kim Leysen

Slim tuinieren, eenvoudig koken, en heel veel tijd overhouden om lekker in de zon te zitten tussen de courgettes en de kolen. Dit is de filosofie in de moestuin van Mme Zsazsa. Het begon met een klein stukje grond, waar Kim Leysen een woonwagen neerzetten en een moestuin aanlegde.

Terwijl ze zaaigoed bestelde moet ze aan iemand denken. Iemand die zou koken met de oogstproducten. Dorien Knockaert bedoelde ze daarmee. Elk week die vanaf dan volgde kwamen Kim en Dorien samen in de tuin, en ook de fotografe Els Menten was daarbij. Om te wroeten, te koken, te kijken en uiteraard ook om te proeven.

de moestuin van mme zsazsa

#handleiding

Alles wat hen beviel kwam in dit boek terecht. Wat kun je zoal verwachten van dit boek? Dit is onder meer een volledige handleiding ecologisch moes tuinieren, de basis voor beginners, het grondigere werk voor ervaren tuiniers, 75 groenterecepten, en kooktips waar je een leven lang mee vooruit kunt.

Kim Leysen heeft niet alleen dit boek geschreven, ze is ook de dame achter de populaire blog Mme Zsazsa, en bovendien de schrijfster van Allemaal rokjes, een populair naaiboek, waar inmiddels meer dan 60.000 exemplaren van over de toonbank gingen. Dorien Knockaert is reporter en culinair redactrice bij De Standaard.

Beide dames zijn auteurs en hebben ook een aantal andere bekende en succesvolle boeken geschreven. Dit boek lijkt hun volgende bestseller, want 34 mensen die dit boek eerder lazen, nadat ze het via Bol.com hebben gekocht, gaven 4,8 sterren gemiddeld voor dit boek. Need we say more…?

Dit boek bestellen kan voor 34,99 euro. Hiervoor krijg je een 320 pagina’s tellende hardcover, die vers van de pers is!

Koken Met De Seizoenen van Ross Dobson

Wil je biologisch koken, en goede recepten hebben? En wil je eenvoudig koken, en heb je geen zin in moeilijke recepten? Dan zou je dit boek in je boekenkast moeten hebben staan, of nog beter, in je keukenkast!

koken met de seizoenen

#seizoen

Koken met ingrediënten van het seizoen is gezond en simpel. De heerlijke en eenvoudige recepten die zijn opgenomen in dit boek worden bereid met de beste en lekkerste ingrediënten, die op natuurlijke wijze zijn geproduceerd, en de wisselende sfeer van de seizoenen uitstekend weergeven.

Wil je het jaar rond koken, maar dan biologisch? Dan is dit een zeer geschikt boek voor jou! 160 pagina aan leesmateriaal, een hardcover, en een passende prijs: 19,95 euro.

Nog geen beoordelingen online voor dit boek, dus je moet het doen met onze beschrijving. Wellicht ben jij de eerste die een recensie schrijft over dit boek, nadat je het hebt aangeschaft, en hebt doorgenomen…?

Boer en kok van Camilla Comins & Russel Wasserfall

Verbouw vanaf nu je eigen producten en verwerk ze in moderne, eerlijke gerechten. Klinkt dit jou lekker in de oren? Lees dan even verder… Chef-kok Comins begon een boerderij en veranderde de levenswijze van het hele gezin.

boer en kok

#eierenrapen

De kleinzoon verzamelt iedere ochtend de eieren, de dochter plukt de kruiden, en de mannen zijn borden aan het bakken, of vangen een visje uit de rivier even verderop. Ruik en ervaar een huis met vers brood, met eigen gemaakte pizza’s, worsten en jams.

Dit is een lifestyle kookboek waarin de hele familie meedraait, en een inspiratiebron voor mensen die hun gezin willen verder brengen naar een meer biologische en natuurlijke leefstijl.

De recepten in dit boek zijn duidelijk, en de foto’s erg mooi. Iedere biologische kok zou dit boek in zijn keuken moeten hebben. Voor nog geen 19 euro kun je dit boek al bemachtigen en zelf aan de slag gaan in je keuken.

Voor dit bedrag krijg je een hardcover, en een nieuw exemplaar. Bestel je er nog iets kleins bij, of nog een ander (biologisch) kookboek, dan spaar je ook nog de verzendkosten uit. Die vervallen namelijk vanaf een orderwaarde van 20 euro. Eén beoordeling voor dit boek tot nu toe: 5 sterren! Alvast veel leesplezier gewenst!

Puur! Uit eten – de ultieme biologische restaurantgids

Dit is eindelijk een gids die aandacht schenkt aan biologische restaurants in Nederland. De restaurants zijn per provincie ingedeeld om een goed overzicht te bieden. Heel handig! Per restaurant is aangegeven wat de mate is waarin met biologische producten wordt gewerkt, inclusief de wijnen.

het grote kinderkookboek van karin luiten

#restaurants

Daarnaast wordt ook een indicatie van de prijs gegeven voor elk restaurant. Diverse restaurants geven een heerlijk biologisch recept prijs. In de registers zijn de restaurants op de bovenstaande kenmerken terug te vinden, en ook nog eens op alfabetische wijze.

