Wijn

Boeken over wijn en kaas: dit zijn de 4 beste!

boeken over wijn en kaas

Wijn en kaas gaan ook goed samen, en ook over deze combinatie zijn diverse boeken geschreven. Bekijk nu de 4 beste boeken die er zijn over wijn en kaas (lees ook: de beste kaasboeken).

Boeken over wijn en kaas: een heerlijke combinatie

Geniet straks thuis van de beste kazen en de allerbeste wijnen, perfect op elkaar afgestemd, en misschien wel gepresenteerd op een prachtig kaasplankje!

De Nederlandse Kaasplank van Maarten Koek en Etienne Verhoeff

Een prachtige naam voor een prachtig boek, dat ook nog eens vrij recent verschenen is (namelijk in 2016). Maarten Koek, de auteur van dit boek, is fromager (deskundige op het gebied van kaas), en daarnaast ook sommelier van het sterrenrestaurant Perceel.

In dit boek krijg je van hem praktische tips om jouw eigen ideale kaasplankje samen te stellen. Dat kan natuurlijk op vele manieren, maar hoe doe je dit het beste?

Je krijgt informatie over welke posities de kazen moeten innemen op een kaasplank, en welke kazen je wel en niet in combinatie met elkaar kunnen gebruiken op een kaasplank. Daarnaast krijg je natuurlijk meer dan genoeg uitleg over de juiste wijnen en zoetigheden die passen bij de kazen die je op een kaasplank gebruikt.

Steeds meer mensen die restaurants bezoeken kiezen na het diner voor een kaasplateau, en om die reden groeit de vraag naar goede informatie over het juist samenstellen van kaasplankjes. Maarten Koek schreef dit boek om die reden, en daar is hij naar onze bescheiden mening goed in geslaagd.

De Nederlandse Kaasplank van Maarten Koek en Etienne Verhoeff

#wetenswaardigheden

De Nederlandse Kaasplank telt 180 pagina’s, en staat vol met wetenswaardigheden over kaas, wijn, kaasplankjes samenstellen, en het op de juiste manier combineren van wijn en kaas.

Maar daar blijft het niet bij, want in dit boek word je ook meegenomen op een road trip langs 21 Nederlandse boerderijen, waarbij er bekende en minder bekende kazen worden geproefd. Geitenkazen, schapenkazen, en boerenkazen (die steeds populairder worden), maar ook roodflora kazen en blauwe kazen.

Deze kaassoorten worden allemaal in Nederland gemaakt, en het is erg interessant om hier meer over te weten, zodat je straks nog beter kaasplankjes kunt samenstellen.

Wil je De Nederlandse Kaasplank aanschaffen? Dan kan dit voor een bedrag van slechts 21 euro. Hiervoor krijg je een soft cover, in nieuwe staat. Een hardcover versie zien wij verder online staan voor een bedrag van 24,99 euro (in dat geval wel een gebruikt exemplaar, maar in goede staat).

De Nederlandse Kaasplank kreeg maar liefst 4,8 sterren gemiddeld van mensen die dit boek eerder kochten. Deze score ligt dus dicht tegen de maximale score van 5 sterren aan. Daarmee is dit waarschijnlijk een van de beste aankopen die je kunt doen als je op zoek bent naar een Nederlandstalig boek over wijn en kaas.

Het festijn van Kaas & Wijn van Hans Melissen

Nog een top boek over het combineren van wijn en kaas! In Het festijn van Kaas & Wijn vind je de favoriete kaas- en wijncombinaties van topchefs en sommeliers, zoals Sergio Herman, Jonnie en Thérèse Boer, en andere culinaire meesters en meesteressen.

Het boek is kort en bondig, en het bevat een bruikbare opsomming van fantastische kazen en de daarbij te gebruiken kwaliteitswijnen.

Het festijn van Kaas & Wijn van Hans Melissen

#prachtig

De afbeeldingen in dit boek zijn verder prachtig, en zorgen ervoor dat het water je in de mond loopt, en je eigenlijk gelijk nog op zoek wil gaan naar de in het boek beschreven kazen en wijnen om ze allemaal zelf uit te proberen!

Het festijn van Kaas & Wijn heeft 80 pagina’s, en heeft een bescheiden prijsje van 8 euro (exclusief 1,99 euro aan servicekosten). Nieuw is dit boek niet meer te krijgen (althans niet op dit moment), dus gaat het hier om een gebruikt exemplaar, in redelijke goede staat.

Kaas & Wijn van M. Declercq en Michel van Tricht

Heb je trek en zin in unieke combinaties van productkennis en gastronomie? Dan heeft kaasmeester Michel Van Tricht voor jou 40 topkazen uit heel Europa.

Deze zorgvuldig geselecteerde kazen zijn goed aangevuld met commentaren van kaasmakers en restaurateurs, en daarbij krijg je fantastische recepten! Bij al deze kazen zijn op een voortreffelijke wijze kwaliteitswijnen gekozen.

Kaas & Wijn van M. Declercq en Michel van Tricht

#kaasplankjes

Kaas & Wijn is een genot om door te nemen, en na alles in je op te hebben genomen is het pas echt genieten geblazen, want je kunt deze kazen en wijnen uiteraard ook zelf bestellen. Alvast veel plezier van de vele kaasplankjes, en de vele glazen goede wijn erbij!

Dit boek is als hardcover verkrijgbaar, en wel voor een prijs van 24,99 euro in nieuwe staat, en voor 11,49 euro in gebruikte staat. Totaal bevat dit boek 175 pagina’s aan leesvoer over de mooiste kaassoorten, en de lekkerste bijbehorende wijnen.

Kaas & Wijn (de mooiste kaassoorten, de beste bijpassende wijnen) van R. Leenaers

Kaas & Wijn is de ideale aankoop als je op zoek bent naar een boek waarin je snel kennis maakt met honderden bekende en minder bekende soorten kaas.

De in dit boek opgenomen handige icoontjes maken snel duidelijk om wat voor soort kaas het gaat. Bij elke kaassoort wordt een goed, gepast en uitvoerig wijnadvies gegeven.

Kaas & Wijn (de mooiste kaassoorten, de beste bijpassende wijnen) van R. Leenaers

#kaassoorten

Daarnaast krijg je als lezer ook goede uitleg over de kazen zelf. In onze ogen is Kaas & Wijn een goede keuze als je een groot overzicht van kaassoorten wilt hebben, met daarbij goed passende wijnen.

Grote kans dat een kaas die je op een kaasplankje krijgt voorgeschoteld ook is opgenomen in deze gids, met bijbehorende uitleg en wijnadvies.

Voor ongeveer 27 euro is dit boek van jou. Voor dit bedrag krijg je een paperback, in goede staat, bestaande uit 189 bladzijden.

Geef een reactie