Bruiloft

Hoe ga je naar het toilet in je trouwjurk?

trouwjurk toilet

Hoe ga je naar het toilet in je trouwjurk? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als jij je grote dag aan het plannen bent. Je leeft natuurlijk al maanden toe naar het moment dat je die prachtige jurk eindelijk aan mag. Misschien heb je wel een echte Sissi jurk (met een hoepel en verschillende lagen stof of een nauw aansluitende jurk met een prachtige sleep waar je figuur oogverblindend mooi in uit komt) uitgezocht en kan je niet wachten om je een echte prinses te voelen. Toch kleeft er een klein nadeel aan zo’n beeldschone jurk. Want hoe ga je in hemelsnaam naar het toilet in zo’n enorme jurk? Wij gaan het je in deze blog vertellen.

Help! Ik moet naar het toilet en ik heb een trouwjurk aan

Tijdens je trouwdag verloopt alles op rolletjes. Je wandelt oogverblindend mooi naar het altaar, de huwelijksceremonie is prachtig, de foto’s zijn geworden wat je altijd al gehoopt had en dan ineens………. moet je plassen. Wat nu gedaan? Hoe ga jij met je gigajurk in dat krappe kleinste kamertje van je trouwlocatie passen en belangrijker nog hoe ga jij je oogverblindend witte jurk schoon houden?

Gelukkig ben je niet de eerste bruid (en ook zeker niet de laatste) die met dit probleem te maken krijgt. De hele dag niet drinken is natuurlijk geen optie maar hoe ga je het dan wél aanpakken? Lees gauw verder want er zijn zeker wel manieren om je blaas te legen op de mooiste dag van je leven.

Plassen in je trouwjurk

Plassen in je trouwjurk klinkt misschien wat typisch maar je komt er ook op de mooiste dag van je leven niet onderuit dat op een gegeven moment “nature calls”. Een toilet bezoekje in je trouwjurk is met onze tips zeker geen probleem maar het vergt wel iets meer tijd en planning dan je waarschijnlijk gewend bent.

Om te beginnen is het handig om eens na te gaan of je trouwlocatie de beschikking heeft over een invaliden toilet. Deze ruimtes zijn vaak nét even iets ruimer dan het gemiddelde toilet waardoor je al wat meer bewegingsruimte hebt. Daarnaast beschikken ze vaak over een stang om je aan vast te houden of om je aan op te hijsen wat jouw leven nét even iets makkelijker maakt.

De volgende stap is om een aantal dames uit je bridal squad te kiezen die, als het zo ver is, je vergezellen en zich om je jurk bekommeren. Natuurlijk zit je niet op publiek te wachten als je naar het toilet moet maar geloof ons, it’s for the best! Mocht je echt je zus of je vriendinnen niet met deze taak willen belasten dan kun je natuurlijk altijd bij je moeder terecht.

bridal squad
Bridal Squad

Verschillende technieken om te gaan plassen als je je trouwjurk aan hebt

Je zal het niet geloven maar er zijn daadwerkelijk meerdere technieken om te gaan plassen als je je trouwjurk aan hebt. We nemen ze hieronder met je door:

  1. Om te beginnen bestaat er zoiets als de bridal buddy. Dit is een nieuwe uitvinding op het gebied van plassen in je trouwjurk. Het is een soort rok die je onder je trouwjurk aantrekt. Niemand ziet de bridal buddy zitten en jij kunt toch gemakkelijk naar het toilet in je bruidsjurk. Als het zo ver is verzamel jij je jurk aan de voorkant. Daarmee komt je bridal buddy vrij te hangen. Hou je jurk goed vast en buk om de bridal buddy naar boven te vouwen. Deze vouwt zo over je trouwjurk heen. Steek je armen door de gaten in de bridal buddy alsof je een trui aan gaat trekken. Trek het koord aan en je trouwjurk gaat nergens meer naar toe en jij hebt de ruimte om te gaan plassen. Ben je klaar maak je het koord los en vouw je alles weer terug op zijn plaats. Kind kan de was doen…….
  2. Beschik je niet over een bridal buddy kun je hetzelfde trucje min of meer uithalen met een Ikea tas. Jazeker je leest het goed, een Ikea tas. Ze zijn niet voor niets zo groot! Knip van tevoren een gat aan de onderkant van de tas. Als het zover is stap je door het gat van de tas en hijs je deze op totdat de handvaten over je schouders passen. Je jurk komt zo in de tas te hangen waardoor jij makkelijk en schoon naar het toilet kunt. Zodra je klaar bent laat je de tas weer zakken, trek je je jurk recht, werk je je make up bij en kun je er weer een tijdje tegenaan.
  3. Voor de laatste optie zijn de personen uit je bridal squad nodig. We zullen het stap voor stap uitleggen zodat er op je grote dag niets mis kan gaan.
ikea tas
Ikea tas

Stappenplan: Hoe ga je naar het toilet in je trouwjurk

Stap 1: Stap het toilethokje in en vraag je helpers achter je aan te komen. De deur blijft helaas open maar aangezien je minimaal twee mensen bij de deur hebt staan en waarschijnlijk een lange sleep of wijde jurk hebt, zal er vrij weinig te zien zijn.

Stap2: Trek je lingerie helemaal uit.

Stap 3: Hijs de voorkant van je trouwjurk helemaal op tot aan je middel en hou deze goed vast. Je helpers houden de achterkant van je jurk alleen een stukje van de vloer zodat deze niet vies wordt. De achterkant van de jurk hoeft dus niet helemaal tot je middel gehesen te worden. Je staat overigens nog steeds met je gezicht naar het toilet en je rug naar de deur.

Stap4: Ga nu achterstevoren op het toilet zitten. Dus met je gezicht naar de stortbak. Je helpers houden nog steeds de achterkant van je jurk boven de grond. Om te plassen leun je een beetje naar voren dat mocht je een plooi van je jurk laten vallen deze niet meteen in de gevarenzone terecht komt. Voor number 2 leun je om diezelfde reden wat naar achteren.

Stap5: Klaar? Vraag je helpers om wat toilet papier

Stap 6: Sta op en trek je lingerie weer aan. Zet één been op de toiletbril voor wat meer stevigheid of vraag één van de helpers ook de voorkant vast te houden.

Stap 7: Laat je helpers nog steeds je jurk vasthouden terwijl jij heel voorzichtig achterwaarts het toilethokje uit loopt. Pas op dat je niet struikelt.

Stap 8: Fatsoeneer samen met je helpers je jurk. Je zou het nog eeuwig moeten horen als je jurk nog in je panty steekt of als er nog wat wc papier aan je jurk of je schoen hangt als je je weer onder je gasten mengt.

Je ziet het, naar het toilet gaan in je trouwjurk is makkelijker dan je denkt!

Geef een reactie