Dit boekje is de wegwijzer voor biologisch eten in Nederland, en werkelijk de ultieme biologische restaurantgids. 3 maal de maximale score van 5 sterren voor dit boek, uitmuntend dus! Voor zo’n 12,50 tot 15 euro is deze gids van jou, en kun je 96 pagina’s aan restaurants doornemen.

Ingrediënten Uit De Biologische Keuken van Valérie Cupillard

Van agar-agar tot tofoe. Dit boek bevat vele tips voor bereiding en recepten. Tofoe, quinoavlokken, seitan of zeewier. Tegenwoordig vind je in de winkel een heel gamma van plantaardige voedingsmiddelen die een gezonde afwisseling vormen voor de gebruikelijk basis ingrediënten.

ingredienten uit de biologische keuken

#praktisch

Maar in welke gerechten kun je ze gebruiken? En hoe kun je deze producten het beste klaarmaken? In dit boek krijg je veel praktische informatie over biologische ingrediënten.

Voor elk product vind je bovendien enkele recepten, zodat je meteen aan de slag kunt gaan in je eigen keuken, met het maken van de beste en meest lekkere biologisch verantwoorde gerechten. En je zult al snel merken dat het helemaal niet moeilijk is om gevarieerder te gaan eten, ook niet als je biologisch gaat eten! Dit boekje telt 144 pagina’s, en is te krijgen voor nog geen 19 euro.

Praktijkboek – Het nieuwe moes tuinieren van Hans van Eekelen

Steeds meer mensen raken ermee bekend dat het leuk, lekker en gezond is om zelf groente te verbouwen. Maar wat zijn nu de handige kneepjes, en hoe maak je de tuin tot een blijvend succes? Internet en tijdschriften staan bol van de tips, maar hoe nu te beginnen?

Praktijkboek Het nieuwe moes tuinieren loodst je op een inspirerende en eenvoudige manier door het oerwoud van informatie heen, en geeft antwoord op al je vragen.

praktijkboek het nieuwe moestuinieren

#naslagwerk

Het boek is erg praktisch van opzet, het neemt niet de theorie als basis, maar de echte moestuin. Auteur Hans van Eekelen baseerde het boek op zijn eigen jarenlange ervaren met het verzorgen van een moestuin, en met het begeleiden van anderen daarin.

Het is een praktisch naslagwerk met een erg handig trefwoordenregister van A tot Z. Dit praktijkboek geeft je allerhande informatie over het telen, bewaren, en het bereiden van gewassen.

Daarnaast is er goede aandacht in dit boek voor de verschillende rassen, en ook de voedingswaarde van allerlei gewassen wordt onder de loep genomen. Weet wat je eet! Maar hoe dan ook, van eigen bodem is sowieso gezonder!

Dit is het gouden boek voor iedere moestuiner, met aandacht voor maar liefst meer dan 2.300 onderwerpen. De dikte van dit boek is eigenlijk ook al veelzeggend, want dit mega boek telt maar liefst 880 pagina’s. Als je in dit boek je antwoord over moes tuinieren niet vindt, waar dan wel?

Maar in dit boek is aan werkelijk alles gedacht, en het is een meesterwerk onder de boeken binnen dit genre. De prijs is daarentegen minder groots, want voor slechts 39,95 euro (een prijs die naar verhouding erg laag is) stuurt Bol jou dit boek al toe.

Voor dat bedrag uiteraard een nieuw exemplaar en een hardcover variant. De beoordeling is al net zo dik als het boek zelf: 4,6 sterren gemiddeld, op basis van de recensies van 15 eerdere lezers van dit boek. In cijfers uitgedrukt is dit een 9,2 gemiddeld!

Zaai, oogst en eet van Jo Whittingham

Ontdek nu de voordelen van een eigen moestuin, en hoe leuk kan zijn om er zelf een te hebben! Het kweken van je eigen groente en fruit is gemakkelijk en kan zelfs op een klein stukje grond al heel prima.

Zelfgekweekte producten smaken lekkerder, omdat ze supervers zijn, en ze behouden deze kwaliteit ook tijdens het verwerken. Maar hoe zorg je dat je niet alles tegelijkertijd moet oogsten, en dus tegelijkertijd moet opeten? Dat legt dit boek je heel goed uit. Zaai, oogst en eet is een handig moestuin boek voor moderne tuiniers.

zaai oogst en eet

#invriezen

Er zijn vele recepten opgenomen in dit boek, om je groente, fruit en kruiden het hele jaar door in heerlijke maaltijden te verwerken. Van maand tot maand geeft dit boek je praktisch advies over zaaien en planten, onderhoud en oogsten, en tips voor hoe je de oogst langer kunt bewaren door middel van invriezen, drogen, en inmaken.

