Eten en drinken

Veganistische snacks voor op jouw feest? Onze tips

veganistische snacks

Veganistische snacks tips nodig, omdat je binnenkort een feest geeft? En nou bevinden zich er onder jouw genodigden naast vegetariërs ook mensen die veganistisch eten. Geen paniek, niets aan de hand!

Met onze tips zorg jij ervoor dat het ook hen aan niets ontbreekt op jouw feest.

En daarnaast helpt het jou misschien ook als je weet dat veganisten bekend staan als makkelijke gasten;) Zij zijn zich er namelijk van bewust dat niet iedereen bekend is met een veganistische leefstijl.

Veganistische leefstijl: welke snacks?

Een veganistische leefstijl is een opkomende trend. In Nederland alleen al zijn er momenteel ruim 16.000 veganisten. En dit worden er steeds meer.

Mensen worden steeds bewuster van wat ze eten en of dit dier- of milieu vriendelijk is. Een veganist eet en gebruikt hoe dan ook geen dierlijke producten.

Wat eet en gebruikt een veganist niet

Maar wat is belangrijke informatie voor jou om te weten voor het ontvangen van een veganist op jouw feest?

Allereerst is het goed om te weten dat dierlijke producten zich niet alleen in vlees bevinden. Ook melkproducten, eieren, honing, alle snoep/cake/taarten (i.v.m verwerking rode bladluizen) eet een veganist niet.

Daarnaast draagt een veganist geen leer, houd hij of zij rekening of make-up op dieren is getest en of de make-up kwasten niet gemaakt zijn van dierenhaar.

Veganistische Döner Kebab
Veganistische Döner Kebab

Veganistische snacks voor ieder feest

Gelukkig bestaan er genoeg producten in de supermarkt en op internet die melkproducten kunnen vervangen( vegan melk/ kaas), is er veganistisch snoep te koop en bestaan er bakkers die veganistisch gebak maken.

Daarnaast eet een veganist wel brood en plantaardige producten wat betekend dat je ze o.a. kan verblijden met onderstaande heerlijke veganistische snacks:

  • (Pikante) falafel balletjes met een rode saus
  • Veganistische Döner Kebab
  • Wrap van avocado en gegrilde courgette en tomaat
  • Worteltjes/bleekselderij/paprika in een glas waar onderin een dip van humus zit
  • Bruschetta
  • Vegan sushi met groentes
  • Noten (ook veel chips is vegan)
  • Mini groenten loempia
  • Stokbrood met een spread gemaakt vam cashewnoten en geroostere paprika

Veganistische drankjes

Een veganist drinkt ook niet alle soorten wijn, bier en vruchtensappen. Dit komt omdat deze drankjes met behulp van dierlijke producten zoals gelatine zijn geproduceerd.

Het dierlijke product zelf bevind zich niet in de drankjes waardoor de fabrikant dit niet op de verpakking hoeft te vermelden. Er zijn veganisten die hier geen rekening mee houden, maar vraag het voor de zekerheid van te voren na bij jouw veganistische gast(en) zodat je hier rekening mee kan houden.

Extra aandacht op jouw veganistische feest

Naast de aandacht die jij schenkt aan het bereiden en/of inslaan van de veganistische drankjes en hapjes, verdien jij zelf ook de nodige aandacht. De mensen op jou feest komen speciaal voor jou. Maar omdat jij zo druk bent om iedereen te voorzien van snacks en drankjes, krijg jijzelf weinig kans om ook te genieten van alles wat er op jouw feest gebeurd.

Gun jezelf dus ook wat extra aandacht en huur een gastheer of gastvrouw van Gallant & More in!

Geef een reactie