Feest

Een gezond feest organiseren, 5 tips!

gezond feest

Jij wilt een gezond feest organiseren. Wij geven jou in deze blog 5 tips zodat jij met de juiste kennis aan de slag kunt gaan met het organiseren van het gezonde feest!

Voordat we je de tips geven voor het organiseren van een gezond feest willen wij jou eerst kort uitleggen wat wij verstaan onder een ‘gezond feest’ en waarom jij een gezond feest zou willen organiseren. 

Wat is een gezond feest?

Waarschijnlijk wil jij een gezond feest organiseren, omdat het merendeel van de genodigden op je toekomstige feest steeds meer ‘mindful’ leeft en bepaalde voeding/drink wensen heeft t.a.v. een gezonde leefstijl.

Mensen zijn zich  steeds meer bewust van wat gezond voor je is en wat voor effect een gezonde leefstijl heeft op de mentale – en fysieke gezondheid.

Tip 1; Denk aan jezelf!

Een gezond feest begint bij het goed zorgen voor jezelf. Zorg ervoor dat jijzelf ook kan genieten op het gezonde feest. Hierdoor heb jij ook een ontspannen (geen ongezonde stressvolle) avond dat weer een positieve invloed heeft op jouw algehele gezondheid.

Vandaar onze eerste tip voor het organiseren van een gezond feest; Denk er eens over na om een ober in te huren op het gezonde feest!  Via Gallant & More kun je gemakkelijk een echte ober inhuren die alles op je gezonde feest in goede banen kan leiden.

Ober inhuren

Tip 2; Prettige akoestiek

Zorg voor een prettige en gezonde akoestiek. Akoestiek is het geluid dat zich verspreidt in de ruimte. Steeds meer mensen hebben een gehoorschade door te harde muziek. 

🍒 Lees ook: gezonde traktaties

Door deze gehoorschade hebben mensen sneller last van te harde muziek op feestjes.  Als het geluid niet prettig is, krijgen mensen hier last van, wat weer effect zal hebben op de algehele sfeer.

Een gezond feest is dus pas een echt gezond feest wanneer het geluid prettig is.

Mocht je niet in het bezit zijn van de juiste geluidsapparatuur? Op internet vind je verschillende aanbieders waarbij je geschikte geluidsapparatuur voor je gezonde feest kunt huren.

Tip 3; Relaxt communiceren

Zorg er op je feest voor dat er een plek is waar mensen in een rustigere sfeer relaxt kunnen communiceren met elkaar. Creëer daarom in je tuin of in je huis een loungegedeelte waar mensen kunnen zitten of staan.

Je kunt het loungegedeelte extra ontspannend en sfeervol maken door de aankleding hierop af te stemmen.

Denk bijvoorbeeld aan een Perzisch tapijt, vuurkorf, sfeerverlichting, een waterpijp (met een elektrisch kooltje, want dat is veel gezonder voor je longen) en rustigere muziek.

uitnodiging gezond feestje

#uitnodiging

De leukste uitnodiging voor een gezond en verantwoord feestje! Bekijk alle mogelijkheden!

Tip 4; Gezond drankje ‘NOON CHAI’

Helemaal hot: gezonde drankjes. Onlangs hebben wij van Gallant and More geschreven over de dranktrend van 2018 en een alcoholvrij feestje.

In beiden blogs lees je uitgebreid welke gezonde drankjes jij je gasten aan kan bieden.

Naast de drankjes die in deze blogs worden beschreven is er nog een trendy gezond drankje waar wij jou graag meer over willen vertellen.

Een gezond feest is als je het ons vraagt namelijk geen gezond feest zonder het drankje: de NOON CHAI. NOON CHAI is een thee dat bestaat uit een mix van groene thee, melk en specerijen zoals kardemom en kruidnagel.

De thee komt oorspronkelijk uit de regio Kashmir in Pakistan. Kashmir ligt dicht bij de grens van India waar oorspronkelijk alle CHAI soorten vandaan komen.

NOON CHAI is door de overheerlijke specerijen letterlijk hartverwarmend en extra gezond voor je lichaam. De specerij kardemom helpt de mond en de adem fris te houden, de spijsvertering te bevorderen, depressies tegen te gaan en het kan ook helpen tegen kwaaltjes zoals infecties, kanker, hoge cholesterol en hart- en vaatziekten.

En ook kruidnagel is een must voor je algehele gezondheid. In Azië wordt kruidnagel al eeuwenlang gebruikt in verschillende gerechten en drankjes vanwege de medicinale werking. Kruidnagel kan namelijk helpen bij de spijsvertering, diabetes, kanker, en infecties.

Op het internet vind je verschillende recepten om de NOON CHAI te bereiden, zodat jij je gasten op je feest met dit gezonde trendy drankje kan verrassen!

Kruidnagel
Kruidnagel

Tip 5; Gezonde hapjes

Zorg er op je gezonde feest voor dat je hapjes bereidt of laat maken die vegetarisch, veganistisch en biologisch zijn. In de blogs veganistische snack en vegetarische hapjes lees je uitgebreid over de verscheidenheid aan smakelijke hapjes die jij je gasten aan kan bieden.  

Een lekkere en gezonde aanvulling op deze veganistische en vegetarische hapjes zijn de volgende biologische versnaperingen: Carpaccio-bonbons met Parmezaanse kaas, komkommerrolletjes met zalm en een romige roomkaas en Witlofschuitjes met makreelsalade en appel.

Geef een antwoord