Eten en drinken

Boeken over zelf maken kaas: dit zijn de 5 beste!

boeken over zelf maken kaas

Wil je kaas leren maken, en thuis aan de slag gaan hiermee? Dan zijn deze boeken toch wel erg handig! We hebben de beste 5 boeken voor je op een rij gezet die wij hebben kunnen vinden over het zelf maken van kaas. Kaas maken is gemakkelijker dan je denkt, mits je de juiste basiskennis hebt.

Boeken over zelf maken kaas: smullen maar!

In deze boeken over het zelf maken van kaas krijg je de basis en de fijne kneepjes van het vak uitgelegd. Wordt nu zelf een goede kaasmaker, met behulp van een of meerdere van deze boeken.

Zelf kaas maken van T. Smith

In dit boek krijg je de recepten voor het maken van 50 geweldige lekkere kazen! Ga nu zelf aan de slag, en maak de beste kazen voor jezelf en/of je gasten. Met dit boek kan iedere amateur op het gebied van kaas maken een gevorderde of expert worden.

Veel van de benodigdheden om kaas te maken heb je waarschijnlijk al in huis, en als je de instructies in dit boek goed opvolgt en enig geduld kunt opbrengen, dan heb je straks kaas die verser en lekkerder is dan uit de winkel.

Dit kaasboek behandelt zowel bekende als minder bekende kaassoorten. Denk maar aan de bekende Stilton, Provolone, en Cantal, die goed bekend zijn.

Zelf kaas maken van T. Smith

#eenvoudig

Minder bekend zijn de Crottin, Kalloumi en Cabra al Vino kazen. Deze zijn echter wel heel interessant, en redelijk gemakkelijk te maken. Verder zijn er zowel eenvoudige recepten opgenomen in dit boek, als wat meer complexe recepten.

Eerdere kopers van dit boek gaven dit boek gemiddeld 4,3 sterren. Omgerekend is dit een 8,6 als cijfer. Een zeer goed boek dus! Dit boek bestaat uit 176 bladzijden, en is te krijgen voor ongeveer 89 euro, in de vorm van een paperback.

Voor dit bedrag krijg je ook nog eens een exemplaar dat in nieuwe staat verkeerd. De verzending van dit boek is overigens geheel gratis, want Bol neemt deze kosten voor haar rekening.

Vegan Zuivel (maak je eigen plantaardige melk, yoghurt, boter en kaas) van Emilie Holm

Vegan Zuivel is een boek dat net even anders is. Je leert met dit boek hoe je plantaardige kaas, melk, yoghurt, en boter moet maken. Veganisme wordt steeds populairder, en steeds meer mensen kiezen ervoor om veganistisch te leven. Het aanbod in winkels wordt daarom ook steeds groter.

Vegan Zuivel (maak je eigen plantaardige melk, yoghurt, boter en kaas) van Emilie Holm

#zuivelvervangers

Dit praktische boek laat je niet alleen zien hoe je zuilververvangers (waaronder vervangers voor kaas) moet maken, maar geeft je ook talloze variaties, waardoor deze zuivelvervangers nooit vervelen.

Heb je zin om de perfecte vervanger van roomkaas te maken, of de perfecte vervanger van Parmezaanse kaas? Dan is dit boek een zeer goede keuze. Vegan Zuivel geeft je goede uitleg over de basisproducten die nodig zijn om goede zuivelvervangers te maken. Maar ook de benodigde keukenapparatuur komt aan bod. Als toetje geeft dit boek je recepten voor het maken van koekjes, taarten, ijs, karamelsaus en meer.

Voor slechts 20,95 euro kun je dit boek al bestellen. Hiervoor krijg je een gloednieuwe hardcover, die bestaat uit 152 pagina’s. Wij willen je bij deze alvast veel plezier en succes wensen met het maken van al je kaas, boter, melk en yoghurt vervangers!

De kunst van kaas (40 Belgische kaasmakers en hun nalatenschap) van An Keymeulen

Veel Belgische kazen zijn nog onbekend bij het grote publiek. En dat is jammer, want Belgische kaasmakers produceren al heel lang met passie en liefde een groot aantal topproducten, met verfijnde smaken.