Zelfs al heb je maar een paar radijsjes in een gerecht, het zijn wel je zelfgekweekte en geoogste radijsjes, en verser dan dat kun je ze niet krijgen. Ontdek nu met dit boek hoe je je moestuin kunt inrichten, en wat je zoals biologisch kunt eten van eigen grond!

Voor 26,99 euro is dit boek van jou, en komt er een 256 pagina’s tellende hardcover versie naar je toe, na bestelling. 3 beoordelingen voor dit boek, 2 keer 5 sterren en 1 keer 4 sterren. Een zeer goed boek dus voor biologische moestuinders.

Levend voedsel van Didy van de Veer

Verhoog vanaf nu zelf je weerstand met biologische voeding en een gezonde leefstijl. Neem het heft in eigen hand, en begin met het verbeteren van je geestelijke en lichamelijke leven.

Tijdens de Covid periode heeft de auteur van dit boek geprobeerd antwoord te vinden op vragen zoals: wat zijn virussen, welke functie hebben virussen oftewel bacteriofagen, en is een vaccin de juiste oplossing?

Welke lessen hebben we geleerd tijdens de Covid periode, en zijn de (soms) onmenselijke en onnatuurlijke maatregelen wel effectief? Werken een gezonde leefstijl en natuurlijke voeding preventief, en hoe kun je je eigen afweersysteem verbeteren?

levend voedsel

#antwoorden

Dit boek geeft op zeer veel vragen een antwoord, en laat je zien dat biologische voeding en een gezonde leefstijl zeer belangrijk zijn om lichamelijk een goede weerstand te hebben, en daarnaast ook om een zo optimaal mogelijk geestelijk leven te kunnen leiden.

Levend voedsel van Didy van de Veer telt 136 bladzijden, en is te krijgen in de vorm van een paperback, en voor de schappelijke prijs van 18,96 euro. Geen beoordelingen nog voor dit boek, maar wij zouden zeggen: doen! Een kleine tip… Bestel je er nog iets kleins bij, of nog een ander boek, dan kun je verder ook nog onder de verzendkosten (van 2,99 euro) uitkomen.

Van eigen erf van Maria van Boxtel

Dit kookboek gaat over écht eten, en over de bezigheden op een biologische boerderij. Welke oogst komt er in bepaalde periodes van het land, en hoe kun je daar puur mee koken.

Dit is een boek dat rekening houdt met onze ecologische voetafdruk, en mede om die reden is het ook bijzonder interessant om dit boek aan te schaffen als je duurzaamheid belangrijk vindt. Chef-kok Casper Burgi, bekend van het tv-programma Food & Fit bedacht speciaal voor dit kookboek makkelijk te bereiden gerechten, die de puurheid van de ingrediënten recht doen.

van eigen erf

#boeren

Bovendien portretteert ieder hoofdstuk een biologische boer die zijn favoriete familierecepten en zijn passie voor biologisch bieren met de lezer deelt. Stichting Van Eigen Erf (opgericht in 2003) promoot biologisch eten ‘direct van de boer’ uit eigen regio, vanuit de oprecht overtuiging dat voeding, lekker, gezond, maar zeker ook duurzaam moet zijn.

Bij Van Eigen Erf zijn 80 biologische boeren en tuinders aangesloten, die hun producten via korte lijnen rechtstreeks aan de consument verkopen.

Dit 287 pagina’s tellende boek werd tot nu toe 3 keer beoordeeld, en wel unaniem met de maximale score van 5 sterren. Voor nog geen 12 euro ben jij de eigenaar van dit prachtige hardcover boek. Voor dat bedrag krijg je een gebruik exemplaar, dat in goede staat verkeerd.

Een eerlijke kijk op biologische voeding

Biologische voeding wint de laatste jaren snel terrein. Je komt het tegen in de supermarkt, ziet het in reclames, en de bio winkels schieten als paddenstoelen uit de grond. De keuze is zeker niet beperkt, wat veel mensen onterecht nog denken.

De keuze is zeer ruim, en al bijna even groot als bij de niet biologische producten. Zelfs de lekkernijen en heerlijkheden zijn verkrijgbaar in biologische vorm. Denk hierbij aan koekjes, chips, kant-en-klaar sauzen, voorgebakken broodjes, chips en noem het allemaal maar op.

eerlijke kijk op biologische voeding

#milieu

Maar weet je eigenlijk wel wat biologisch precies is? Is dit hetzelfde als reform, en ecrobatiek? En is biologisch echt beter voor ons milieu. Dit boek geeft je een eerlijke kijk op biologische voeding, en brengt deze belangrijke en interessante groeimarkt goed in kaart. Je krijgt antwoord op al je vragen, waaronder op de hiervoor al genoemde.

Daarnaast is dit boek een handige kennismaking met de biologische en alternatieve producten (ook non-food) die je al in de winkel kunt tegenkomen. De prijs van dit boek is zeer betamelijk. Voor maar 9,39 euro haal je dit boek al in huis. Hiervoor krijg je meer dan 150 pagina’s aan leesvoer.

Geef een reactie