Entertainment

Feest photobooth: voor onvergetelijke herinneringen!

feest photobooth

Als je een groot feest organiseert omdat je gaat trouwen, 50 jaar wordt of je bedrijf 25 jaar bestaat, wil je hier een leuke herinnering aan overhouden. Je kunt hier op meerdere manieren voor zorgen waarvan een photobooth een van de tips is waar je zeker aan moet denken. Het enige wat je hoeft te doen, is zo’n fotohokje neerzetten en zorgen dat je gasten deze kleine ruimte weten te vinden. De rest gaat vanzelf. Na afloop van je feest heb je een aantal onvergetelijke herinneringen tot je beschikking. 

Het neerzetten van een photobooth als entertainment op je feest

Bij de organisatie van een groot feest waarbij tientallen gasten aanwezig zijn, moet je zeker even nadenken hoe je deze groep mensen gaat amuseren. Je hebt hier diverse mogelijkheden voor.

Een DJ of een band is een logische keuze voor een feestavond maar voor het vullen van een dagprogramma (zoals een receptie bij een bruiloft) is het leuk om voor wat extra entertainment te zorgen voor je daggasten. Een clown, een goochelaar of een vuurspuwer is een keuze die je kunt maken maar dit is niet de voordeligste optie en deze persoon zal slechts een beperkt deel van de dag aanwezig zijn.

In dit geval is het advies eenvoudig: keep it simple! Het neerzetten van een photobooth als entertainment op je feest is eigenlijk altijd een zeer geslaagde keuze.

Fotohokje op je feest

Photobooth op een feest: succes verzekerd!

Fotohokjes op een feest, het is een trend dat is over komen waaien uit Amerika. Een nieuw fenomeen is het overigens niet. De uitvinding dateert al vanaf 1925.

Ook in ons land kom je deze hokjes inmiddels steeds vaker tegen. Het principe is eenvoudig. Ken je die pasfotohokjes op het station of andere openbare gelegenheden waar je vroeger met je eerste vriendje of vriendinnetje naar binnen ging om de eerste foto’s van jullie samen te maken?

Deze hokjes zijn weer helemaal trendy maar nu op feesten. Dit soort hokjes hebben zo’n aantrekkingskracht dat het een kwestie van tijd is dat de eerste gast naar binnen gaat voor een fotoshoot.

Anders maakt het personeel op het feest je gasten hier wel op attent. We hoeven je niet uit te leggen dat als één persoon naar binnen gaat, de rest zal volgen.

Bijkomend voordeel is dat jij als organisator achteraf een aantal onvergetelijke herinneringen zult hebben aan je feest en de gasten uiteraard ook. De foto’s worden niet alleen opgeslagen maar ook direct uitgeprint! 

Direct printen
Direct printen

Photobooth als vervanging voor de fotograaf of gastenboek?

Laten we vooropstellen. De photobooth is geen vervanging voor de fotograaf, de videograaf of je gastenboek. Daar is dat fotohokje net even te vrijblijvend voor.

Als je zeker wilt weten dat je iedereen op de foto hebt (en op de manier waarop je wilt) is het zeker aan te raden om hiervoor een fotograaf in te huren en te zorgen dat je iemand bij het gastenboek hebt zitten. Het fotohokje op je feest moet je echt zien als entertainment.

Waarom we ook de videograaf hierbij benoemen? Omdat er ook fotohokjes zijn die je (op de helft van de avond) kunt omtoveren tot video hokje. Je gasten kunnen dan een videoboodschap voor je maken en op een nieuwe manier hun creativiteit ontplooien. Hou er rekening mee dat de huurprijs van dit soort multifunctionele hokjes zijn uiteraard wel wat duurder zijn.

Videobooth
Videobooth

Waarom het huren van een photobooth een leuke investering is 

Het huren van een photobooth is een leuke investering. Je zorgt hiermee voor een flinke dosis fun en entertainment op je feest. De gasten kunnen voor diverse achtergronden kiezen en zichzelf anders uitdossen (nep snorren, pruiken) om op de foto te gaan.

Daarnaast kun je het thema van je feest in de foto’s laten integreren en er hierdoor een eigen en herkenbare invulling aan geven. Je maakt je feest dus op een hele eenvoudige manier onderscheidend.

Het grappige is dat mensen zich (zeker met een glaasje op) steeds vrijer voor de camera gaan gedragen en enorm creatief zijn. Daarnaast schept het een band tussen je gasten ook als ze elkaar niet kennen. Je zult merken dat de meest verrassende combinaties van mensen met elkaar op de foto gaan. De meest hilarische- en waardevolle foto’s worden gemaakt. En ja…daarnaast kan deze feest photobooth het ijs breken tussen mensen. Het maken van een fotoserie in zo’n fotohokje als de eerste foto’s van een nieuw stel samen is dus tijdloos. 

Achteraf kun jij als gastheer of gastdame uiteraard alle foto’s bekijken. Je zult zien dat in die kleine ruimte de meest waardevolle herinneringen aan je feest zijn gemaakt. Hier zul je ongetwijfeld een extra fotoboek mee kunnen vullen! Vaak is dit een fotoboek waarin het meest gekeken wordt. Genoeg reden dus om zo’n fotohokje neer te zetten op je feest. De onvergetelijke herinneringen worden vanzelf voor je gecreëerd.    

Geef een reactie