An Keymeulen, een geweldig groot kaasmeester uit België, en brengt in dit boek 40 Belgische kaasmakers voor het voetlicht. Ze ging hiervoor naar kaasboerderijen, naar abdijen, en naar andere instellingen waar kaas wordt gemaakt, om het productieproces te bekijken, en te proeven van het leven als kaasmaker.

De kunst van kaas (40 Belgische kaasmakers en hun nalatenschap) van An Keymeulen

#kaasmakers

Daarnaast luisterde en genoot ze ook van alle verhalen van die kaasmakers. Dit boek geeft je een unieke blik achter de schermen bij de meeste uiteenlopende kaasmakers van België.

De kunst van kaas telt 240 pagina’s, en is te krijgen als hardcover, en wel voor een bedrag van 15 euro. Een boek over kaas maken voor liefhebbers!

Foodie Kaas (kaasmeester Michel van Tricht) van Michel van Tricht

Zo zeg, 5 euro, voor een fantastisch en 238 pagina’s tellend boek over kaas maken. Deze prijs is haast ongeloofwaardig laag, maar toch klopt het echt wat je hier leest!

Kaasmeester van Tricht leidt je op meesterlijke wijze binnen in de geheimzinnige wereld van het kaasmaken en affineren. Van Tricht heeft zijn eigen rijpingskamers, waardoor hij in staat is zijn kazen zo perfect mogelijk te laten rijpen.

Foodie Kaas (kaasmeester Michel van Tricht) van Michel van Tricht

#kaasboerderijen

Verder neemt hij je mee op reis naar enkele Belgische kaasboerderijen. Op die reis maak je kennis met enkele pareltjes van Belgische kazen, die je echt geproefd moet hebben.

Dit boek is bedoeld als lexicon. Je krijg basisinformatie over het maken van kaas, de verschillende kaasfamilies die er zijn, en je krijgt gedetailleerde informatie bij iedere kaassoort die wordt besproken door Van Tricht.

Eigenlijk is dit een onmisbaar naslagwerk (met veel gedetailleerde informatie over van alles wat met dit onderwerp te maken heeft), dat je gewoon in je kast moet hebben staat als je een liefhebber bent van het zelf maken van kaas.

Kaas uit eigen keuken van Niels Koster

Kaas uit eigen keuken is het handboek voor het zelf maken van kaas. Dit boek bewijst bovendien dat kaas maak echt zo moeilijk nog niet is. Met enkele pakken melk, en enige training is vrijwel iedereen in staat om zelf een eigen kaasje te maken.

Verse kaas, camembert, stilton, en Goudse kaas…, na het lezen van dit boek kun je deze geweldige kazen allemaal zelf maken. Je zou bijna nu al trek krijgen!

Kaas uit eigen keuken is een stap voor stap handboek dat je alle ins en out van het proces van kaas maken laat zien. Wat komt erbij kijken, en welke spullen heb je hiervoor nodig in je keuken? Wat zijn de fouten die je kunt maken, en hoe kun je deze voorkomen? Niels Koster legt het je allemaal uit.

Kaas uit eigen keuken van Niels Koster

#recepten

Ook aan extra recepten is gedacht. Top chef Robert Buurma leert je hoe je je zelfgemaakte kazen kunt verwerken in de lekkerste gerechten. Een extra dimensie aan het zelf maken van kazen!

Niels Koster begon zelf met het maken van kaas in 2013. Na eindeloos oefenen en experimenteren is hij inmiddels een ware en gewaardeerde professional op dit gebied. Hij bezit ook een oude bunker op Vlieland, waar hij zijn kazen laat rijpen. En het is zelfs mogelijk om hier een rondleiding te krijgen!

Leuk om te weten als je Vlieland een keertje aandoet. Dit hardcover boekt telt 160 pagina’s, en is te krijgen voor 25 euro. Bij Bol.com natuurlijk!

Geef een reactie