Feest

10 tips voor ’t ontzorgen als je een feest organiseert

ontzorgen feest

Laten we even een gewetensvraag aan je stellen:

Geniet jij als gastheer of als gastdame altijd van een feest dat jij zelf georganiseerd hebt? 

Als je een eerlijk antwoord vraagt, zal lang niet iedereen bevestigend antwoorden. 

Veel mensen zijn zo enorm druk met het in goede banen leiden van het feest dat ze zelf er eigenlijk helemaal niet van genieten. Daar doe je toch niet al die moeite voor?

Reden genoeg om eens een blog te schrijven hoe je jezelf kunt laten ontzorgen op een feestje. We delen 10 tips met je, hoe je jezelf kunt ontzorgen als je een feest organiseert. 

Als je deze tips volgt, kun je zelf ook genieten van jouw party.  

Jouw reden om een feest te organiseren

Laten we even beginnen bij het begin.

Wat is jouw reden om een feest te organiseren?

Juist ja, je hebt iets te vieren.

Een reden om een feest te geven kan zijn omdat je jarig bent, een paar jaar met elkaar getrouwd bent, vader en moeder geworden bent of dit op een originele manier wil aankondigen, in een nieuw huis bent gaan wonen, als je geslaagd bent, als je blij bent dat het zomer is, als je favoriete club kampioen is geworden of gewoon….. om het leven te vieren.

De reden voor een feestje is dat je met een grote groep mensen (familie, vrienden, kennissen) lekker wilt genieten van het moment. Dit doe je niet als je zelf in de rondte aan het rennen bent om iedereen te ontvangen, van drinken te voorzien, te zorgen voor een hapje en het is ook wel leuk als je even de gelegenheid hebt om je gasten zelf ook te spreken. 

Is dit een uitdaging? 

Nee hoor, het ligt eraan in hoeverre jij er een uitdaging van maakt.

We helpen je een eind op weg met het ontzorgen van jezelf op jouw feest.

#buffet

Ontzorgen doe je door voor een buffet te gaan! Nergens geen omkijken naar.

10 tips hoe je jezelf kunt ontzorgen als je een feest organiseert

  1. Zorg voor gastvrouwen die de gasten naar binnen laten, hun jas aanpakken en met een welkomstdrankje klaar staan. 
  2. Hou het eenvoudig. Het is leuk om het meest uitgebreide aanbod op je feest te hebben maar hierdoor bezorg je jezelf wel heel veel werk. Zorg bijvoorbeeld voor een algemene keuze met betrekking tot je drankaanbod.
  3. Zorg voor kant- en klare hapjes. Deze kun je zo neerzetten zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Hiervoor kun je ook een cateringbedrijf in de arm nemen.
  4. Sla de koffie met gebak ronde over. Het serveren van koffie is vaak best arbeidsintensief en dan ook niet praktisch als je jezelf wil ontzorgen op een feest.
  5. Amerikaanse party organiseren. Bij een Amerikaanse party verzorgt iedereen zijn of haar eigen drinken. Deze vorm van ontzorgen begint al bij je voorbereiding.
  6. Buffet maken. Als je kiest voor een buffet, kunnen je gasten zelf voor hun hapjes en drankjes zorgen. Het enige waar jij op moet letten, is dat er voldoende volle flessen staan. Hier zijn altijd wel vrijwilligers voor om dit in de gaten te houden.
  7. Heeft jouw neefje altijd de ambitie gehad om barman te worden en vinden je nichtjes leuk om te bedienen? Misschien moet je hun zakgeld een keer verdubbelen maar je ontzorgt jezelf wel!
  8. Een DJ, een band of ander entertainment zorgt uiteraard voor de gewenste sfeer. Je bent zelf niet meer verantwoordelijk voor de muziek. Lekker makkelijk.
  9. Kies voor weggooi servies. Door deze keuze hoef je jezelf geen zorgen te maken dat iets stuk valt en ontzorg je jezelf ook na het feest. Die gevreesde letterlijke berg afwas, die staat er gelukkig niet! 
  10. Zorg voor bediening. Zo maak je het jezelf wel heel gemakkelijk als je ontzorgd wilt worden. Dit is misschien wel de meest praktische tip die de bovenste tips misschien wel overbodig maakt!        

Geef een reactie