Feest

Een feest promoten als een baas! Zo doe je dat!

feest promoten

Een feest organiseren kan een hele opgave zijn. Je moet een heleboel regelen om alles in goede orde te laten verlopen. Eerst zul je moeten bepalen welk soort feest het wordt en hoe je dit wilt vormgeven. Er zijn verschillende aspecten waarmee je bij het organiseren van een feest rekening moet houden, zodat alle gasten zich helemaal op hun gemak voelen en plezier beleven aan het evenement. Ook voor het promoten van je feest zul je goed de sfeer en ambiance van het feest moeten kunnen weergeven, zodat de juiste gasten hiernaar toe komen.

Feest promoten: wat gaat er aan vooraf?

Nog voordat je het feest überhaupt promoten kunt, zijn er zaken die je geregeld moet hebben. Laten we eens kijken wat allemaal nodig is.

promo feest uitnodiging

#uitnodiging

De leukste uitnodigingen voor een te gek feest. Hier bestel je jouw uitnodigingen. Ook leuk in de vorm van een ticket!

Benodigdheden afstemmen

Elk feest heeft eigen kenmerken en benodigdheden nodig om een waar succes te worden. Wat voor soort inkopen zijn er immers nodig voor het soort feest dat je wilt houden? Hoeveel gasten zullen hierbij aanwezig zijn? Zal er worden gedronken of is het niet nodig om alcohol te kopen?

Het ene feest is immers niet het andere feest. Een kraamfeest krijgt een geheel andere uitstraling dan een vrijgezellenfeest.

Niet bij elk feest zal drank genuttigd worden, waardoor je je inkopen zal moeten aanpassen. Door duidelijk vast te stellen welke doelgroep je wilt bereiken voor het feest, weet je tevens wat je in huis moet halen.

Tijdsduur van het feest

Ook de tijdsduur van het feest zal verschil maken of het tijdstip waarop het zal plaatsvinden.

Een verjaardagsfeest kan een gehele dag duren, waarbij gasten op verschillende tijden op de dag zullen verschijnen.

Andere feesten vragen echter weer meer om de late avonduurtjes.

Dit zijn allemaal factoren waar over nagedacht zal moeten worden en die bepalend zijn voor zowel de organisatie van het feest en de benodigdheden die hiervoor  moeten worden ingeslagen, als de uiteindelijke uitvoering.

Het moet immers wel kloppen bij de verwachtingen van de gasten die je voor het feest wilt uitnodigen.

Passende hapjes en drankjes voor het tijdstip waarop het feest gehouden wordt, zorgt voor een succesvol feest.

Drank bestellen

Bij menig feest zal het gebruikelijk zijn dat de gasten een drankje willen nuttigen. Uiteraard weet je precies welke gasten je zult gaan ontvangen, als je helder hebt bepaald wat voor soort feest je gaat organiseren.

Je zult hoogstwaarschijnlijk iets fris willen bestellen, maar ook verschillende soorten drank. Hierbij zul je het aantal gasten en het aantal uur dat het feest duurt in gedachten moeten houden, zodat je kunt inschatten hoeveel drankjes elke gast waarschijnlijk zal nemen.

Eenvoudige hapjes
Eenvoudige hapjes

Op basis hiervan kun je dan verschillende soorten alcoholische dranken inslaan. Je kunt voor de zekerheid iets meer inslaan en navragen of flessen die niet gebruikt zijn, mogen worden teruggebracht naar de winkel. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en zul je iedereen kunnen voorzien van voldoende drankjes.

Hapjes en snacks regelen

Naast voldoende drankjes is het eten uiteraard van groot belang. Je wilt tijdens het feest wel voldoende lekkere hapjes en etenswaren kunnen aanbieden.

Borrelhapjes en snacks doen het hierbij uiteraard altijd goed. Plaats dus voldoende bakjes met chips, borrelnootjes of heerlijke groentehapjes met dip. Stokbrood met smeersels en kazen of bitterballen doen het begrijpelijkerwijs eveneens altijd goed.

Zolang de gasten zelf heerlijk kunnen snacken, zal iedereen ongetwijfeld tevreden zijn. Zorg dat je voldoende inslaat, zodat je regelmatig kunt bijvullen.

Bedienden of butler inhuren

Als je niet alles zelf wilt doen, dan kun je er altijd voor kiezen om een butler of ober in te huren. Deze kan dan alle gasten voorzien van voldoende hapjes en drankjes, zonder dat je hier zelf nog verder omkijken naar hebt.

De butler geeft zo tevens persoonlijke aandacht aan de gasten, waardoor zijn aanwezigheid een heuse aanvulling is op de gehele avond.

Bovendien krijgt het feest zo een professioneler en chiquere uitstraling, wat zeker door de gasten gewaardeerd zal worden.

Professionele bediening

Het inhuren van een butler kent meer voordelen, dan enkel de interactie met de gasten. Een butler kan namelijk zelfs helpen met de voorbereiding van het feest en met het opruimen na afloop.

Zo houd je zelf meer tijd over om je met de gasten bezig te houden. E

en butler huur je in bij Gallantandmore.nl, waardoor je gasten niets te kort komen.

Het is tevens een mooie aanwinst om te vermelden zodra je het feest gaat promoten. Door dit duidelijk kenbaar te maken, zal een groter publiek interesse krijgen voor jouw feest en zal de reclame hiervoor vanzelf mond-op-mond worden verspreid.

Promotie zorgt voor feestgangers

Het is uiteraard de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen naar je feest toekomen.

Er zijn gelukkig voldoende effectieve manieren om jouw feest zo goed mogelijk te promoten.

Een duidelijke marketingstrategie zal je helpen om jouw feest bij zoveel mogelijk mensen kenbaar te maken.

Je kunt hiervoor een externe partij inhuren, die vervolgens de online marketing voor je kan opzetten. Tenzij je zelf uiterst bekwaam bent in het promoten van je feest, is dit een uitstekende optie, aangezien het specialistisch laten promoten van je feest betere resultaten zal geven.

Poster gemaakt via Canva.com
Poster gemaakt via Canva.com

Opties voor promotie van feest

Een goede manier om je feest te promoten is door brochures te drukken. Door brochures uit te delen, kun je heel eenvoudig mensen informeren over je feest. Deel ze uit op plakken waar jouw doelgroep voor het feest aanwezig is, zo zul je meer geïnteresseerde feestgangers bereiken. Je kunt heel eenvoudig je brochures laten afdrukken en vervolgens verspreiden op verschillende locaties.

Een andere manier is door jouw feest te promoten in de lokale kranten. Je kunt zelfs een gehele eigen krant laten afdrukken, die specifiek over jouw feest gaat. Zo promoot je jouw feest op effectieve wijze en zal het bij meer mensen opvallen.

Online adverteren ter promotie

Het internet leent zich uiteraard bij uitstek voor het promoten van jouw feest. Een online marketingbureau kan website aanmaken, waarop specifiek jouw feest wordt gepromoot. Ze kunnen je ook helpen bij het opzetten van advertenties op social media platformen, zodat heel duidelijk je doelgroep is te selecteren.

De promotie zal zo bij veel mensen in het oog springen en anderen uitnodigden om ook naar dit unieke feest toe te gaan.

Geef een reactie