Bruiloft

Trouwtrends: zo maak je de blits! [2023]

trouwtrends

Ben je van plan om in het huwelijksbootje te stappen? Dan heb je zeer veel keuzes te maken voordat je eindelijk de trouwbelofte aan elkaar en de trouwambtenaar kunt afleggen. Het voorbereiden op een huwelijk is vaak wel een leuke tijd. Het gevoel van keuzestress zal je echter wel een aantal keer bekruipen. In dit artikel leveren we nu net dáár onze bijdrage aan door de 7 trouwtrends van dit moment onder je aandacht te brengen. We weten zeker dat deze trends je zullen inspireren bij het maken van trouwplannen of het juist moeilijker voor je maken…….

Dit zijn de 7 trouwtrends van dit moment

Kiezen voor een vintage bruiloft

Veel stellen vinden het super leuk om een stap terug in de tijd te gaan bij hun bruiloft. Hoever je je laat terugbrengen in de tijdmachine is uiteraard jullie keuze. Er is een tijd geweest dat de jaren 60, 70 en 80 zeer populair was.

Tegenwoordig zie je dat veel stellen met hun stijl nog verder teruggaan in de tijd. Zo is de “Peaky Blinders” uitstraling (een jaren ‘20 Britse stijl) een van de trends van dit moment. 

Vintage bruiloft uitnodiging

#uitnodiging

De mooiste uitnodigingen, helemaal in stijl! Zorg dat je goed voor de dag komt met een bijpassende uitnodiging.

Thema’s op de bruiloft

Wat je veel ziet, is dat stellen kiezen voor een thema op hun bruiloft. Dit kan een bepaald logo zijn maar ook een specifieke stijl. Dit zie je overal in terug dus letterlijk vanaf de uitnodigingen tot en met de giveaways voor de gasten bij het nemen van afscheid op het einde van de trouwdag.

Keuze voor speciale locaties

Veel stellen maken de keuze om hun feest te geven op speciale locaties. Hierbij wordt er soms afgestapt van een keuze voor “zomaar” een romantische locatie maar juist de keuze gemaakt voor een locatie die veel voor het stel betekent.

Lees ook: trouwen op een kampeerterrein

De kantine van een hockeyclub, het strand of het buurthuis “waar het allemaal begonnen is” kan zomaar een trouwlocatie zijn. Je kunt op deze locaties zelfs een trouwambtenaar uitnodigen om hier het huwelijk te laten voltrekken!

Ben je van plan om voor een originele plek te kiezen voor je huwelijk? Hou dan rekening met het seizoen en de weersinvloeden. Wat je tegenwoordig veel ziet is dat stellen bereid zijn om af te stappen van “het trouwseizoen” (de lente en de zomer). 

Invloed van social media

De invloed van social media behoort uiteraard tot een van de trouwtrend van dit moment. Dit zijn uitstekende platforms om al iets aan te kondigen, af te tellen, afwezige mensen live mee laten genieten of foto’s te delen.  

DIY op je bruiloft!

Er wordt tegenwoordig steeds meer gekozen voor de DIY (do it yourself) invulling van een bruiloft. Denk aan zelfgemaakte decoratie voor de locatie, eigengemaakte cakejes in plaats van een bruidstaart en het drinken van zelfgemaakte wijn bij het diner of het feest. Uiteraard zijn er nog talloze DIY voorbeelden te benoemen om je creativiteit te ontplooien.

Vermaak op de bruiloft

Een bruiloft is vaak een dag vullend programma. Hoewel er veel op zo’n dag te beleven is en veel gasten elkaar ongetwijfeld veel te vertellen hebben, wordt enig vermaak vaak wel gewaardeerd. Het breekt de dag net op de juiste manier.

Een entertainer en photobooths zijn hiervan goede voorbeelden. Als je voor deze laatste optie kiest, heb je zelf ook een aantal extra (en zeer spontane) herinneringen aan deze dag. 

Afstappen van de tradities

Het afstappen van de trouwtradities is zeker een van de trouwtrends van dit moment. Veel stellen vinden het erg leuk om een originele bruiloft te organiseren.

Hierdoor ontstaat er een dag die perfect bij hun past. Behoren jullie als stel ook tot deze groep? Als je de bovenstaande trouwtrends van dit moment volgt, ben je al een aardig eind op weg!

Geef een reactie