Kinderfeesten

Dino feestje: de leukste 7 tips op een rijtje!

dino feestje

Sinds Jurrasic park zijn dinosaurussen meer levend dan ooit. Deze grote, stoere beesten blijven indrukwekkend en zijn daarom vooral voor jongens altijd interessant geweest. Je kunt daarom met zekerheid zeggen dat een dino thema gegarandeerd een succes is als je de verjaardag van je zoon of dochter wilt vieren. Met de volgende tips heb je in een mum van tijd een dino feestje georganiseerd.

Dino feestje organiseren met deze tips!

Dino feestje uitnodigingen

Een goed feestje ontstaat als de voorpret al een tijdje aan de gang is. Je kunt dit zo gek maken als je zelf wilt. Als je slim bent, kun je dit gedeelte ook al delegeren aan je kind.

Weet hij hoe hij een goede dino moet maken van papier? Als hij een dino familie van papier maakt, heb je namelijk gelijk de uitnodigingen die je kunt versturen.

Uiteraard kun je ook kant-en-klare kaarten kopen, wel zo makkelijk!

dino kostuum (onesie)

#verkledenmaar

De leukste dino verkleedkleding voor een stoer feestje!

Dino feest versiering

Dino versiering is misschien wel het belangrijkste onderdeel om te beginnen met het thema. Een dino thema is tijdloos en daarom altijd te verkrijgen in winkels.

Waar begin je met een dino thema? Allereerst is het kleurenpalet erg belangrijk. Denk hierbij aan groen en bruin, de kleuren van de dino’s zelf.

Er zijn gelukkig al slingers, ballonnen en kartonnen servies beschikbaar met allerlei dino opdrukken. Daarnaast kun je ook wat jungle thema op het feestje toevoegen, omdat dat het meest lijkt op de leefomgeving van deze reptielen.

Naast dino feestartikelen kun je je kind weken van tevoren al met de voorpret laten beginnen door een landschap te knutselen met dinosaurussen. Jouw kind heeft waarschijnlijk al een hele dino familie op zijn kamer staan en die zijn uiteraard ook geschikt als versiering.

Mocht je er ruimte voor hebben, dan kun je wellicht ook een groot kartonnen bord van een dino aanschaffen en in de kamer zetten.

#uitnodiging

De leukste uitnodiging voor een dino feestje! Een stoere kaart voor een te gek feest!

Dino world: locatie buiten de deur

Als je liever niet je woonkamer als locatie wilt gebruiken, kun je ervoor kiezen om ergens naartoe te gaan met de kinderen. Zo heb je bijvoorbeeld in Zwolle Dinoworld, waar niet alleen dinosaurussen staan, maar wat ook een speeltuin is. De kinderen vermaken zich gegarandeerd daar, waarbij jij alleen voor de catering hoeft te zorgen.

Dino kostuum

De kostuumwinkels hebben lang geleden al besloten dat dino’s populaire ontwerpen zijn om een onesie van te maken. Het is dus vrij makkelijk om je kind te laten verkleden als een dino.

Je zou zelfs een dresscode ervan kunnen maken dat alle kinderen als een dino verkleed komen. Als je je woonkamer al hebt omgetoverd tot een jungle, laat je de kinderen letterlijk onderdeel zijn van het thema.

Mocht het iets teveel gevraagd zijn om de kinderen in een dino pak te laten komen, kun je ook voor maskers kiezen.

Dino feestje spelletjes

Met dit thema kan je daadwerkelijk alle kanten op. Je kan bijvoorbeeld beginnen met een wedstrijdje. Wie van de jongens kan het beste brullen als een dinosaurus? Degene die het hardste brult kan een klein cadeautje winnen in het thema.

Daarnaast staan dino’s ook bekend om hun grote eieren. Een wit ei is echter veel te saai, dus misschien kunnen de kinderen de dino’s helpen met een mooi versierd ei? Als het lekker weer is buiten, kun je de kinderen ook buiten laten spelen.

Denk bijvoorbeeld aan verstoppertje, waarbij iemand de grote dino kan spelen, op zoek naar zijn prooien.

Tot slot zijn er diverse dino spelletjes te koop. Er is voor iedere leeftijd wel een geschikt spel te vinden!

Dino hapjes en drankjes

De catering kun je al in thema serveren door dino bordjes en bekers te kopen. Je kunt eerst beginnen met een echte dino taart. Het is misschien lastig om kinderen tevreden te maken met eten. Als je aan een feestje denkt, denk je al snel aan chips en snoep.

Om het toch een beetje gezond te houden, kun je de kinderen ervan overtuigen om net zo te eten als dino’s. Dat betekent in dit geval dus niet alleen maar een hoop vlees, maar juist groenten. Er zijn namelijk genoeg dinosaurussen die planteneters waren.

Tijdens het eten van de groenten kun je hier ook een leuke uitdaging van maken. Dino’s hebben namelijk hele korte poten. Wie kan er net als een dino zonder handen eten?

Bediend worden door dino’s

Wellicht is dit het laatste wat je kind verwacht op zijn feestje: dino’s die hapjes en drankjes brengen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om professionele bediening in te huren die zich volledig aanpassen aan het thema.

Ze komen niet alleen op de gewenste locatie, maar zorgen er ook voor dat ze onherkenbaar zijn als ober. Deze obers zorgen ervoor dat de kinderen niets te kort komen en daarbij het feest onvergetelijk maken.

Geef een reactie