Feest

Een gezond feest organiseren, 6 tips!

gezond feest

Jij wilt een gezond feest organiseren. Wij geven je in deze blog 6 tips zodat jij met de juiste kennis aan de slag kunt gaan bij het organiseren van het gezonde feest!

Voordat we je de tips geven voor het organiseren van een gezond feest, willen we je eerst kort uitleggen wat we verstaan onder een ‘gezond feest’ en waarom je een gezond feest zou willen organiseren.

Wat is een gezond feest?

Waarschijnlijk wil je een gezond feest organiseren omdat het merendeel van je toekomstige gasten steeds bewuster leeft en specifieke voedings- en drankwensen heeft met betrekking tot een gezonde levensstijl.

Mensen zijn zich steeds meer bewust van wat gezond is en welk effect een gezonde levensstijl heeft op de mentale en fysieke gezondheid.

Tip 1; Denk aan jezelf!

Een gezond feest begint bij goed voor jezelf zorgen. Zorg ervoor dat je zelf ook kunt genieten van het gezonde feest. Hierdoor heb je een ontspannen avond zonder ongezonde stress, wat weer een positief effect heeft op je algehele gezondheid.

Daarom is onze eerste tip voor het organiseren van een gezond feest: overweeg om een ober in te huren! Via diverse aanbieders kun je gemakkelijk een professionele ober inhuren die alles op je gezonde feest in goede banen kan leiden.

ober inhuren
Ober inhuren

Tip 2; Prettige akoestiek

Zorg voor een prettige en gezonde akoestiek. Akoestiek is het geluid dat zich verspreidt in de ruimte. Steeds meer mensen hebben gehoorschade door te harde muziek.

? Lees ook: gezonde traktaties

Door deze gehoorschade hebben mensen sneller last van te harde muziek op feestjes. Als het geluid niet prettig is, kunnen mensen hier last van krijgen, wat weer effect kan hebben op de algehele sfeer.

Een echt gezond feest is dus pas gezond als het geluid prettig is.

Als je niet beschikt over de juiste geluidsapparatuur, kun je op internet verschillende aanbieders vinden waar je geschikte geluidsapparatuur voor je gezonde feest kunt huren.

Tip 3; Relaxt communiceren

Zorg op je feest voor een plek waar mensen in een rustige sfeer kunnen communiceren en ontspannen. Creëer daarom in je tuin of huis een loungegedeelte waar mensen kunnen zitten of staan.

Je kunt het loungegedeelte extra ontspannend en sfeervol maken door de aankleding hierop af te stemmen.

Denk bijvoorbeeld aan een Perzisch tapijt, vuurkorf, sfeerverlichting, een waterpijp (met een elektrisch kooltje, want dat is veel gezonder voor je longen) en rustige muziek.

uitnodiging gezonde feestje

#uitnodiging

De leukste uitnodiging voor een gezond en verantwoord feestje! Bekijk alle mogelijkheden!

Tip 4; Gezond drankje ‘NOON CHAI’

Een gezond feest is naar onze mening niet compleet zonder het drankje: NOON CHAI. NOON CHAI is een thee gemaakt van een mix van groene thee, melk en specerijen zoals kardemom en kruidnagel.

De thee komt oorspronkelijk uit de regio Kashmir in Pakistan, dicht bij de grens met India waar alle CHAI-soorten oorspronkelijk vandaan komen.

NOON CHAI is door de heerlijke specerijen letterlijk hartverwarmend en extra gezond voor je lichaam. De specerij kardemom helpt bijvoorbeeld om de mond en adem fris te houden, de spijsvertering te bevorderen, depressies tegen te gaan en kan helpen bij kwaaltjes zoals infecties, kanker, hoge cholesterol en hart- en vaatziekten.

Kruidnagel is ook een must voor je algehele gezondheid. In Azië wordt kruidnagel al eeuwenlang gebruikt in verschillende gerechten en drankjes vanwege de medicinale werking. Kruidnagel kan helpen bij de spijsvertering, diabetes, kanker en infecties.

Op internet vind je verschillende recepten om NOON CHAI te bereiden, zodat je je gasten op je feest kunt verrassen met dit gezonde trendy drankje!

Kruidnagel
Kruidnagel

Tip 5; Gezonde hapjes

Zorg op je gezonde feest voor hapjes die vegetarisch, veganistisch en biologisch zijn, of laat ze bereiden. In de blogs “Veganistische snack” en “Vegetarische hapjes” vind je uitgebreide informatie over de verscheidenheid aan smakelijke hapjes die je aan je gasten kunt aanbieden.

Een lekkere en gezonde aanvulling op deze veganistische en vegetarische hapjes zijn bijvoorbeeld biologische versnaperingen zoals Carpaccio-bonbons met Parmezaanse kaas, komkommerrolletjes met zalm en romige roomkaas, en witlofschuitjes met makreelsalade en appel.

Tip 6; Beweging op het gezonde feest

Naast gezonde voeding en drankjes is beweging een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Zorg er daarom voor dat je gasten voldoende beweging krijgen tijdens het gezonde feest. Dit kun je bijvoorbeeld doen door dansmuziek te draaien en een dansvloer te creëren waarop de gasten lekker kunnen bewegen.

Of organiseer een activiteit buiten, zoals een wandeling of een sportieve wedstrijd. Door de gasten de mogelijkheid te geven om te bewegen en actief te zijn tijdens het feest, blijven ze niet alleen gezond, maar kunnen ze ook optimaal genieten van het feest en de gezonde levensstijl. Vergeet daarom niet om voldoende beweging op te nemen in het programma van het gezonde feest!

dansen op een gezond feest
Dansen op een gezond feest

Aan de slag

Een gezond feest organiseren hoeft niet moeilijk te zijn! Met bovenstaande 6 tips kun je met de juiste kennis aan de slag gaan om een gezond feest te organiseren waar iedereen van kan genieten.

Door goed voor jezelf te zorgen en eventueel een ober in te huren, te zorgen voor een prettige akoestiek, een relaxte communicatieruimte te creëren, NOON CHAI te serveren en te zorgen voor gezonde hapjes, kun je ervoor zorgen dat jouw gasten een gezonde levensstijl kunnen behouden op jouw feest.

Bovendien is het belangrijk om beweging op het feest op te nemen om het feest compleet te maken en de gasten de mogelijkheid te geven om actief te zijn. Met deze tips wordt jouw gezonde feest een groot succes!

Heb jij nog andere tips voor het organiseren van een gezond feest? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie